精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.All living things on the earth need other living things to live on.Nothing lives alone.Most animals
must live in a group,and even a plant grows close together with others of the same kind.Sometimes one
living thing kills another,one eats and the other is eaten.=1\*MERGEFORMAT ①Each kind of life eats another kind of life in order to live,and together they form a food chains(子).Some food chains are simple,while others are not.But all food chains begin with the sun,and all food chains become broken up if one of the links(接) disappears.
All life needs sunlight to live on.But only plants can use sunlight directly.Plants are"factories".
They make food from sunlight,water and things in the soil and air.Plants feed all other living things.
Animals can only use the suns energy after it has been changed into food by plants.Some animals feed directly on plants,others eat smaller animals.Meat-eating animals are only eating plants indirectly.
What about human beings?We are members of many food chains.We eat wheat,rice,vegetables,fruits and so on.We also eat meat and drink milk.③But men often break up the food chains.They kill wild animals and make the rivers,lakes,and seas dirty.When these rivers,lakes and seas are polluted,the fish in them cannot be eaten.If men eat the fish,they will get strange diseases(疾病).
Each form of life is linked to all the others.Breaking the links puts all life in danger.

71.根据(1)处的句子完成下面的句子.
Each kind of life eats another kind of lifeso that it can live.
72.将(2)处的句子翻译成中文.还有如果这些食物链有一个消失了,整条食物链都会破坏掉
73.根据(3)处的句子完成下面的句子.
The food chainsis oftenbrokenup by men.

分析 文章大意:所有居住在地球上的生物都需要依靠其他的东西生存.没有哪个生命是独自一人生存的.大多数的动物都是群居的,甚至于一株植物也要和其他同个物种靠在一起生长.有些时候一个生命体会杀害另一个,一个吃掉另一个.每一种生命为了生存都会捕食同类生物,他们这样就构成了一条食物链.有些食物链是很简单的,但有些则相反.但是所有的食物链都是开始于太阳,还有如果这些食物链有一个消失了,整条食物链都会破坏掉.
所有的生物都需要阳光.但是只有植物可以更好地利用阳光.植物被称为"生产者".他们从阳光中,水中还有泥土中的一些东西制造出食物.
食物供给所有其他的生物.动物只能通过植物将阳光转换成的食物来利用太阳的能量.有些动物只以植物为食,有些则吃更小的动物.肉食动物只是间接地吃食物.
那人类呢?我们是很多食物链中的一员.我们吃小麦,蔬菜,水果等等.我们还吃肉还喝牛奶.但是人们却经常破坏食物链.他们猎杀野生动物.还有污染河流,江水,还有海水.当这些河流被污染之后,鱼类就不能吃了.如果人类吃其中的鱼类,他们就会得怪病.每一种生命形式都与其他的生命息息相关.破坏食物链只会将所有生物都置于危险的境地.

解答 54题答案:so that考查细节理解题,根据文中的意思.每一种生命为了生存都会捕食同类生物,可以有so that为了,故答案是so that.
54题答案:考查细节理解题,根据文中翻译:还有如果这些食物链有一个消失了,整条食物链都会破坏掉.
54题答案:is broken 考查细节理解题,根据文中的句意但是人们却经常破坏食物链,可以用被动语态完成句子,构成是be+过去分词,故答案是is broken.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Stonehenge,a rock circle,is not only one of Britain's most famous historical places but also one of its greatest mysteries.Every year it receives more than 750,000visitors.People like to go to this place especially in June as they want to see the sun rising on the longest day of the year.
For many years,historians(历史学家) believed Stonehenge was a temple where ancient leaders tried to communicate with the gods.However,historian Paul Stoker thinks this can't be true because Stonehenge was built so many centuries ago."The leaders arrived in England much later,"he points out.
Another popular idea is that Stonehenge might be a kind of calendar.The large stones were put together in a certain way.On midsummer's morning,the sun shines directly into the center of the stones.Other people believe the stones have a medical purpose.They think the stones can prevent illness and keep people healthy."As you walk there,you can feel the energy from your feet move up your body,"said one visitor.No one is sure what Stonehenge was used for,but most agree that the position of the stones must be for a special purpose.Some think it might be a burial(埋葬) place or a place to honor ancestors(祖先).Others think it was built to celebrate a victory over an enemy.
Stonehenge was built slowly over a long period of time.Most historians believe it must be almost 5,000 years old.One of the greatest mysteries is how it was built because the stones are so big and heavy.In 2001,a group of English volunteers tried to build another Stonehenge,but they couldn't."We don't really know who built Stonehenge,"says Paul Stoker."And perhaps we might never know,but we do know they must have been hard-working-and great planners!"

