3.Our views towards life change over the time.When I was around five years old,I was in a car accident.At that time,I did not realize the seriousness of it and how lucky I was to still be alive.As I look back to think what happened on that night,I now realize how lucky my family members and I were to not have gotten serious injuries.
The clay of the accident started out great.My brother,Troy and I had spent the night before at JoAnn's house,with Heather,and JoAnn's husband Gary.The next day we spent playing inside the house,because it was cold,windy and rainy outside.At night,JoAnn told us we were going out and that where we were going was a surprise.The five of us climbed into an old car,and we set off for our surprise.It was still cold,windy,and raining cats and dogs outside when we left.Troy,Heather and 1sat in the backseat together happily.The next thing I knew was that everything was chaos (混乱)!The road was so slick (滑的)that the car lost control.Glass was flying everywhere,and it sounded like there was noise all around us.Then it was totally quiet,except for the sound of the rain and wind.Troy,Heatlier and I were all lying on top of one another.The three of us were crying,not knowing what had happened.JoAnn and Gary were trying to calm (使平静)us down and kept asking us if we were all right.Luckily,none of us was injured,just a few cuts.After that I only remember sitting there in the cold,dark night waiting for Gary to get back with people to help us.We never got to the surprise that night.Bui at least we were able to go home in one piece.
After my brother and I got home that night,I remember my parents let us stay up as long as we wanted to.I guess my parents were realizing just how close they came to losing us that night.As I think of the tragedy (悲剧)that could have happened on that night,I realize how precious (宝贵)life is.I treasure my family and friends,and hope that we will share a loving,caring,and rewarding lifetime together.Things seldom go the way I plan them to,but I take a deep breath,try to laugh,and make the best of it.
61.Did the accident happen at night?Yes.
62.What was the weather like when the accident happened?It was cold,windy and rainy.
63.How did the accident happen?The road was so slick that the carlost control.
64.What was the writer doing when Gary asked for help?He/She was sitting there.
65.What is the passage mainly about?It is mainly about a car accident happened the writer's new views towards life..
分析 短文讲述了对生活的看法.作者大约5岁的时候,发生了一场车祸.在那个时候,他没有意识到它的严重性,自己幸运还活着.当他回顾那天晚上发生了的事,现在他意识到,自己多幸运,意识到生命是多么珍贵,珍惜自己的家人和朋友,并希望分享爱,关怀,改变了对生活的态度.
解答 答案:61.Yes.细节理解题.根据AWhen I was around five years old,I was in a car accident.t that time,I did not realize the seriousness of it and how lucky I was to still be alive.As I look back to think what happened on that night.我大约5岁的时候,发生过一场车祸.当我回顾那天晚上发生了什么事.那个时候,我没有意识到严重性,我依然幸存是多么幸运.可知车祸发生在晚上.故答案为Yes.
62.It was cold,windy and rainy. 细节理解题.根据It was still cold,windy,and raining cats and dogs outside when we left.当我们离开时外面下着猛烈的雨、很冷还风.可知事故发生的时候外面很冷,有风,有雨的.故答案为It was cold,windy and rainy.
63.The road was so slick that the carlost control.细节理解题.根据The next thing I knew was that everything was chaos!The road was so slick that the car lost control. Glass was flying everywhere,and it sounded like there was noise all around us.接下来我知道一切都是混乱!路上很光滑,车子失去了控制.玻璃到处飞舞,它听起来在我们周围都是噪音.可知是应为道很滑,车子失去了控制.故答案为The road was so slick that the carlost control.
64.He/She was sitting there.细节理解题.根据After that I only remember sitting there in the cold,dark night waiting for Gary to get back with people to help us.之后,我只记得坐在那里很冷,在夜里等待加里寻求人们回来帮助我们.可知 Gary 寻求帮助的时候,作者正坐在那.故答案为He/She was sitting there.
65.It is mainly about a car accident happened the writer's new views towards life.总结归纳题.根据文章写作者发生事故后知道生命多么珍贵,珍惜他的家人和朋友,并希望分享爱,关怀,对生活的新态度.可知答案为It is mainly about a car accident happened the writer's new views towards life.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.