12.A beautiful and very successful actress played the lead role in a new musical show.Her home was in the countryside,but she did not want to go back there every night,so she bought an expensive house in the centre of the city,she got some beautiful fumiture(家具)and had a man to paint the rooms in new colours.
It was very difficult to get tickets for her show,because everybody wanted to see it.So she decided to give the painter two of the best seats.She hoped that this would make him work better for her.He took the tickets without saying anything,and she heard no more about them until the end of the month,when she got the painter's bill (帐单).At the bottom of it were these words:"Four hours watching Miss Hall sing and dance:3pounds,"with this note:"After 5p.m.I get 15shillings (先令) an hour instead of 10shillings."
25.The actress bought a house in the centre of the city becauseC.
A.she liked to live in the busiest place
B.she didn't like to live in the country
C.her home was far away from where she worked
D.she didn't want to go back to her hometown any longer
26.It can be learned from the text that one pound isC shillings.
A.10
B.12
C.20
D.15
27.What kind of man was the painter?D
A.He was a careful man.
B.He was a poor man.
C.He was not friendly to others.
D.He knew little about music and dances.
分析 本文是关于一个美丽、成功的女演员和画师的故事,女演员买了一座房子,她请了一个绘画师给她的房子绘画.为了使画师更好的为她工作,女演员给了他两张座位最好的票.然而,最终画师不仅收取了正常工作费用,同时把看演出也作为加班项目收取了费用.
解答 1.C细节理解题.根据第一段第二句Her home was in the countryside,but she did not want to go back there every night…,可知她不想每晚回家去,乡下的家远离工作地.所以该选C.
2.C细节理解题.根据短文最后两行,可知15先令乘以4等于60先令,而60先令是3镑,那么1镑就是20先令.所以该选C.
3.D细节理解题.根据文章内容可知画师不懂音乐和舞蹈,把看演出也作为加班项目收取了费用,故选D.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.