36.Visitors like to go there in ____to enjoy_____ on the longest day of the year.B
A.July; sunrise
B.June; sunrise
C.June; sunset
D.July; sunset
37.When was Stonehenge most likely built?C
A.750,000years ago.
B.Six centuries ago.
C.5,000years ago.
D.In 2001.
38.What do most people think was Stonehenge built for?D
A.Ancient leaders built it a temple to communicate with the gods.
B.It might be a kind of calendar to tell people the summertime.
C.It can prevent illness and make people feel energetic.
D.It must be for a special purpose because of the position of the stones.
39.What aren't people interested in about Stonehenge?A
A.Where it was built.
B.Who built it.
C.When it was built.
D.Why it was built.
40.What does Paul Stoker mean by"we do know they must have been hard-working-and
great planners"?B
A.He has known who built Stonehenge.
B.He thinks Stonehenge is really a great mystery.
C.He believes he will find out who built Stonehenge.
D.He encourages volunteers to build another Stonehenge.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.C(76)Jeff likes sports and travel.He would like something that help him spend boring time on  his journey.
D(77)Mrs Scott doesn't like to exercise,but she likes cooking and reading books about foreign places.
E(78)Mr Dean wants to improve his garden during summer,so he would like something that could help him to do that.
B(79)Lisa,a 22-year-old girl,worries about her weight.She is wondering how to lose weight.
A(80)Sophin likes to look smart.When she is free,she enjoys listening to music.Now she plans to learn something about music.

A.Learn how to play the guitar.This popular video helps the beginner to become a guitar player in just 200hours.
B.Road trips,a program loved by young people,especially those fat girls,join in it and make yourself become thin.
C.The new pocket MP4.The kind of MP4fits right into your pocket.It lets you listen to your favorite artist,even when you're on a journey.
D.Singapore.The story of a city.This book is about the history,the culture,and the favorite dishes of the small country.
E.Special scissors (剪刀).This kind of tool will make it easy to deal with flowers about tress.Anyone can learn to use it quickly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.It is well-known that the"prom",a formal dance held at the end of high school or college,is an important date in every student's life.What is less well-known is that the word"prom"comes from the verb"to promenade",which means to walk around,beautifully dressed,in order to attract attention.The idea is that you should see and be seen by others.
The prom is not just an American tradition,though most people believe that it started in America.In Canada the event is called a"formal".In Britain and Australia the old fashioned word"dance"is more and more frequently being referred to as a"prom".Most countries have some form of celebration when students finish high school:after all,it means the end of life as a child,and the beginning of life as an adult.
The prom is expensive to organize and the tickets can cost students a lot of money.The tradition is that students themselves have to raise the money to pay for it.Selling the students newspapers is one way to raise money; so is taking a part-time job at the weekend.
Although the prom should be the experience of a lifetime,it also worries many students.There is the problem of what to wear,who to take as your partner,who will be voted"prom queen",etc.And it is not only students who feel worried.What many parents find difficult is the realization that their children's school days are almost over.However,for most people at the prom,once the music starts playing,everyone relaxes and stops worrying.

