精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Most children don't enjoy doing housework.They like playing computer games rather than cleaning the rooms.But in Australia,Jim and Robert's mother,Mrs.Black,has good and proper methods to get their children to do housework.
Here is an example.
"Mom,have you worked out next week's housework?Let Jim and me choose the cards.I can't wait.It's fun!"
When Robert shouted out,his mother had already put all the cards on their big table.On the cards,there are some words like these,"sweep the floor,clean your bedroom,help mom cook,wash vegetables,make beds,feed the fish,cut the wood,clean the bathroom"and many others.Jim and Robert chose two cards for each day from Monday to Friday.Then they would hang them on the weekday task board.Jim likes to clean the bathroom,so he picked up the card"clean the bathroom".Robert loves to make the bed so he picked up his favorite card.Jim again picked up"wash vegetables"and Robert chose"feed the fish".Soon the two boys were happy to t ake away all the cards.
To help the children do housework,their mother thought hard and came up with this idea.Of course,the parents did the housework on the weekends and left Jim and Robert two days free.
41.From the passage we know that most children likeB.
A.doing housework
B.playing computer games
C.playing cards
42.Jim and Robert choseC card for the weekdays from Monday to Friday.
A.two
B.four
C. ten
43.Jim likes toA.
A.clean the bathroom
B.make the bed
C.feed the fish
44.The underlined phrase"came up with"probably means"C".
A.looked at   
B.gave up        
C.thought of
45.Who did the housework on the weekends?C
A.Jim  
B.Robert         
C.The parents.

分析 本文讲述了一位澳大利亚的母亲,采取了一种有趣的方法,让她的孩子们喜欢做家务的故事.

解答 答案:41.B 细节理解题.根据第一段第一行句子Most children don't enjoy doing housework.They like playing computer games rather than cleaning the rooms.大多数孩子不喜欢做家务.他们喜欢玩电脑游戏而不是打扫房间.可知大多数孩子喜欢玩电脑游戏.故选B.
42.C 细节理解题.根据倒数第二段第二行句子"Jim and Robert chose two cards for each day from Monday to Friday."吉姆和罗伯特从星期一到星期五每天选了两张卡片.可知一共是十张卡片.故选C.
43.A 细节理解题.根据倒数第二段第三行句子"Jim likes to clean the bathroom,so he picked up the card"clean the bathroom".吉姆喜欢打扫浴室,所以他拿起卡片"打扫浴室".可知吉姆喜欢打扫浴室.故选A.
44.C 词义猜测题.根据上下文To help the children do housework,their mother thought hard and came up with this idea.为了帮助孩子们做家务,他们的母亲苦苦思索,…这个主意.可知结合选项,应是说为了帮助孩子们做家务,他们的母亲苦苦思索,想出了这个主意.所以come up with意为"想出",同义词组为think of.故选C.
45.C 细节理解题.根据最后一段最后一句"Of course,the parents did the housework on the weekends and left Jim and Robert two days free."当然,父母在周末做家务,让吉姆和罗伯特休息两天.可知他们的父母在周末做家务.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Can youspeak(说)English?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Who hasn't enjoyed eating peanuts  Did you know that although peanuts look like nuts and taste like nuts,they aren't nuts at all  They belong to the pea family,so they are called peanuts.The peanut grows flowers above ground,butits"fruit"grows underground.It grows in more countries than most other"nuts".
The peanut is a native South American plant.Scientists believe that it grew wild in Brazil long ago.They think thatfor several thousand years the early peoples of South Americamade it a part of their diet.These peoples were nomads who moved on when a natural food could no longer be found in one area.Along the way they probably let fall some peanuts,which got into the ground and grew.This is believed to be the way the plant reached the place where the Incas(印加人)lived.The Incas,from about 1100to 1532,thought highlyof peanuts.The peanuts were eaten in several forms and used as sacrificial offerings(祭品)to the Incan Sun God.Later in the 16th century,Europeansoldiers had brought peanuts to other parts of the world,including North America,Africa,Asia,Europe,and Pacific Islands.
Although peanuts were found native in South America,they are now grown in almost every country that has warm weather.India produces the most peanuts.China's production is next,followed by the United States.
The peanut is special in more ways than one.It can be eaten raw,boiled,roasted,or fried.Hundreds of widely different products have been made from it.Carver,an American scientist,set himself the task of discovering new uses for eating and for many other products.
Peanuts are very highly nutritious and are also high in protein (蛋白质).Americans use about seven-tenths of their protein in the form of meat.In India,where the poor can't pay for meat or milk,peanut meal and peanut milk have been produced.These have been a great help to the poor.
New products are continually being made from peanuts,among them peanut cheese and a powder that becomes peanut butter when water is added.The fact is that peanuts are so healthy that they were used by astronauts.The unusual nut that isn't a nut is one of nature's most amazing gifts.
46.Although we like eating peanuts,many of us don't know peanuts belong toA family.
A.the pea                                  
B.the nut
C.both the pea and the nut       
D.neither the pea nor the nut
47.Which paragraph(落)mainly talks about the history of the peanutC
A.Paragraph Four                    
B.Paragraph Three
C.Paragraph Two                    
D.Paragraph One
48.What does the underlined word nutritious meanA
A.Helpful for staying healthy.
B.Helpful to the poor.
C.Delicious and tasty.
D.Rich in fat and oil.
49.Which of the following is TRUE according to the articleB
A.Nomads always stayed in the same place.
B.The peanut was first found in South America.
C.Astronauts ate lots of peanuts to keep healthy.
D.China grows fewer peanuts than the US.
50.What is the purpose of the articleD
A.To show that peanuts belong to the pea family.
B.To advise us to use more peanut products.
C.To tell us some new uses of peanuts.
D.To let us know more about peanuts.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

