精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Dear Know,
     I need some advice on how to make friends!I have just moved to a new cit.I am 13.I don't know anybody here and I want to make some friends.What's the best way?Where can I meet people?
                                                                      Yours,
                                                                      Tony
Dear Tony,
    There are lots of things you can do.First,you can ride your bike in your neighborhood and try to find some kids.When you find some,you can go up and talk to them.You should also let your parents know that you want to make friends because they can help you.Maybe you can ask your parents to take you to the library or some places where there are lots of kids.You could try joining an art class or a sports club.These are all great ways to meet people.You can try making friends at churches (教堂) too if you go to church on Sundays.Try to be active wherever you are,but just be yourself and don't try so hard.It takes time and patience (耐心).I hope you will find a best friend soon!
                                                                          Yours,
                                                                          Know
Information Card
Tony's problem:he doesn't know how to  (81)make friends.



Know's advice
Places to meet other kidsNeighborhood,the (82)library and churches.
ActivitiesJoin an art class or a (83)sports club
How to behaveTry to be (84)active,but don't try too (85)hard.

分析 文章大意:主要描述了汤尼要去一个新地方,但不知道如何交新朋友,于是咨询了Know,Know就如何交朋友给了一些建议.

解答 81.make friends 82.library 83.sports club 84.active 85.hard
81题答案:make friends  考查细节理解题,根据文中的第一段I need some advice on how to make friends可知我需要一些关于如何交朋友的建议,故答案是make friends.
82题答案:library 考查细节理解题,根据文中的第二段Maybe you can ask your parents to take you to the library or some places where there are lots of kids可知 也许你可以让你的父母带你去图书馆或者一些有很多孩子的地方,故答案是library.
83题答案:sports club  考查细节理解题,根据文中的第二段You could try joining an art class or a sports club可知你可以尝试加入艺术类或体育俱乐部,故答案是sports club.
84题答案:active 考查细节理解题,根据文中的第二段Try to be active wherever you are,but just be yourself and don't try so hard可知无论你在哪里都要积极主动,但要做你自己,不要那么努力,故答案是active.
85题答案:hard 考查细节理解题,根据文中的第二段Try to be active wherever you are,but just be yourself and don't try so hard可知无论你在哪里都要积极主动,但要做你自己,不要那么努力,故答案是hard.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.假如你是Alice,学校计划选拔几位学生到英国交流学习,你很希望能够成为其中一员,请根据下面的提示你给校长Mr.Brown写一份80词左右的申请书,希望得到学校的批准.
注意:1.文章必须包含表格所有的内容,并适当发挥.2.词数在 80 词左右(开头已给出,不计入词数).
Dear Mr.Brown,
My name is Alice.I'm writing to get a chance to be an educational exchange student.
                                            
I hope I'm good enough to be one of the educational exchange students.Thank you for your
time and I look forward to hearing from you soon.
Yours,
Alice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.你打算周末邀请朋友参加你的生日派对吗?
Are you going to invite your friends to your birthday party at weekend?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Have you ever played with_______robot?
-Sure!It's really _______unusual experience for me.(  )
A.An,an..B.a,an.C.an,a.D.a,a.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
阅读短诗中女孩和小鸟之间的对话,选择正确答案.
61、According to the poem,the girl wants the bird toB.
A.read a poem      
B.sing a song    
C.feed a baby   
D.plant a tree
62、The underlined word"fright"meansAin Chinese.
A.惊吓      
B.快乐    
C.兴奋    
D.幸福
63、The girl will giveD to the bird if it comes with her.
A.some leaves      
B.some water    
C.some cookies   
D.some sugar
64、The bird's home isD,and it doesn't want to leave.
A.in the grass      
B.in the hand    
C.in the hole   
D.in the tree
65、There areC babies in the bird's home.
A.five      
B.four    
C.three    
D.two.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.For Children
Museum:Children's Museum,220South Main Street,492-6363
Story time:Children's Library,141Catherine Street,Wednesday at 10a.m.678-2817
Sports:Football Club,Tuesdays and Thursdays.4p.m.492-5622             
Basketball Club,Wednesdays and Fridays 9:15a.m.678-2506
Art Club:Sunday at 9:30a.m.215-5368
Cinema:New Films for Children,269Brick Road,463-9101
Useful Phone Numbers
Fire﹠Police:911           
Fast Food Restaurant:215-547-0422
Hospital:215-722-2256     
Visitor Information Centre:1-800-925-9847
Taxi:215-536-7000         
Visitor Hotel Information:1-800-739-7302

