4.What's the best way to remember our happiest moments,like a birthday or festival?I bet you would answer,"Take lots of photos!"Well,here is a great surprise.People who always take photos may actually be harming(伤害) their memory,because they're not concentrating on the event itself.That's according to new research by Fairfield University,Connecticut,in the US.They call this the"photo-taking impairment(损害) affect".
"People so often take out their cameras almost mindlessly to catch a moment,to the point that they are missing what is happening right in front of them,"Henkel and her team decided to perform an experiment.They wanted to find out whether taking photos in a museum weakened(减弱) a visitor's memory of what they had seen.So they simply told a group to look around the museum,and either take photos of the items on display,or try to remember what they had seen.In addition(另外),the amount(数量) of detail(细节) they remembered was worse than those who didn't take photos."These results show how the mind's eye and the camera's eye are not the same,"said Henkel.
But don't put your camera down just yet.Other studies have found that looking back at old photos helps us remember an event,compared to just taking a photo and forgetting about it.So next time you're thinking of taking a photo,just think:is it better to look at the beauty around you with your own eyes,or behind the eye of the camera?
66.When we take photos,weA.
A.fail to focus on the event itself
B.can't record the details
C.remember what we have seen
D.are likely to have a poor memory
67.Which of the following is NOT true about the experiment?C
A.People who didn't take photos did better in the experiment.
B.They asked a group to try to remember what they had seen.
C.The experiment aimed to learn what people were interested in at the museum.
D.People who took photos in the museum could remember less details.
68.According to the passage,we'd betterB.
A.never use our cameras
B.remember an event by heart
C.always remember an event with the help of a camera
D.see everything only with our own eyes
69.What do the results of the experiment show us?A
A.The mind's eye and the camera's eye are not the same.
B.People remember happiest moments by taking photos.
C.Looking back at old photos helps us remember an event.
D.People don't like taking photos.
70.Where can we probably read this passage?D
A.The entrance of a museum.
B.A guidebook on how to take good pictures.
C.An instruction of how to use a camera.
D.A scientific report.
分析 文章大意:这是一篇科普文章.这篇文章主要想要告诉我们总是拍照片的人实际上是在伤害他们的记忆,因为他们没有关注事情本身.因此,我们最好用心去记忆事情.
解答 66-70:ACBAD
66题答案:A 细节理解题.People who always take photos may actually be harming(伤害) their memory,because they're not concentrating on the event itself.句意:总是拍照片的人实际上是在伤害他们的记忆,因为他们没有关注事情本身.故选A.
67题答案:C 推理判断题.根据They wanted to find out whether taking photos in a museum weakened(减弱) a visitor's memory of what they had seen.句意:他们想要找出是否在博物馆里拍照片会减弱一个游客对他所看到事物的记忆.由此可知,这次实验目的不是了解人们对博物馆里的什么东西感兴趣.故选C.
68题答案:B 推理判断题.这篇文章主要想要告诉我们总是拍照片的人实际上是在伤害他们的记忆,因为他们没有关注事情本身.因此,我们最好用心去记忆事情.故选B.
69题答案:A 细节理解题.根据These results show how the mind's eye and the camera's eye are not the same句意:这些结果表明人的思想、眼睛和相机的镜头是不一样的.故选A.
70题答案:D 推理判断题.这篇文章是科学调查.可知应选D.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.