11.The story took place in a small town in winter.One day a man met an old lady standing by an expensive car.It was clear that her car broke down.So he stopped his old truck and got out.Although he was smiling,the old lady was worried."Is he going to hurt me?"
The man could see that she was frightened,so in his friendliest voice he said,"I'm here to help you,madam.Why don't you wait in the car to get warm?By the way,my name is Bryan Anderson."It took Bryan about fifty minutes to fix the car.The lady felt quite thankful and she asked how much she should pay him.
But Bryan wanted no money.①对他来说,帮助别人很正常.He said,"If you want to repay me,next time you see someone in need,just give out your friendly hand."
After saying goodbye,the lady continued down the road till she reached a small café.She stopped for something to eat.As the pretty waitress stood next to her,the lady noticed she was nearly eight months pregnant (怀孕).②Although she looked tired,she still served the customers with a smile on her face.As the old lady was going to pay the 10bill,she remembered Bryan's words.
The old lady paid one hundred-dollar bill.But when the waitress returned with the change,the lady was gone.On the table she saw a small note.Her eyes were filled with tears when she read it,"Somebody once helped me the way I'm helping you.If you want to pay me back,continue being kind to others."Under the note were nine more100bills.
Was the old lady an angel?The waitress was so excited that she called her husband to tell the story."Bryan…Bryan Anderson my dear…you're not going to believe what has happened…"
Love needs to be passed on.Everyone can be an angel.
请根据短文内容完成下列任务.
81.Did the old lady believe in Bryan at the beginning of the story?Why?
No,she didn't.Because she thought he would hurt her
82.请将划线句子①翻译成英语.
It's very normal for him to help others
83.请将划线句子②翻译成汉语.
虽然她看上去很疲倦,但是她还是微笑着招待着顾客.
84.请根据短文内容将句子补充完整,使句子意思连贯.
The waitress foundthe lady had gone anda small noteon the table when she returned with the change.
85.What have you learned from the story?(with one sentence)
We should give a hand to people who are in trouble..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.in,they,having,an,party,are,house,English,the ( 连词成句)
They are having an English party in the house..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Could you pleasesweep(sweep) the floor?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.She wasmarried(marry) to a reporter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Do you want    the tigers?(  )
A.to seeB.seeC.seesD.seeing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Jimmy led Miss Zhang to the teachers'office just now.

查看答案和解析>>

同步练习册答案