精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.It was a cold winter afternoon before Christmas.My parents and I sat on the bench in Washington,D.C.Union Station,waiting for the train.Inside the waiting hall were many people.A boy sat nearby.His worn jacket,pale face,dirty hands all seemed to tell me that he was homeless.
"He must be cold and hungry.Maybe I should help him,"I said to myself.
Just at that moment,a well-dressed young couple walked towards him.
"Excuse me,"the man bent down."My wife and I bought two meal boxes but one was enough for us.We hate to waste good food.Can you help us out and put this to use?"he handed the boy a meal box.
The boy thanked them and opened the box with joy and care.Suddenly he stopped.In the direction to which he looked,I saw an old man in rags---in a worn sweater,worn trousers and open shoes,entering the hall.
Putting the meal box aside,the boy stood and helped the old to his seat.He took off his jacket and covered it on the old man's shoulders,saying,"A gentleman brought me this warm meal but I just finished eating.I hate to waste good food.Can you help me out?"He placed the still-warm meal box in the old man's hands without waiting for an answer.
"Sure,son,but if only you share that sandwich with me.It's too much for a man at my age."
We were all touched.Dad went away and soon returned with cups of hot chocolate and a big pizza.Mum and dad went up to those rags,"Excuse me…"
I rushed into a KFC and took out my pocket money.It was so cold that afternoon but I felt much warmer than I had ever thought possible.

根据短文内容,选择最佳答案.(共5小题,每小题2分,满分10分)
56.Agave the boy a meal box.
A.The young man.
B.The young woman.
C.The old man.
D.Mum and Dad.
57.The boy didn't have the meal becauseC.
A.He saw a sandwich in the meal box.
B.He didn't like the food.
C.He wanted to help the old man.
D.He was not hungry.
58.The writer's parents also bought something forD.
A.the boy                   
B.the old man
C.their son                 
D.the boy and the old man
59.The underlined word"in rags"meansB.
A.用破旧衣服的            
B.衣衫褴褛的
C.衣着华丽的              
D.嘲笑人的
60.What did the writer most probably do at the end of the story?A
A.He bought some food for the homeless.
B.He told his story to the people in the KFC.
C.He gave his pocket money to the homeless.
D.He asked the other passengers to help the homeless.

分析 文章大意:这篇文章主要讲了圣诞前的一个寒冷的下午,作者和父母亲在等火车时,看到一个年轻人把一份盒饭送给一个无家可归的男孩,但是这个男孩又把这份盒饭送给一个衣衫褴褛的老人,老人又委婉地让男孩一起吃三明治.作者和父母亲被感动了.

解答 56-60:ACDBA
56题答案:A细节理解题.根据"Excuse me,"the man bent down."My wife and I bought two meal boxes but one was enough for us.We hate to waste good food.Can you help us out and put this to use?"he handed the boy a meal box.句意:"打扰一下,"这个人弯下腰,"我妻子和我买了两份盒饭,但是我们一份就够了.我们讨厌浪费好食物.你能帮我们利用这份盒饭吗?"the man指的就是上文中出现的the young man.故选A.
57题答案:B推理判断题.根据 He placed the still-warm meal box in the old man's hands without waiting for an answer.句意:他没有等老人回答,就把这个仍然热的盒饭放在老人的手里.可知他不吃是因为他想帮助老人.可知应选B.
58题答案:D 考查判断推理题.根据文中的Dad went away and soon returned with cups of hot chocolate and a big pizza.Mum and dad went up to those rags,"Excuse me…"爸爸走了,很快就回来了,手里拿着一杯热巧克力和一个大比萨饼,爸爸妈妈走到那些衣衫褴褛的人前,"对不起…"可知是给他们俩,故答案是D.
59题答案:B词意猜测题.根据短文中的句子"in a worn sweater,worn trousers and open shoes,"句意:穿着破旧的毛衣,裤子以及张嘴的鞋子.可知这位老年人衣衫褴褛.故答案为B.
60题答案:A推理判断题.I rushed into a KFC and took out my pocket money.我跑到肯德基,拿出我的零花钱.可知他要给他们买东西吃.故选A.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Singapore is not just a clean and tidy city in the world,it's also the greenest.There are三个原因 (A) why it is so.
Say"No"to waste
Singaporeans do not waste a single drop of water.They recycle (再循环) water and save(B)almost all rainfall.The water can be used for industry and even drinking.
Many"green"buildings
The Duke-NUS Graduate Medical School is one of the great examples of (C)pretty green design.It uses sustainable design elements (可持续发展的设计元素) in its school building.(D)Singapore has many green buildings like this.
Get them while they're young
The Green Singapore 2050(GS2050)is a community platform (社区平台) for young people to express their great worries about environmental problems,and think of solutions(解决方法) for (E)them.Why 2050?It's because these young people will be the ones to run the country in 2050,and hopefully they will solve the world's problems.

