精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.This is Jim's room.It's not big,but it's very clean.There is a bed in the room.It's near the door.Under the bed,there are two balls.There is a desk and a chair near the window.There is a bookcase beside the desk.There are many books and newspapers on the shelves.There are two pictures in the room,too.They are on the wall.
根据短文选择最佳答案.
 51.The balls areC.
A.near the window     
B.on the desk     
C.under the bed       
D.beside the desk
 52.Jim's bed isA.
A.near the door       
B.near the window   
C.on the bookcase    
D.on the wall
53.D are on the wall of Jim's room.
A.The books          
B.The balls       
C.The newspapers     
D.The pictures
54.Jim'sD are on his bookcase.
A.books             
B.newspapers      
C.pictures           
D.A and B
 55.Jim's room isD.
A.big                
B.not clean        
C.not small          
D.not big.

分析 这篇短文中给我们介绍了Jim的房间,他的房间并不是很大,但是很干净.他的房间里面有一张床、一张桌子和一把椅子,墙上还有两幅画.

解答 答案:51.C 细节理解题.根据第一行句子Under the bed,there are two balls.床底下有两个球.可知在床底下有两个球,故选C.
52.A 细节理解题.根据第一行句子There is a bed in the room.It's near the door.房间里有一张床.它在门附近.可知Jim的房间里有一张床,床在门附近.故选A.
53.D 细节理解题.根据第二行句子There are two pictures in the room,too.They are on the wall.房间里也有两张照片.它们在墙上.可知房间里还有两幅画,他们在墙上.故选D.
54.D 细节理解题.根据第二行句子There are many books and newspapers on the shelves.书架上有很多书和报纸.可知书架上有很多书和报纸.故选D.
55.D 细节理解题.根据第一行句子This is Jim's room.It's not big,but it's very clean.这是吉姆的房间不是很大,但是很干净.可知吉姆的房间不大.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Can you help me with my homework,Mom?
-One minute,dear.I ______the dishes now.(  )
A.am washB.washingC.washD.am washing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.It is very (61)commonto raise money in Canadian and (62)American(美国的) school.Students,teachers and parents have many special ways to raise money for field trips.Some schools think of great ideas,such as"King or Queen for a Day."It costs each student one dollar to buy a ticket for the draw.After all the tickets are (63)sold,one ticket is drawn.The student with the winning ticket will be the king or queen for the next schoolday.When the student arrives in the morning,the headmaster greets him or her and carries the student's books.THe student sits in the headmaster's (64)chairfor the day and even can use the headmaster's mobile phone to call home.At noon,the headmaster and other teachers order a special lunch and (65)serve(招待) it to the student.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Can youspeak(说)English?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.近年来,中小学生的健康问题日益引起人们的关注.请你以How to keep healthy 为题,写一篇80词左右的短文,谈谈你的看法和建议.
要求:主要包括以下内容,可以适当发挥.文章开头已给出,不计入总词数.
1.列举中小学生面临的健康问题,如go to school without breakfast,play computer games,watch TV,drink or smoke,
2.提出保持健康的合理建议;
3.发表自己的看法.
How to Keep Healthy
Everyone needs to keep healthy today,especially we students.But we don't know the importance of keeping healthy.                                          