80.Where should you go if you are interested in stories?Children'sLibrary
81.What numbers should you call if you need some information about hotels?1-800-739-7302
82.When a house is on fire,which number should you call?911
83.What's the address of Children's Museum?220SouthMainStreet,492-6363
84.If you want to play football,you can go toFootballClub.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.One day,I went to see my last patient(病人),an old woman.In the doorway,I saw she was struggling (挣扎) to put socks on her swollen (浮肿)feet in the bed.I stepped in,spoke quickly to the nurse,read her chart noting.I was almost in the clear that she was not in serious condition.
I asked,"Could I help put on your socks?How are you feeling?Your sugars and blood pressure were high but they're better today.The nurse mentioned you're anxious to see your son.He's visiting you today.It's nice to have a family visit.I think you really look forward to seeing him."
"Sit down,doctor.This is my story,not yours."She said with a serious voice.
I was surprised as I helped her with the socks.She told me that her only son lived around the corner from her,but she had not seen him in five years.She believed that was the main cause of her health problems.After hearing her story and putting on her socks,I asked if there was anything else I could do for her.She shook her head no and smiled.All she wanted me to do was to listen.
Each story is different.Some are detailed; others are simple.Some have a beginning,middle and end; others don't have clear ends.Some are true; others not.Yet all those things do not really matter.What matters to the storyteller is that the story is heard-without interruption(打断) or judgment(评价).
It was that woman who taught me the importance of stopping,sitting down and truly listening.And,not long after,in an unexpected accident,I became a patient.20years later,I sit all the time-in a wheelchair.
For as long as I could,I continued to see patients from my chair.I believe in the power of listening.

51.How was the old woman?C
A.Her feet were swollen.  
B.Her sugars were high.
C.She was not badly ill.  
D.Her blood pressure was better.
52.How did the doctor know that the old woman's son was visiting her?A
A.The nurse told him.        
B.The old woman told him.
C.The woman's son told him. 
D.The doctor got it from her chart noting.
53.What did the old woman think caused her health problems?A
A.Her son's not seeing her.
B.No one listening to her story.
C.The medical care of the hospital.
D.The distance between her and her son.
54.When the patient told the doctor her stories,what she needed might beC.
A.keeping smiling  
B.interruption or judgment
C.listening without interruption
D.communicating with each other
55.Which statement is NOT right according to the passage?B
A.Her son lived close to her house.
B.The old woman didn't need the doctor's treatments.
C.Listening is powerful medicine.
D.The doctor has to"walk"with the help of a wheel chair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Almost every Chinese person can recite the two lines of the famous poem,"Every grain on the plate comes from hard work(谁知盘中餐,粒粒皆辛苦)."But sadly,many of us don't actually get the real meaning of these lines:Don't waste food.
A CCTV program,News One Plus One,reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200million people for a year.
Do we have too much food?Of course not.According to the UN World Food Program,there were 925million hungry people around the world in 2010,especially in developing countries.Six million children die of hunger every year.
Chinese people are well known for being hospitable(好客的) and generous.Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table.
Luckily,a number of people have realized the importance of saving food.Last November,Li Hong,a waitress in a restaurant in Nanjing,got fired because she took someleftover food home for her son.Many people stood by her side and criticized the waste of food.
What should we do in our daily lives to waste less food?Here are some tips:
1.Do not order too much in a restaurant.Only order as much as you want to eat.If you cannot eat all the food you ordered,take the rest of it home.
2.Don't be too picky(挑剔的) about food.Some food may not taste great,but your body needs it.
3.Keep an eye on what food you have at home.Don't buy too much,especially for vegetables and fruit.

46.How many people were hungry in the world in 2010according to the UN World Food Program?C
A.200million.
B.Six million.
C.925million.
D.625million.
47.What does the writer want to show us through Li Hong's story?D
A.Many Chinese restaurants waste a large amount of food.
B.Many Chinese people are kind-hearted and ready to help the weak.
C.Chinese people feel that they lose face if their guests eat all the food.
D.Many Chinese people don't agree with the behavior of wasting food.
48.The underlined word"leftover"meansB in Chinese.
A.过期的            
B.剩余的         
C.腐烂的       
D.难吃的
49.According to the passage,we shouldn't waste food becauseA.
A.food comes from very hard work
B.six million children die of hunger every day
C.there is enough food to feed all the people
D.Chinese are hospitable and generous
50.Which of the following is a good way to save food?B
A.Ordering more than you need at a restaurant.
B.Taking home restaurant leftovers.
C.Not knowing what you already have at home when shopping.
D.Not eating the food you don't like even if it's healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.They told each other not to tell others about their secret.(改写成同义句)
Theykept their secrettothemselves.

查看答案和解析>>

同步练习册答案