精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Plants and Their Parts
Root,Stem,and Leaf
Most plants have root(根),stems(茎),and leaves.Plants use these parts to get light and water.Roots hold the plant in the ground.They take in water and minerals(矿物质) from the ground.
Fruit
Fruit is also part of the plant.Fruits keep seeds(种子) in safety so they can grow into new plants.Seeds are made by flowers.They come in all kinds of different shapes and sizes.They can grow into new plants.Sometimes,seeds are kept in safety inside of fruit.Some fruits,like strawberries,have seeds on the outside.In order to grow,seeds need to move to a new place where they can get the water,light,and space they need to live.
Flower
The flower is one of the parts of the plant.
Flowers come in different colors,shapes,and sizes.Even though they look different,all flowers make seeds.
Connection
Flowers make seeds.Then flowers turn into fruits.Seeds inside or on the fruit grow into new plants.
46.Which of the following can be used to get light and water?Roots,stems andB.
A.seeds            
B.leaves          
C.fruits       
D.flowers
47.What is the use (作用)of the fruits?They can keep seedsA.
A.safe             
B.different            
C.new         
D.big
48.How many parts of plants does the passage describe?C
A.Three           
B.Four                
C.Five        
D.Six.

分析 这是一篇科普文章,介绍了植物的根,茎,叶,果实和花的作用,它们之间是互相关联的.

解答 46.B 细节理解题,根据Root,Stem,and Leaf Most plants have root(根),stems(茎),and leaves.Plants use these parts to get light and water可知植物利用根,茎,叶来吸收光和水.故选B,叶子.
47.A 细节理解题,根据Fruits keep seeds(种子) in safety so they can grow into new plants.水果可以使种子安全所以他们可以长成新的植物.故选A,安全的.
48.C 理解归纳题,根据文章可知本文谈论了 root(根),stems(茎),leaves,fruit和flowers五部分,故选C.

点评 本文是一篇科普文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Many people were late          work this morning because of the heavy fog.(  )
A.withB.byC.forD.about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Will you stay for lunch?
-Sorry,I ______.My brother is coming to see me.(  )
A.needn'tB.can'tC.shouldn'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-How long have you _________ Jinan?-For about twelve years.(  )
A.been inB.gone toC.been toD.come to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--How long has he been here?
--He has been here for _________.(  )
A.two and a half weeksB.two and a half week
C.two week and a halfD.two weeks and a half week

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.I Have Learned a Lot in Junior High School
提示:初中三年的校园生活精彩纷呈.在老师、同学和家长的帮助下,通过你的努力,你在学习、生活、文体活动、与人相处等方面,一定学到很多,取得了进步.请你根据所给题目,用英语写一篇短文.
要求:
1)语言流畅、书写规范、卷面整洁,词数不少于60个;
2)文中不得使用其真实姓名、校名,否则以零分计;
3)请将短文写在答题卡上.写在本试题卷上无效.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Danny did all kinds of things to make the baby        and he succeeded.(  )
A.to stop cryingB.stop cryingC.to stop to cryD.stop to cry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Is your brother at home?
-No.He ________ the library.He hasn't come back yet.(  )
A.was going toB.has been toC.has gone toD.goes to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Where is the English book?
-Oh,I lent it to Jack yesterday,but it ___________this afternoon.(  )
A.will be given backB.was given back
C.gave outD.will give out

查看答案和解析>>

同步练习册答案