86.将文中划线部分(A)译成英语.three reasons
87.写出文中划线部分(B)和(C)的同义词或近义词.nearly;beautiful
88.将文中划线部分(D)改写为:Thereare many green buildings like thisin
Singapore.
89.文中划线部分(E) 指代的是:(environmental) problems
90.从文中找出能说明本文主旨大意的中心词.Singapore.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.A man lived in a village.He had an old cat at home.The cat couldn't run fast,and she couldn't bite,because she was so old.One day,when she saw a mouse,she jumped and caught it.But she couldn't bite it.The mouse got out her mouth and ran away.
Then the man became very angry and began to beat the cat.The cat said,"don't beat your servant.I know I'm old and can't kill a mouse.But I have worked for you for many years,and I still want to work for you.Be kind to the old,and remember what good work they did when they were young."
When the man heard that,he realized that he was wrong.

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内.
46.Where did the man live?A
A.In a village.
B.In a city.
C.In a factory.
D.In a hotel.
47.What could the old cat do?C
A.Run fast.
B.Bite.
C.Catch a mouse.
D.Kill a mouse.
48.How did the man feel when the mouse ran away?
A.Angry.
B.Happy.
C.Afraid.
D.Sad
49.How long did the cat work for the man?D
A.Several days.B.A few months.C.About a year.D.Many years.
50.What happened at the end of the story?B
A.The cat left home.
B.The man realized his mistake.
C.The man killed the cat.
D.The man didn't believe the cat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

3.Our views towards life change over the time.When I was around five years old,I was in a car accident.At that time,I did not realize the seriousness of it and how lucky I was to still be alive.As I look back to think what happened on that night,I now realize how lucky my family members and I were to not have gotten serious injuries.
The clay of the accident started out great.My brother,Troy and I had spent the night before at JoAnn's house,with Heather,and JoAnn's husband Gary.The next day we spent playing inside the house,because it was cold,windy and rainy outside.At night,JoAnn told us we were going out and that where we were going was a surprise.The five of us climbed into an old car,and we set off for our surprise.It was still cold,windy,and raining cats and dogs outside when we left.Troy,Heather and 1sat in the backseat together happily.The next thing I knew was that everything was chaos (混乱)!The road was so slick (滑的)that the car lost control.Glass was flying everywhere,and it sounded like there was noise all around us.Then it was totally quiet,except for the sound of the rain and wind.Troy,Heatlier and I were all lying on top of one another.The three of us were crying,not knowing what had happened.JoAnn and Gary were trying to calm (使平静)us down and kept asking us if we were all right.Luckily,none of us was injured,just a few cuts.After that I only remember sitting there in the cold,dark night waiting for Gary to get back with people to help us.We never got to the surprise that night.Bui at least we were able to go home in one piece.
After my brother and I got home that night,I remember my parents let us stay up as long as we wanted to.I guess my parents were realizing just how close they came to losing us that night.As I think of the tragedy (悲剧)that could have happened on that night,I realize how precious (宝贵)life is.I treasure my family and friends,and hope that we will share a loving,caring,and rewarding lifetime together.Things seldom go the way I plan them to,but I take a deep breath,try to laugh,and make the best of it.