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Is it possible to put millions of years of the world's history into one building?The British Museum seems to think so.
"A history of the World in 100 Objects",an exhibition about rare and ancient object from the world,has made it a success.
The British Museum says it owns at least 8 million historical objects.But why choose these 100 objects to tell stories of our world's history?
It all started with a challenge(挑战).
 Neil MacGregor,who was once director of the British Museum,was asked by BBC to choose 100 objects from the museum's huge collection day.
 MacGregor accepted,and took four years to choose each object himself.
 In 2010,MacGregor appeared on BBC radio,giving a detailed(详细的)explanation of each object.The show was a big hit and all these 100 objects were shown in the British Museum.A book with photos of each object soon followed.
"The objects had to cover the whole world,from a cooking pot to a golden galleon,from a Stone Age
tool to a credit card."MacGregor wrote.
The collection includes many important objects from China.There is a banknote from the Ming Dynasty,showing China as the first country to use paper money.
But it's not just ancient things that are shown.Among them are some modern things like a solar-powered lamp and even a throne made of weapons created by an African artist.
"Of course,the collection could only be'a'history of the world. But it is still a history that people in the present world need to know."MacGregor wrote.
34."A history of the World in 100 Objects"is a(n)D
A.TV programme about Africa   
B.challenge of scientific research
C.book about modern development   
D.exhibition of the world's history
35.We can learn about the BBC programme by Neil MacGregor wasA.
A.successful  
B.expensive
C.regular
D.traditional
36.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The objects shown cover half of the world.
B.Neil MacGregor used to be director of BBC
C.China was the first country to use paper money
D.the British Museum owns 2 million historical objects.
37.What does the underlined sentence in the last paragraph mean?D
A.There will be another collection of this king soon.
B.The history of the world is too long for us to show.
C.The British history is one part of the world's history.
D.The collection only shows part of the world's long history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.阅读短文,根据其内容回答文后各个小题.
Using iPads to Make Learning Fun     Paper,pencil,whiteboard,textbook are the tools you need if you want to go to school.But recently,you can add another one to the list:an iPad.
     Because the popular Apple tablet is not only useful for searching the Internet and watching videos,but it is also being used to make learning fun.
     Scientists now know that we learn better when we are enjoying ourselves,so 
recently software developers have made iPad applications(应用程序) that look like video games,but have strongeducational content.One of the best examples of this new form of teaching application is  Futaba,game in which up to four children try to recognize a spinning(旋转的)object,and then identify what it is.The game can be used to teach English,math,foreign languages,or just about anything,and students love it.Teachers can even make their own questions.The important thing is that children enjoy the game,and don't even realize how much they are learning!
     So the next time you have to choose between making your child study or letting them play
game,just remember--they could do both at the same time!
61.What can be added to the school thing list according to the passage?A
A.An ipad.
B.An English textbook.
C.A pencil.
D.A whiteboard.
62.What does the underlined word"tablet"probably mean in Chinese in this passage?B
A.药片     
B.掌上电脑      
C.牌匾     
D.桌子
63.Futaba isC.
A.an old kind of classroom        
B.a new outdoor activity
C.a new educational application    
D.a very old tool of teaching
64.How many children can take part in one Futaba game at a time?D
A.7.
B.6.
C.5.
D.4.
65.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.Scientists think that we leam better when we are enjoying ourselves.B
B.Futaba can only be used to teach languages.
C.Teachers can make their own questions using
D.The writer thinks children can study and have fun playing games at the same time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Who hasn't enjoyed eating peanuts  Did you know that although peanuts look like nuts and taste like nuts,they aren't nuts at all  They belong to the pea family,so they are called peanuts.The peanut grows flowers above ground,butits"fruit"grows underground.It grows in more countries than most other"nuts".
The peanut is a native South American plant.Scientists believe that it grew wild in Brazil long ago.They think thatfor several thousand years the early peoples of South Americamade it a part of their diet.These peoples were nomads who moved on when a natural food could no longer be found in one area.Along the way they probably let fall some peanuts,which got into the ground and grew.This is believed to be the way the plant reached the place where the Incas(印加人)lived.The Incas,from about 1100to 1532,thought highlyof peanuts.The peanuts were eaten in several forms and used as sacrificial offerings(祭品)to the Incan Sun God.Later in the 16th century,Europeansoldiers had brought peanuts to other parts of the world,including North America,Africa,Asia,Europe,and Pacific Islands.
Although peanuts were found native in South America,they are now grown in almost every country that has warm weather.India produces the most peanuts.China's production is next,followed by the United States.
The peanut is special in more ways than one.It can be eaten raw,boiled,roasted,or fried.Hundreds of widely different products have been made from it.Carver,an American scientist,set himself the task of discovering new uses for eating and for many other products.
Peanuts are very highly nutritious and are also high in protein (蛋白质).Americans use about seven-tenths of their protein in the form of meat.In India,where the poor can't pay for meat or milk,peanut meal and peanut milk have been produced.These have been a great help to the poor.
New products are continually being made from peanuts,among them peanut cheese and a powder that becomes peanut butter when water is added.The fact is that peanuts are so healthy that they were used by astronauts.The unusual nut that isn't a nut is one of nature's most amazing gifts.
46.Although we like eating peanuts,many of us don't know peanuts belong toA family.
A.the pea                                  
B.the nut
C.both the pea and the nut       
D.neither the pea nor the nut
47.Which paragraph(落)mainly talks about the history of the peanutC
A.Paragraph Four                    
B.Paragraph Three
C.Paragraph Two                    
D.Paragraph One
48.What does the underlined word nutritious meanA
A.Helpful for staying healthy.
B.Helpful to the poor.
C.Delicious and tasty.
D.Rich in fat and oil.
49.Which of the following is TRUE according to the articleB
A.Nomads always stayed in the same place.
B.The peanut was first found in South America.
C.Astronauts ate lots of peanuts to keep healthy.
D.China grows fewer peanuts than the US.
50.What is the purpose of the articleD
A.To show that peanuts belong to the pea family.
B.To advise us to use more peanut products.
C.To tell us some new uses of peanuts.
D.To let us know more about peanuts.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.She wasmarried(marry) to a reporter.

查看答案和解析>>

同步练习册答案