精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Peter wondered why he didn't have many friends.The reason was that he was always taking,never giving.
One day Peter told Bill,"I'd like to give a party on Saturday.I'd like you to come and bring Martha,too.""Thanks,Peter.We'd be happy to come.""Perhaps you'd like to bring your violin.You and Martha sing well together.I'm sure everyone will want you to sing for us."That was how Peter began to plan his party.Next he asked another friend,Betty,to bring a cake."You make the best cake in the world,Betty,and I like to eat your cake better than have one from the bakery(面包店)."Peter invited a few other friends to come to his party.He didn't forget to ask for something from each of them.He even asked Jim Jackson and Mary Jackson to let him give the party at their house!They agreed.
The party was a big success.However,as the guests were leaving,they said"Thank you!"to Bill and Martha for the music,Betty for the cake,the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work.To Peter they just said,"Thanks for the invitation."
50.The party was held.C
A.at Peter's house             
B.in a large hall
C.at Peter's friends'house       
D.in a secret place
51.Which of the following is NOT true?B
A.Betty made the best cake.
B.Mary Jackson sang well.
C.Bill sang well.
D.The Jacksons did hard work for the party.
52.PeterCto the party.
A.tried his best              
B.did nothing
C.only invited some friends    
D.did everything
53.From the story,we can see Peter was.C
A.a warm-hearted man
B.good at making friends
C.a selfish man
D.a welcome friend.

分析 文章大意:这篇短文讲述的是Peter没有太多的朋友,原因是他只知道索取,而不知道奉献.Peter想举行一个聚会,他向Bill借了小提琴,让Bill和Martha一起唱歌、向Betty借了蛋糕,甚至还向Jim和Mary借了房子来举行聚会.从每个人那里他都借了点东西,但是他却什么都不做.所以当最后聚会结束,大家离开的时候,客人们向每个人都表示了感谢,而对Peter只感谢了他的邀请.

解答 50-53CBCC
50题答案:C细节理解题.根据文章中第二段He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house!They agreed.可知,Peter请求Jim和Mary Jackson同意,让他在他们的家里举行聚会,他们同意了.由此我们可以知道,聚会是在Peter的朋友家里举行的.故选C.
51题答案:B推理判断题.根据Next he asked another friend,Betty,to bring a cake.可知,Peter请求Betty带蛋糕来,故我们可以知道A是正确的,Betty做的蛋糕;根据文中Perhaps you'd like to bring your violin可知,Peter让Bill带小提琴来,故C是正确的;根据He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house!我们可以推断出,the Jacksons 为聚会做了努力的工作,因为聚会是在他们家里举行的,而且很成功,故D也是正确的.根据You and Martha sing well 可知,唱歌好的不是Mary,而是Martha,故B选项表述不对.故选B.
52题答案:C推理判断题.根据文章的第一句话Peter wondered why he didn't have many friends我们知道,Peter并没有太多的朋友,所以他举行的聚会也只是邀请了很少的朋友来.对于这个晚会,他并不是什么都没做,他邀请了这些朋友们,故B选项不准确.故选C.
53题答案:C推理判断题.根据这篇短文的意思我们知道,Peter只想着能从别人那里得到什么,自己从不奉献,所以他的朋友很少.从文章中给的这个例子我们可以看出,为了举行聚会,他向每个人都借了一些东西,甚至还跟朋友借房子举行聚会,因此Peter是一个很自私的人.故选C.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A terrible earthquake happened in Wenchuan on May 12th,2008 (61)C.During those days,a lot of stories about love could be heard. (62)E.After the earthquake,under a fallen building,some soldiers found that a woman died in a very strange way. (63)A,they were surprised to find that baby in her arms was still alive.(64)DBetween the dead mother and the living baby,there was a mobile phone with a short message on the screen.
"My dear baby,if you can survive(幸存),remember that I love you."Everybody cried when they read these words.
     Besides this story,(65)B,from these stories,we know more about love.
     You're lucky if you're loved by others. You're great if you love others when you are in danger.
A.When they were ready to take her away
B.many other stories also moved us deeply
C.Many people lost their lives and homes
D.The baby was sleeping and wasn't hurt at all
E.Here is one of them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Bruce _______at 6:15in the morning.(  )
A.brushes his toothB.brushes his teeth
C.brush his tooth   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---________.We'll be late for school.---Wait a moment.I'm coming.(  )
A.Just a minuteB.Don't worry.C.Come onD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Miss Li is a teacher.She teaches in a middle school.She gets up at half past five in the morning.She has breakfast at 6:00.
After that she goes to school by bike.She gets there very early.She cleans the desks and chairs for other teachers.Classes begin at 8:00.She and the other teachers work hard.She goes home at 4:00in the afternoon.Then she does some housework.After dinner she reads books and goes over the students'homework.She goes to bed at about ten.
41.Miss Li worksB
A.in a shop   
B.in a middle school  
C.on farm 
D.in a factory'
42.She gets up atC in the morning..
A.5:l0     
B.5:20      
C.5:30    
D.5:45
43.She goes to workC
A.late    
B  at night   
C.early   
D.on foot
44.She does some houseworkC
A.at 4:30    
B.before 4:40    
C.after 4:00   
D.in the morning
45.After dinner sheC.
A.reads books       
B.goes over the students'homework
C.both A and B      
D.watches TV.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Jack is a twenty-year-old young man.Two years ago,when he finished middle school,he found work in a shop.Usually he works until ten o'clock in the evening.He is very tired when he gets home.After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep.His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day,on his way home,he met Mary.They were both happy.He asked the girl to his house,she agreed happily.He bought some fruit and drinks for her.And they talked about their school,teachers,classmates and their future (未来).They talked for a long time.
"Have a look at your watch,please,"said the girl."What time is it now?"
"Sorry,something is wrong with my watch,"said Jack."Where's yours?"
"I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way.He began to stamp his foot on the floor,"Bang!Bang!Bang!"
The sound woke his grandma up.The old woman shouted downstairs,"It's twelve o'clock in the night,Jack.Why are you still jumping upstairs?"
66.Jack wasB when he finished middle school
A.sixteen 
B.eighteen 
C.twenty 
D.fifteen
67.The old woman is satisfied with Jack becauseC.
A.he's her grandson 
B.he's clever  
C.he can keep quiet  
D.he gets home on time
68.From the story,we can know that Mary is Jack'sA.
A.classmate  
B.colleague (同事)  
C.aunt  
D.wife
69.The word"stamp"in the story meansB in Chinese.
A.盖印 
B.跺 
C.贴邮票 
D.承认
70.Jack stamped his foot on the floor in order (为了)C.
A.to wake his grandma up
B.to make his grandma angry
C.that his grandma was going to tell him the time
D.that his grandma was going to buy him a watch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Can you guess who took away your umbrella by mistake?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.I like eating ice-cream.I know it's not good for my health,but it really tastes good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---What do you think of the two movies?
---The first movie is           than the second one.(  )
A.much interestingB.much more interesting
C.more much interestingD.interesting

查看答案和解析>>

同步练习册答案