61.Did the accident happen at night?Yes.
62.What was the weather like when the accident happened?It was cold,windy and rainy.
63.How did the accident happen?The road was so slick that the carlost control.
64.What was the writer doing when Gary asked for help?He/She was sitting there.
65.What is the passage mainly about?It is mainly about a car accident happened the writer's new views towards life..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10."The world has never been a better place to live in"says science writer Matt Ridley,"and it will keep on getting better."Read on to see how Ridley makes his case.Right or wrong?You decide.
Compared with 50years ago,when I was just four years old,people now make nearly three times as much money,eat one third more food and expect to live one third longer.In fact,it's hard to find any areas of the world that's worse off now than it was then,even though the world population has more than doubled over that period.
One reason we are richer,healthier,taller,cleverer,longer-lived and freer than ever before is that the four most basic human needs-food,clothing,fuel and shelter-have grown much cheaper.Take one example:In 1800,a candle providing one hour's light cost six hours'work.In the 1880s,the same light from a lamp took 15minutes'work to pay for.In 1950,it was eight seconds.Today,it's half a second.In these terms,we are 43,200times better off than in1800.
In the United States,rivers,lakes,seas and air are getting cleaner all the time.A car today produces less pollution traveling at full speed than a parked car did from leaks (泄漏) in 1970.
Although the world population is growing,the rate (率) of increase has been falling for 50years.Across the world,national birth rates are lower now than in 1960,and in the less developed world,the birth rate has almost halved.According to a research report from the United Nations,population will start falling once it reaches 9.2billion in 2075.After all,there are already seven billion people on earth,and they are eating better and better.
In 1970s,there were 550billion barrels (桶) of oil reserves (储存) in the world,and in the 20years that followed the world used up 600billion.So by 1990,reserves should have been overused by 50billion barrels.Instead,it is reported there are 900billion today.They will last for many years and people will find something in place of oil long before they run out.
The more we develop,the more we can develop.The more we invent,the more inventions become possible.For 200years,pessimists (people who believe that terrible things will happen in future) have had all the headlines-even though  optimists have far more often been right.There are some reasons for pessimists.No charity (慈善机构) ever raised money by saying things are getting better.No journalist ever got the front page writing a story about how terrible things won't happen.Don't be a pessimist-dare to be an optimist!

52.Today,providing one hour's light costsD.
A.6 hours'work
B.15 minutes'work
C.8 seconds'work
D.0.5 second's work
53.Which of the following is true,according to the passage?D
A.Things we used to need were much cheaper than they are today.
B.The pollution today is much more serious than it was long ago.
C.Population problem has nearly made the world stop developing.
D.It's not necessary to be worried about oil reserves in the world.
54.What does the word"optimists"in the last paragraph mean?C
A.People who are brave enough to face anything terrible.
B.People who can always tell good things from bad ones.
C.People who have hopeful and happy feelings about life.
D.People who don't easily believe what they're told about.
55.Which of the following can be the best title for the passage?B
A.Never Give Up
B.Cheer Up
C.Don't Be Sad
D.Think Out.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.The students'life today can be very stressful (紧张的).They are under pressure (压力) every day.They need a (1)break from it.Parents should ask children to do something else.But not let them relax in front of the TV.A hobby is the perfect answer.
There are many different kinds of hobbies.Chess is a good example.It is a very enjoyable game and it also helps children develop their thinking skills.
Collecting something is also a good hobby for children.A child can collect almost anything:
key rings,stamps,postcards,old coins,etc.Many of these collecting can be both interesting and fun.They teach children a lot and broaden (开阔)their knowledge.For example,gardening (园艺) is a useful hobby because it is a physical activity and it also teaches children about nature.
(2)A hobby can be a useful learning tool.Children may become experts in something if they really love their hobbies.Children will also learn to become more organized and make places,for example in collecting something.Hobbies will also teach children a lot about responsibility(责任).

71.用一个适当的词替换(1)处划线的词.relax or rest
72.在短文中找出可以替换下面所给句子的一句话.
It is a good hobby for children to collect something.Collecting something is also a good hobby for children.
73.How many kinds of hobbies can you find in this passage?Three
74.在下面句子的横线上填上恰当的词,改写原文中的句子.
Gardening a useful hobby.Because it isnot onlya physical activitybut alsoit teaches children about nature.
75.将文中划线部分(2)的英语句子译成汉语.一个爱好可能成为有用的学习工具.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Shopping online is a kind of fashionable thing today.Young people like the shopping way.To them,it means that they don't have to go to a shop or walk around a crowded shopping area,so they don't have to waste much time.
A group of Chinese Internet users have found the joys of online shopping.Most online shoppers are students or young office ladies.Clothing and home-use products are the most popular online.It was reported that more than 250billion yuan was spent on online shopping last year.People can find everything they need on online stores,from clothes to books,from candies to DVD players.
Taobao,China's largest online shopping site has become an important part of many Chinese young people's lives.They spend lots of money on Taobao.Linlin,a girl in Beijing said,"Who needs shopping center if you have Taobao?"You may question the security of online shopping,Linlin said,"It's very safe and convenient,unless you get the products from the sellers and are pleased with them,the shop owner will not get the money.You can also get your money back if you want to return the products."
The Internet is really useful for shopping,but be careful not to spend too much and not to be fooled or tricked(欺诈) by the sellers on the Internet.