根据短文内容,回答下列问题.
91.When is the"prom"held?Attheendofhighschoolorcollege
92.In which country is the prom called a"formal"?InCanada
93.Why is the prom important in the students'lives?It means the end of life as a child,and the beginning of life as an adult.
94.How can the students pay for the prom?Selling the students newspapers is one way to raise money; so is taking a part-time job at the weekend
95.What is the passage mainly about?The general information of the prom..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.These days,a new kind of restaurant is becoming popular.People who go there can not only enjoy their meals,also can enjoy playing computer games and have fun with their family and friends on line.uWink is the restaurant's name.It is in Los Angeles,and it's about fun and food.
In uWink,there are no waiters or waitresses around you.The screens have replaced(取代) them.You can order the food you want by touching the screen in front of you and runners will bring it to the tables.You can also play video games with the people at the next table.The screens can show music videos,movies and so on.But mainly they are used to show video games.
It's an interactive(互动的) restaurant where you will control your meal and your fun.The service is fast and the runners know clearly where to go.There will be no waiting for a waiter,and no misunderstandings(误解) in the kitchen.Different kinds of food are served at any time of day.uWink is a place which hosts"room games",where every table in the restaurant can have a video game competition at the same time.
The owner of the restaurant hopes that uWink can make it easy for people to be interactive,have fun and enjoy a delicious meal.
61.What can't people do in the restaurant?D
A.Enjoy their meals.
B.Play computer games.
C.Have fun with their family and friends.
D.Chat with the waiters and waitresses.
62.People order their food byA.
A.touching the screen in front of them 
B.calling the restaurant
C.asking the waiters or waitresses 
D.asking the runners
63.Who will bring the food to the customers?C
A.The waiters.B.The waitresses.
C.The runners.D.The customers themselves.
64.uWink is becoming popular becauseC.
A.it's a restaurant where there are no waiters or waitresses
B.different kinds of food are served at any time of day
C.it's an interactive restaurant for people to have fun and enjoy a delicious meal
D.it's in Los Angeles
65.What's the passage mainly about?B
A.A restaurant without waiters or waitresses.
B.A new kind of restaurant called uWink.
C.A new kind of kitchen.
D.How you order food in the restaurant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Having returned from her round trip,the angry woman stood outside the ticket office of the station."The railway should pay me back£12,so you owe me the money,"she said to Harry Jenks,the young man who was working at the office."You sold me a ticket for May 22nd,but there was no ship from Jersey that night.So my daughter and I had to stay in a hotel.It cost me£12."
Harry was worried.He remembered selling the woman a return ticket."Come into the office,Madam,"he said politely,"I'll just check the Jersey timetable for May 22nd."
The woman and her little girl followed him inside.She was quite right,as Harry soon discovered.There was no sailing on May 22nd.How could he have made such a careless mistake?He shouldn't have sold her a ticket for that day.Wondering what to do,he smiled at the child."You look sun burnt,"he said to her,"Did you have a nice holiday in Jersey?"
"Yes,"she answered,shyly,"The beach was lovely.And I can swim,too!"
"That's fine,"said Harry."My little girl can't swim a bit yet.Of course,she's only three…"
"I'm four,"the child said proudly,"I'll be four and a half."
Harry turned to the mother."I remember your ticket,Madam,"he said,"But you didn't get one for your daughter,did you?"
"Er,well…"woman looked at the child,"I mean…she hasn't started school yet.She's only four."
"A four-year-old child must have a ticket,Madam.A child's return ticket to Jersey costs…let me see…£13.50.So if the railway pays your hotel,you will owe£1.50.The law is the law,but since the fault was mine…"

