7.Mike Robinson is a fifteen-year-old American boy and his sister Clare is fourteen.At the moment,Mike and Clare are in Cairo in Egypt,one of the biggest and busiest cities in Africa.
They moved here with their parents two years ago.Their father,Peter,works for a very
big company.The company has offices in many countries,and it has sent Peter to work in Germany,France and China before.Peter usually stays in a country for about two years.Then the company moves him again.His family always goes with him.
The Robinsons love seeing the world.They have been to many interesting places.For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
Mike and Clare have also begun to learn the language of the country,Arabic.This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.However,they still enjoy learning it.So far they have learnt to speak German,French,Chinese and Arabic.Sometimes they mix the languages."It's really fun,''said Clare.The Robinsons are moving again.The company has asked Peter to work back in the US.Mike and Clare are happy about this.They have friends all over the world,but they also miss their friends in the US.They are counting down the days.
56.How long have the Robinsons been in Egypt?B
A since two years
B for two years
C two years ago
D two years before
57.What have they seen or done in Egypt?D
A have seen the Pyramids
B have visited the palaces and towers of ancient kings and queens
C have travelled on a boat on the Nile River
D all the above
58.What do Mike and Clare find difficult about Arabic?C
A to spell the words
B to pronounce the words
C A and B
D A or B
59.Who do they miss in the US?B
A their teachers
B their friends
C their parents
D their cousins
60.Are they looking forward to going home?A
A Yes,they are.
B No,they aren't.
C We're not sure.
D Of course not.
分析 主要介绍了迈克罗宾逊因为工作关系,在每个国家都呆一两年就换地方,但他家人全喜欢旅游,他最喜欢的是美国.
解答 56-60:BDCBA
56题答案:B考查细节理解题,根据文中的第二段可知 They moved here with their parents two years ago,可知两年了,故答案是B.
57题答案:D考查细节理解题,根据文中的第 三 段For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.可知前三项都做了,故答案是D.
58题答案:C考查细节理解题,根据文中的第四 段This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.可知 是并关系,故答案是C.
59题答案:B考查细节理解题,根据文中的第最后一 段but they also miss their friends in the US.可知是朋友,故答案是B.
60题答案:A考查判断题,根据文中的第 最后一段 段They are counting down the days他们在数着日子可知 是非常希望回到美国,故答案是A.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.