精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Everyone worries.But how do you deal with your worries?Whether your worries are big or small,you can take these steps to deal with your worries:
Try to find out what you're worried about.
Sometimes,you will know what you're worried about.Other times,you might not.Try to find it out first:if you can't,you can ask for help.
Think of ways to make it better.
There is always something you can do to help you feel less worried.Sitting there worrying is no fun and it won't solve your problem.
Grades at school are often a top worry for kids.If you're worried about grades,ask yourself these questions:
(A) Why are grades important?What do grades mean to me?
(B) How do I get ready for class?Do I go over my notes even when there isn't a test?
(C) Do I have a good place to do my homework?
(D) Have I tried different ways of studying?
If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things you could do-write a note to him or her,invite him or her to a basketball game,say sorry to him or her etc.Once you have a list of things you could do,you can choose the one that gets your friend back.
Ask for help.
When you're worried,it can help to find someone to talk to.You can ask your parents,friends,or teachers for help.

36.How many steps are mentioned to deal with your worries in the passage?B
A.Two. 
B.Three. 
C.Four. 
D.Seven.
37.When you don't know what you're worried aboutA.
A.you should try to find it out       
B.you can't ask for help
C.you don't need to think of ways    
D.you can sit there worrying
38.If you're worried about grades,you can ask yourself these questions EXCEPT"D".
A.Why are grades important?
B.What do grades mean to me?
C.How do I get ready for class?
D.Why don't my friends like me?
39.According to the passage,what will you do if you have a fight with your friend?D
A.Make a new friend.
B.Don't talk to him or her any more.
C.Have another fight with him or her.
D.Invite him or her to a basketball game.
40.The passage mainly tells usC.
A.who is often worried            
B.when people are worried
C.how to deal with our worries     
D.what kind of worries people have.

分析 【文章大意】这篇文章主要向我们介绍了三个步骤来解决自己的忧虑:1、试图找出你在担心什么;2、想办法做一些你可以做的事情,让你感觉不再那么担心了;3、当你担心的时候,可以找个人来说说话.

解答 36  B 细节理解题.根据文章:Sometimes,you will know what you're worried about.Other times,you might not.Try to find it out first:if you can't,you can ask for help.Think of ways to make it better.There is always something you can do to help you feel less worried.Sitting there worrying is no fun and it won't solve your problem.以及If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things you could do-write a note to him or her,invite him or her to a basketball game,say sorry to him or her etc.可知有三个步骤来解决自己的忧虑:1、试图找出你在担心什么;2、想办法做一些你可以做的事情,让你感觉不再那么担心了;3、当你担心的时候,可以找个人来说说话.故选B.
37  A 细节理解题.根据文章:Sometimes,you will know what you're worried about.Other times,you might not.Try to find it out first:if you can't,you can ask for help.可知当你不知道你在担心什么的时候,可以尽力去找到你所担心的事情.故选A.
38  D 细节理解题.根据文章:If you're worried about grades,ask yourself these questions:
(A) Why are grades important?What do grades mean to me?
(B) How do I get ready for class?Do I go over my notes even when there isn't a test?
(C) Do I have a good place to do my homework?
(D) Have I tried different ways of studying?可知如果你担心成绩,可以问自己这些问题,除了选项D:我的朋友为什么不喜欢我?故选D.
39  D 细节理解题.根据文章:If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things you could do-write a note to him or her,invite him or her to a basketball game,say sorry to him or her etc.可知如果你和朋友吵架了,可以邀请他去篮球比赛.故选D.
40  C 主旨大意题.根据全文以及:Everyone worries.But how do you deal with your worries?Whether your worries are big or small,you can take these steps to deal with your worries可知,这篇文章主要向我们介绍了解决自己的忧虑的方法.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.一Why not buy the latest iPhone 6Plus?
一The price ishigher than I expected,so I can't afford it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.She oftenslept (sleep) ten hours on weekends last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.She sings English songs well.To our surprise,she learns them byherself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.阅读短文,在其后空白处写出各单词的正确形式.单词的第一个字母已经给出
The worst traveler in the world was Paul of San Francisco.Once he (76)flewfrom the U.S.to his hometown in Italy to see someone at home.The plane made a one-hour stop to get oil at an airport in New York.Paul thought he was in Rome.(77)Certainly,he got off the plane.
When nobody was there to meet him,Paul thought maybe the heavy (78)traffic made his friends late.While looking for their address,Paul found that the old"Rome"had changed a lot.He found many high (79)modernbuildings instead of old ones.He also found that many people spoke English but not Italian and that many street signs were (80)written  in English.
Paul knew very (81)little English.So he asked a policeman in Italian the way to the bus station.He happened to meet a policeman who was also born in Italy and answered in the same (82)language.
After twelve hours'traveling round on a bus,the driver handed him over to (83)another policeman.But this time,this policeman could only speak English.So paul asked the policeman why the Rome police employed(雇佣)so many people who spoke English as policemen.
Paul didn't (84)believe he was in New York when he was told so.To get him on a plane to Italy,he was (85)sent to the airport in a police car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A beautiful and very successful actress played the lead role in a new musical show.Her home was in the countryside,but she did not want to go back there every night,so she bought an expensive house in the centre of the city,she got some beautiful fumiture(家具)and had a man to paint the rooms in new colours.
It was very difficult to get tickets for her show,because everybody wanted to see it.So she decided to give the painter two of the best seats.She hoped that this would make him work better for her.He took the tickets without saying anything,and she heard no more about them until the end of the month,when she got the painter's bill (帐单).At the bottom of it were these words:"Four hours watching Miss Hall sing and dance:3pounds,"with this note:"After 5p.m.I get 15shillings (先令) an hour instead of 10shillings."