46.What happened to the woman?C
A.She had to buy the return ticket in Jersey.
B.She had to return home a day earlier.
C.She had to stay in a hotel for one night.
D.She couldn't use the ticket for the round trip.
47.Which of the following is true?D
A.Harry's daughter could swim very well.
B.The Jersey timetable was totally wrong.
C.Actually,the little girl didn't need a ticket.
D.The little girl was satisfied with the holiday.
48.Harry started talking to the little girl because heA.
A.did not know what to do
B.wanted to be friendly to her
C.had a little girl about the same age
D.wanted to find a way out from her
49.According to the passage,we know that Harry wasD.
A.careful         
B.hard-working            
C.serious            
D.smart
50.What would be the end of the story?D
A.The woman would ask the police for help.
B.The woman would see the head of the station.
C.The woman would insist on getting back£12.
D.The woman would stop arguing and leave.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Charity is well developed in both England and the USA.In England,there are already about 190,000charity organizations.Every year about 4,000organizations are set up.These organizations are different in some ways.Some take care of the homeless people,some care for the cats and dogs and others help victims (受害者) in natural disasters (灾害).Nearly 70% of the English often donate money to charities.People who have already retired are the most generous.Young people are interested in modern activities related to (涉及) charity,such as charity lunch,charity dinner and charity shows.
The charity in the USA is more developed than that in England.Ford Foundation is a well-known organization.People take active part in donating money for the people in need.Bill Gates is famous for his wealth (财富) and his large sums of (大笔) donations to others.There are many ways of donation.Fund-raising activities are encouraged by businesses and government organizations.The workers in the charity organizations often do half-time work.In order to develop charity,the government takes action to encourage people to take part in it.It made a law (法规) that people can get some parts of the tax (税) free if they donate to charities.

86.How many charity organizations have been set up in England?About 190,000.
87.Who are the most generous people to support charity in England?People who have already retired
88.What is Bill Gates famous for?He is famous for his wealth an d his donations
89.What did the American government do to encourage people to support charity?It made a law that people can get some parts of the tax free if they donate to charities
90.What is the best title for the passage?Charity in England and the USA.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Imagine the situation.You are driving along a desert or on a mountain.You have no idea where you are.You passed the last house two hours ago.Then your car breaks down.(68)CYou have no mobile phone.What should you do?Well,next time take a GPS with you.This invention may be able to help you.(69)AIt can find your position to within 20metres.A GPS cannot start your car,but at least you will know where you are.
GPS,which means Global Positioning System,is a small radio receiver.It looks like a mobile phone.(70)EWe also find GPS devices in cars,planes,or boats.Some of these devices have electronic maps,so you know where you are.(71)B
Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile.(72)F here are also new uses for the GPS.Perhaps they will become like watches.Everyone will have one and you will never be lost again.

从方框中所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,补全短文.其中有一项为多余选项.(10分)
A:It is a device(装置) which uses satellites to find the user's position.
B:For example,in a city they can tell you the name of the street.
C:It is night and it is cold.
D:There are three parts to the Global Positioning System.
E:You can hold it in your hand,or put in your pocket.
F:They are becoming cheaper and more and more accurate(精确的).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.There were smiling children all the way.Clearly they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave(挥手)to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang.Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives.This is the simple village people of Malaysia.I was moved.
I had always traveled to Malaysia by plane or car,so this was the first time I was on a train.I did not  relish  the long train journey and had brought along many magazines to read and reread.I looked about the train.There was not one familiar face.I sat down and started to read magazines.
It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia.Johore Baru was just another city like Singapore,so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past.As we went beyond the city,I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green.Then the first village came into sight.Immediately I came alive,I decided to wave back.
From then on my journey became interesting.I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life.Then everything came alive.The mountains seemed to speak to me.Even the trees were smiling.I stared at everything as if I was looking at it for the first time.
The day passed fast and I even forgot to have my lunch until I felt hungry.I looked at my watch and was surprised that it was 3:00pm.Soon the train pulled up at Butterworth.When my uncle arrived,I threw my arms around him to give him a warm hug(拥抱).I had never done this before.He seemed surprised and then his face warmed up with a huge smile.We walked arm in arm to his car.
I looked forward to the return journey.

53.The writer expected the train trip to beD.
A.dangerous
B.pleasant    
C.exciting  
D.boring
54.What's the meaning of the underlined word"relish"in Paragraph 2?B
A.Choose.
B.Enjoy.
C.Prepare for.
D.Carry on.
55.What can be the best title for the passage?D
A.Pleasure of living in the country.
B.Reading gives people happiness.
C.Comfort in traveling by train.
D.Smiles brighten people up.

查看答案和解析>>

同步练习册答案