精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.A French woman goes to London to see her son.She knows a little English,but can not speak it very well.One day she goes to a shop.She wants to buy a hen for supper.But she doesn't know the English word for"hen".Just then the shop waiter asks her:"Can I help you?""I want the egg's mother"the woman answered.The shop waiter does not understand her and says:"Sorry,we don't have any bigger eggs."Suddenly(突然) the woman thinks of the word"cock(公鸡)".She says:"I want the cock's wife(妻子)!"This time the shop waiter laughs(笑).

根据短文内容,判断句子的正误.你认为正确的写"T",错误的写"F".
61.The woman goes to London to see her daughter.F
62.The woman knows much English.F
63.The shop waiter thinks the egg's mother is"a cock"F
64.The shop waiter laughs because he does not understand the woman.F
65.The woman is clever.T.

分析 一个法国女士去伦敦看他的孩子,但是她只会说一点点英语.本文讲述了这位女士在超市买东西时,因不知道"母鸡"用英语怎么说,但她想到了用"鸡蛋的母亲"和"公鸡的妻子"代替,进而闹出了笑话.

解答 61.F  细节理解题   根据"A French woman goes to London to see her son"可知,这位女士是去看她的儿子.故这句话错误,答案为F
62.F  细节理解题   根据"She knows a little English"可知,这位女士只会一点点英语.故这句话错误,答案为F
63.F  推理判断题   根据"The shop waiter does not understand her and says:"Sorry,we don't have any bigger eggs.""可知,营业员认为鸡蛋的妈妈是大鸡蛋.
故这句话错误,答案为F
64.F  推理判断题   根据"She says:"I want the cock's wife(妻子)!""推断,营业员知道了法国女士想要表达的意思,觉得太有趣了才会大笑.故这句话错误,答案为F
65.T  推理判断题   通过短文大意可知,这位女士并不知道母鸡用英语怎么说,但是她想到了用"鸡蛋的母亲"和"公鸡的妻子"代替,非常的聪明,故这句话正确,答案为T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Would you like to go boating with me?
-Sure,          .(  )
A.I'd likeB.I'd loveC.I'll be gladD.I'd love to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年浙江杭州萧山区瓜沥片初二上四科联赛英语卷(解析版) 题型:单词拼写

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Do you know any people like these? They are part of a new addiction(瘾) 1. (call) Internet addiction.According to experts,Internet addicts(迷)spend at least thirty to forty hours online every week.They lose control2.the time they spend on the Internet.

For example,one college student was missing for several days.His friends were 3. (worry) and 1ooked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police.The police 4. (find)the student in the computer lab: he was surfing the Internet — for seven days straight.

A study shows that about six to ten percent of Internet 5.(use) become addicted.The teenager spend more time on the Internet than 6.friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is “ 7.(surf) the Internet” a hobby or all addiction for you? You may

have a problem if you have one of the following symptoms(症状):

★You go out with your friends less and less.

★You can’t wait to get online again.

★You’ve decided to spend a short time online, but then you spend several hours.

★You do not go to 8.(importance) family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the solution? Some experts suggest that people set 9.(strict) limits on their time for Internet use. You have to learn to control it, 10.the Internet would control you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Jim's parents       him to go fishing with them.(  )
A.hopeB.wishC.hopingD.wishes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I don't think English is ________ than physics.(  )
A.so difficultB.a little difficult
C.much more difficultD.much difficult

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Could you please tell me where the rest rooms are?
--____________.(  )
A.It's my pleasure.B.Yes,I could.
C.SureD.I could tell you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.This book _______ Jim.(  )
A.belongsB.is belongC.belongs toD.is belong to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I think meat    the tiger's favorite food.Vegetables   the rabbit's favorite food.(  )
A.are,isB.is,isC.is,areD.are,are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.They will go to the beach tomorrow.(改为否定句)
Theywillnotgo to the beach tomorrow.

查看答案和解析>>

同步练习册答案