25.The actress bought a house in the centre of the city becauseC.
A.she liked to live in the busiest place
B.she didn't like to live in the country
C.her home was far away from where she worked
D.she didn't want to go back to her hometown any longer
26.It can be learned from the text that one pound isC shillings.
A.10        
B.12        
C.20       
D.15
27.What kind of man was the painter?D
A.He was a careful man.
B.He was a poor man.
C.He was not friendly to others.
D.He knew little about music and dances.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Jack Brown,an office worker,lives in Washington.He inherited (继承) a million dollars when he was 23,but he wasn't happy at all.When his college friends were looking for their jobs,he didn't have to.Jack decided to living a simple life like everyone else.He still wears cheap shoes and clothes and drives a small car only,but he is very happy.
Up to now Jack has helped some children from countries all over the world,by sending them each 200a mouth.The money was used for the children's study,food,medicine and clothing.Jack receives a report each year on the children's progress.They can write to each other,but usually the children do not speak English.
When Jack first heard about these children,he wanted to help them."It was nothing special,"he said,"Until I went to these countries and met the children I was helping,I didn't know anything about their life."Once Jack went to meet a little girl in Africa.He said that the meeting was very exciting."When I met her,I felt very very happy."he said."And I saw that the money was used for a good cause.It brought me happiness.I want to do everything I can go on helping those children.

61.Jack didn't need to look for a jobC.
A.before he went to college      
B.after he went to Africa
C.because he got one million dollars   
D.before he received a report
62.Jack has sent them each $200 a month to help some poor childrenD.
A.Only in Washington            
B.only in England
C.only in Africa                 
D.around the world
63.Jack learned about the children's progress byB.
A.visiting them each year          
B.getting a report every year
C.staying with them              
D.talking to them in English
64.The underlined (划线) words"for a good cause"means"B"in Chinese.
A.施舍         
B.行善          
C.优惠           
D.赏赐
65.What's the main idea of the story?A
A.Help others,and you will feel happy.
B.It's necessary to write letters to poor children.
C.Live a simple life,and you can give others help.
D.It's the most important to help the children in Africa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.A tsunami(海啸) _____ in some southern Asian countries in December,2004.As a result,_____ homeless people had to stay in the open air.(  )
A.has happened/thousands of
B.happened/thousands of
C.has happened/about twelve thousand of
D.happened/twelve thousands

查看答案和解析>>

同步练习册答案