14.Who hasn't enjoyed eating peanuts Did you know that although peanuts look like nuts and taste like nuts,they aren't nuts at all They belong to the pea family,so they are called peanuts.The peanut grows flowers above ground,butits"fruit"grows underground.It grows in more countries than most other"nuts".
The peanut is a native South American plant.Scientists believe that it grew wild in Brazil long ago.They think thatfor several thousand years the early peoples of South Americamade it a part of their diet.These peoples were nomads who moved on when a natural food could no longer be found in one area.Along the way they probably let fall some peanuts,which got into the ground and grew.This is believed to be the way the plant reached the place where the Incas(印加人)lived.The Incas,from about 1100to 1532,thought highlyof peanuts.The peanuts were eaten in several forms and used as sacrificial offerings(祭品)to the Incan Sun God.Later in the 16th century,Europeansoldiers had brought peanuts to other parts of the world,including North America,Africa,Asia,Europe,and Pacific Islands.
Although peanuts were found native in South America,they are now grown in almost every country that has warm weather.India produces the most peanuts.China's production is next,followed by the United States.
The peanut is special in more ways than one.It can be eaten raw,boiled,roasted,or fried.Hundreds of widely different products have been made from it.Carver,an American scientist,set himself the task of discovering new uses for eating and for many other products.
Peanuts are very highly nutritious and are also high in protein (蛋白质).Americans use about seven-tenths of their protein in the form of meat.In India,where the poor can't pay for meat or milk,peanut meal and peanut milk have been produced.These have been a great help to the poor.
New products are continually being made from peanuts,among them peanut cheese and a powder that becomes peanut butter when water is added.The fact is that peanuts are so healthy that they were used by astronauts.The unusual nut that isn't a nut is one of nature's most amazing gifts.
46.Although we like eating peanuts,many of us don't know peanuts belong toA family.
A.the pea
B.the nut
C.both the pea and the nut
D.neither the pea nor the nut
47.Which paragraph(落)mainly talks about the history of the peanutC
A.Paragraph Four
B.Paragraph Three
C.Paragraph Two
D.Paragraph One
48.What does the underlined word nutritious meanA
A.Helpful for staying healthy.
B.Helpful to the poor.
C.Delicious and tasty.
D.Rich in fat and oil.
49.Which of the following is TRUE according to the articleB
A.Nomads always stayed in the same place.
B.The peanut was first found in South America.
C.Astronauts ate lots of peanuts to keep healthy.
D.China grows fewer peanuts than the US.
50.What is the purpose of the articleD
A.To show that peanuts belong to the pea family.
B.To advise us to use more peanut products.
C.To tell us some new uses of peanuts.
D.To let us know more about peanuts.
分析 短文详细的介绍了花生的历史,及其花生的好处,告诉我们花生是非常有营养的食物.
解答 答案:46.A 细节理解题.根据第一段第二行句子They belong to the pea family.它们属于豌豆家族,可知花生属于豌豆家族.故选A.
47.C 细节理解题.根据第二段内容及其句子The peanut is a native South American plant.Scientists believe that it grew wild in Brazil long ago.They think that for several thousand years the early peoples of South America made it a part of their diet.花生是一种原产于南美洲的植物.科学家认为,很久以前它生长在巴西.他们认为在几千年的时间里,南美洲早期的人们将其作为饮食的一部分.可知第二段主要说的是花生的历史,故选C.
48.A 词义猜测题.根据上文Peanuts are very highly nutritious and are also high in protein (蛋白质).Americans use about seven-tenths of their protein in the form of meat.花生非常…,蛋白质含量也很高,美国人的蛋白质大约有十分之七是以肉类的形式存在的.及下文peanut meal and peanut milk have been produced.花生粉和花生牛奶已经被生产出来了.可知结合选项,应说花生非常有助于保持健康,蛋白质含量也很高,所以nutritious意为有助于保持健康.故选A.
49.B 细节判断题.根据第二段第一句The peanut is a native South American plant.花生是一种原产于南美洲的植物.可知花生在南美第一次被发现.故选B.
50.D 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子Who hasn't enjoyed eating peanuts Did you know that although peanuts look like nuts and taste like nuts,they aren't nuts at all They belong to the pea family,so they are called peanuts.谁不喜欢吃花生,你知道吗,虽然花生看起来像坚果,尝起来像坚果,他们不是坚果,他们属于豌豆的家族,所以叫花生.可知这篇文章作者的意图是告诉我们有关花生的信息,故选D.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.