精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Jim is an English boy Now he is in Beijing with his parents.His father is a doctor.He works in a hospital.His mother teaches English in a middle school.Jim and his sister  Kate go to the same school.They are in different classes.They have many friends in  school.They are happy in China.
根据短文内容判断句子正(T)误(F).
56.Jim lives in China now.T
57.Jim's father works in a hospital.T
58.Jim's mother is a Chinese teacher.F
59.There are three people in Jim's family.F
60.They're happy in China.T.

分析 全文大意:
Jim是个英国男孩,他现在和父母在北京.他的父亲是位医生.他在一家医院工作.他的母亲在一所中学教英语.Jim和他的妹妹Kate在同一所学校上学.他们在不同的班级.他们在学校有很多朋友.他们在中国很快乐.

解答 答案:
56、T      细节理解题     根据Jim is an English boy Now he is in Beijing with his parents可知Jim是个英国男孩,他现在和父母在北京.结合题目意思"Jim现在住在中国."可知与原文相符,故判断该题正确,故填T
57、T      细节理解题      根据His father is a doctor.He works in a hospital可知他的父亲是位医生.他在一家医院工作.故判断该题正确,故填T
58、F      细节理解题      根据His mother teaches English in a middle school可知他的母亲在一所中学教英语.结合题目意思"Jim的母亲是一位语文老师"可知与原文相符,故判断该题错误,故填F
59、F       推理判断题     根据短文提到Jim是个英国男孩;他的父亲是位医生;他的母亲在一所中学教英语;Jim和他的妹妹Kate在同一所学校上学可知Jim家有四口人,结合题目意思"Jim家有三口人"可知与原文相符,故判断该题错误,故填F
60、T      细节理解题      根据They have many friends in  school.They are happy in China.可知他们在学校有很多朋友.他们在中国很快乐.故判断该题正确,故填T

点评 这是一篇阅读判断题,做题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.In some science fiction movies,evil robots refuse to die,no matter how hard people fight back.
   Now science fiction has become science fact.For the first time,scientists have made a robot that can take a beating and keep on going.Scientists from Cornell University made the robot,which looks like a spider with four legs.
Until now,even the most advanced robot was almost certain to break down when it was damaged.That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.
   To deal with this problem,the scientists put eight motors(发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is working.They all give signals to the machine's software.Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment.
   The new technology is a big advance in robot-making,scientists say,and it's far from scary.It may someday help scientists create better artificial(人造的) arms and legs and give new freedom to people who lose them.It might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space.
"It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it's damaged,"says Olaf Sporns of Indiana University in US."With this work,we are nearer to solving this problem."

36.Why do robots easily break down when they are damaged?D
A.They cannot repair themselves.
B.The computer has changed a lot.
C.They have no computers inside.
D.The computer cannot work if the robot changes.
37.The new technology allows the robot toD.
A.do house work for humans
B.tell people where it is
C.remember a lot of information
D.keep working after being damaged
38.The underlined word"them"in Paragraph 5refers toC.
A.sensors
B.robots
C.arms and legs
D.scientists
39.How do the sensors in the robot work?C
A.They can replace the computer when it's broken.
B.They can find out where the damage comes from.
C.They help the computer learn the robot's condition.
D.They can send signals to the person who uses the robot.
40.The passage is probably fromA.
A.a newspaper
B.an advertisement
C.a tour guide
D.an application.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.On weekends I often go to the movies with my friends.(  )
A.go to the theaterB.go to a doctor
C.watch TV   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.We hopeto visit(visit) this city again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Do you know        man carrying         useful big box?(  )
A.a,theB.the,anC./,aD.the,a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Mike Robinson is a fifteen-year-old American boy and his sister Clare is fourteen.At the moment,Mike and Clare are in Cairo in Egypt,one of the biggest and busiest cities in Africa.
They moved here with their parents two years ago.Their father,Peter,works for a very
big company.The company has offices in many countries,and it has sent Peter to work in Germany,France and China before.Peter usually stays in a country for about two years.Then the company moves him again.His family always goes with him.
The Robinsons love seeing the world.They have been to many interesting places.For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
Mike and Clare have also begun to learn the language of the country,Arabic.This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.However,they still enjoy learning it.So far they have learnt to speak German,French,Chinese and Arabic.Sometimes they mix the languages."It's really fun,''said Clare.The Robinsons are moving again.The company has asked Peter to work back in the US.Mike and Clare are happy about this.They have friends all over the world,but they also miss their friends in the US.They are counting down the days.
56.How long have the Robinsons been in Egypt?B
A  since two years  
B for two years  
C two years ago  
D two years before
57.What have they seen or done in Egypt?D
A have seen the Pyramids   
B have visited the palaces and towers of ancient kings and queens
C have travelled on a boat on the Nile River   
D all the above
58.What do Mike and Clare find difficult about Arabic?C
A to spell the words  
B to pronounce the words  
C  A and B  
D A or B
59.Who do they miss in the US?B
A their teachers  
B their friends  
C their parents  
D their cousins
60.Are they looking forward to going home?A
A Yes,they are.
B No,they aren't.
C We're not sure.
D Of course not.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Lucy's father died of a car accident when she was only two years old.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Li Yundi is a famous Chinese musician.He can play the piano very well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---What's wrong with your sister,Jim?
---She           to be very angry with the noisy boys outside.(  )
A.soundsB.tastesC.looksD.seems

查看答案和解析>>

同步练习册答案