71.What is the fashionable shopping way today according to the passage?
The fashionable shopping way today isshoppingonline.
72.For young people,what does shopping online mean?
It means that you cansave much time.
73.What does the underlined word"security"mean in Chinese?
It meanssafety.
74.If the users are not pleased with the products from the sellers,what can they do?
They canreturntheproducts.
75.What is reported about last year's online shopping?
Itcost people more than 250billion yuan on online shopping last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.What's the best way to remember our happiest moments,like a birthday or festival?I bet you would answer,"Take lots of photos!"Well,here is a great surprise.People who always take photos may actually be harming(伤害) their memory,because they're not concentrating on the event itself.That's according to new research by Fairfield University,Connecticut,in the US.They call this the"photo-taking impairment(损害) affect".
"People so often take out their cameras almost mindlessly to catch a moment,to the point that they are missing what is happening right in front of them,"Henkel and her team decided to perform an experiment.They wanted to find out whether taking photos in a museum weakened(减弱) a visitor's memory of what they had seen.So they simply told a group to look around the museum,and either take photos of the items on display,or try to remember what they had seen.In addition(另外),the amount(数量) of detail(细节) they remembered was worse than those who didn't take photos."These results show how the mind's eye and the camera's eye are not the same,"said Henkel.
But don't put your camera down just yet.Other studies have found that looking back at old photos helps us remember an event,compared to just taking a photo and forgetting about it.So next time you're thinking of taking a photo,just think:is it better to look at the beauty around you with your own eyes,or behind the eye of the camera?
66.When we take photos,weA.
A.fail to focus on the event itself 
B.can't record the details
C.remember what we have seen
D.are likely to have a poor memory
67.Which of the following is NOT true about the experiment?C
A.People who didn't take photos did better in the experiment.
B.They asked a group to try to remember what they had seen.
C.The experiment aimed to learn what people were interested in at the museum.
D.People who took photos in the museum could remember less details.
68.According to the passage,we'd betterB.
A.never use our cameras 
B.remember an event by heart
C.always remember an event with the help of a camera
D.see everything only with our own eyes
69.What do the results of the experiment show us?A
A.The mind's eye and the camera's eye are not the same.
B.People remember happiest moments by taking photos.
C.Looking back at old photos helps us remember an event.
D.People don't like taking photos.
70.Where can we probably read this passage?D
A.The entrance of a museum.
B.A guidebook on how to take good pictures.
C.An instruction of how to use a camera.
D.A scientific report.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.In the kitchen of my mother's houses there has always been a wooden stand (木架) with a small notepad (记事本) and a hole for a pencil.
I'm looking for paper on which to note down the name of a book I am introducing to my mother.Over forty years since my earliest memories of the kitchen pad and pencil,five houses later,the present paper and pencil look the same as they always did.Surely it can't be the same pencil?The pad is more modern,but the wooden stand is definitely the original (原始的)one.
"I'm just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years."I say to her,walking back into the living-room with a sheet of paper and the pencil."You still use a pencil.Can't you afford a pen?"
My mother replies a little sharply."It works perfectly well.I've always kept the stand in the kitchen.I never knew when I might want to note down an idea,and I was always in the kitchen in those days."
Immediately I can picture her,hair wild,blue housecoat covered in flour,a wooden spoon in one hand,the pencil in the other,her mouth moving silently.My mother smiles and says,"One day I was cooking and watching baby Pauline,and I had a brilliant thought,but the stand was empty.One of the children must have taken the paper.So I just picked up the breadboard and wrote it all down on the back.It turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem I was working on."
This story,which happened before I was born-reminds me how extraordinary my mother was,and is,as a gifted mathematician.I feel embarrassed that I complain about not having enough child-free time to work.Later,when my mother is in the bathroom,I go into her kitchen and turn over the breadboards.Sure enough,on the back of the smallest one,are some penciled marks I recognize as mathematics.Those symbols have traveled unaffected through fifty years,rooted in the soil of a cheap wooden breadboard,invisible (看不到的) exhibits at every meal.

56.What is the meaning of the underlined word in Paragraph 5?D
A.Simple but surprising             
B.Easy but valuable
C.Funny and interesting             
D.Clever and great.
57.What does the author think first about the wooden stand?B
A.It has great value for the family.
B.It needs to be replaced by a better one.
C.It brings her back to her lonely childhood   
D.It should be passed on to the next generation.
58.The author feels ashamed forC.
A.blaming her mother so much wrongly      
B.giving her mother a lot of trouble
C.not making good use of time as her mother did   
D.not making any breakthrough in her field
59.What can be inferred from the last paragraph?A
A.The mother is successful in her career.
B.The family members like traveling.
C.The author had little time to play when young.
D.The marks on the breadboard have disappeared.

查看答案和解析>>

同步练习册答案