精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Everyone worries.But how do you deal with your worries?Whether your worries are
big or small,you can take these three steps to deal with your worries:
1.Try to find out what you're worried about
Sometimes,you may know what you're worried about.Other times,you might not.Try
to find it out first;if you can't,you can ask for help.
2.Think of ways to make it better
There is always something you can do to help you feel less worried.Sitting there
worrying is no fun and it won't solve your problem.
Grades at school are often top worries for kids.If you're worried about grades,ask
yourself these questions:
★Why are grades important?What do grades mean to me?
★How do l get ready for class?Do I go over my notes even when there isn't a test?
★Do I have a good place to do my homework?
★Have I tried different ways of studying?
If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things
you could do:write a note to him or her,invite him or her to a basketball game,say sorry to
him or her,etc.Once you have a list of things you could do,you can choose the one that gets
your friend back.
3.Ask for help
When you're  worried,it can help to find someone to talk to.You can ask your parents,
friends,or teachers for help.

36.Is it common to worry about our problems?Yes,they do.
37.How many steps are mentioned in the passage to deal with worries?3.
38.According to the passage,what worries kids most?Grades (at school )..

分析 本文介绍了对待焦虑的方法.文章介绍了应对焦虑的三个步骤:1.找到你所担心的事情.2.找到解决的方法.3.需求帮助.

解答 36.Yes,they do.
细节理解题.考查人们为自己的问题而焦虑是否常见.根据文章第一句"Everyone worries"所说,人人都会焦虑.所以,本题是肯定的.故回答Yes,they do.
37.3  细节理解题.考查文中提到应对焦虑症有几个步骤.根据第一段中"Whether your worries are big or small,you can take these three steps to deal with your worries"所说,无论为大小事担心,你都可以采取三个步骤来处理.下面详细说明了哪三个步骤:1.Try to find out what you're worried about;2.Think of ways to make it better;3.Ask for help.故回答3.
38.Grades (at school ).细节理解题.考查小孩子最担心什么事情.根据文中"Grades at school are often top worries for kids"所说,分数(成绩)是小孩子最担忧的事情.故回答Grades (at school ).

点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.在足球比赛中,运动员互相合作,让大家都发挥到最好是很重要的.(bring)
In a soccer game,it's important for the players to play together andbring out the best in each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.假如你是李华,你的英国笔友David发邮件向你咨询如何学好汉语.请根据提示和要求用英语给David回复邮件.

要求:1.除上图所给提示外,再写出两条如何学好汉语的建议;
2.文中不能出现真实的人名和校名;
3.字数90词左右.邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数.
Dear David,
    I'm glad to receive your email.Here's some advice on how to learn Chinese well.
It's a good idea to watch movies.You'll find it helpful to improve your listening skills.Reading always plays a key role in language learning,so do more reading in your spare time.
In my opinion,you'd bettermake more Chinese friends.They'll be glad to lend you a hand and it provides a good chance for you to learn about Chinese culture.It's a wise choice to use your cell phone,which allows you to use apps,QQ or WeChat to learn Chinese.
Practice makes perfect,so do remember to keep practicing every day!
Follow the advice,and I'm sure you can learn Chinese well!
Best wishes.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The TV program Super Brain is sofantastic(极好的,美妙的)that it is well worth watching.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-Did your Dad visit Lianyungang,a beautiful seaside city?
-Yes,hehas been there twice on business(去那里出差两次).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

14.What's this on English?        
    A          B   C      DC.on改为in..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

1.My backpack is on the chair.(对划线部分提问)
Where is yourbackpack?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.擅长于be good at/do well in.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.A:Which is more important,wealth (财富) or health?
B:(76)C
A:I think you are right.But how can we keep healthy?
B:(77)D For example,vegetables and fruit are good for us.
A:Can we eat too much meat?
B:No.(78)E
A:What else should we do?
B:(79)A But remember not to do sports soon after meals.
A:I see.(80)G
B:Of course.Going to bed early makes you healthy.

A.Do some sports every day.B.I don't care which is more important.
C.I think health is more important than wealth.D.I think we should eat healthy food.
E.That's bad for our health.F.Can I do sports with you?
G.Is it good for us to go to bed early?

查看答案和解析>>

同步练习册答案