精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Zhang Li lies in bed sadly.The 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease (血液病).The doctor said that his 10years of smoking had caused the disease.
"I first smoked a cigarette when I was in Junior 3.It made me feel like a man and I thought it looked cool.Now I know I was really wrong,"said Zhang.
According to the 2008China Tobacco Control report (中国烟草控制报告),130million young people who are under 18years old have tried smoking.Fifteen million of them are addicted (上瘾的).
The report came out on May 31,World No-Smoking Day.(83)It also found that nearly 68% of teenage smokers smoked their first cigarette before the age of 13.Those living in big cities started even earlier.
"Some tobacco companies try to make cigarettes cool and attractive.It's just to make money,"said Yang Gonghuan,a doctor.In fact,smoking is one of the top killers in China.Each year 1million people die from smoking-related (与吸烟有关的) diseases.Smoking causes illnesses like lung cancer and heart disease.

Doctors say that the younger a person starts smoking,the worse it will be.If a person starts smoking as a teenager,he or she may live twenty-two years less than non-smokers.
根据短文内容将下列句子补充完整.
81.Zhang Li's disease was caused bysmoking for ten years
82.Doctors think that non-smokers will live22 years longer than those who began smoking as a teenager.
将短文中划线的句子译成汉语.
83.据发现68%的吸烟者都是在13岁之前开始抽第一支烟的
根据短文内容回答问题.
84.Why did Zhang Li smoke at first?He thought it made them feel like a man and looked cool
85.If someone smokes too much,what diseases can he develop?He may develop diseases like hung cancer and heart disease.

分析 文章大意:张黎躺在床上悲伤.因为血液病24岁的年轻人失去了他的右腿.医生说他的年吸烟所引起的疾病.
张说:"当我3岁的时候,我第一次抽了一支烟,这让我觉得自己像个男人,我觉得这很酷,现在我知道我真的错了.".
根据2008中国烟草控制报告,1亿3000万年轻人在18岁尝试吸烟.一千五百万上瘾.
该报告于5月31日公布,世界无烟日还发现,近68%的青少年吸烟者在13岁第一次吸烟,生活在大城市开始更早.
"一些烟草企业试图让香烟更酷和吸引力.杨巩欢,一个医生说:这只是为了赚钱".事实上,吸烟在中国的头号杀手,每年有100万人死于与吸烟相关的疾病.吸烟导致的疾病,如肺癌和心脏病.医生说,一个年轻的人开始吸烟,这将是更糟糕的,如果一个人十几岁开始吸烟,他或她可能会比不吸烟者少活二十二年.

解答 81题答案:smoking for ten years 考查细节理解,根据文中的从文章的句子:The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease.医生说他10年的吸烟引起了这种疾病,答案是:smoking for ten years.
82题答案:22 years 考查细节理解,根据文中的从文章的句子:If a person starts smoking as a teenager,he or she may live twenty-two years less than non-smokers.如果一个人十几岁就开始吸烟,他或她可能比不吸烟者少活二十二年.可知是22年,答案是:22 years
83题答案:据发现68%的吸烟者都是在13岁之前开始抽第一支烟的.考查细节理解,根据文中的这句话包含that引导的宾语从句,在宾语从句中主语是 nearly 68% of teenage smokers 谓语是smoked,时间状语是before the age of 13.翻译成:据发现68%的吸烟者都是在13岁之前开始抽第一支烟的.
84题答案:He thought it made them feel like a man and looked cool考查细节理解,根据文章句子It made me feel like a man and I thought it looked cool:这让我觉得自己像个男人,我觉得很酷,答案是:He thought it made them feel like a man and looked cool.
85题答案:He may develop diseases like hung cancer and heart disease考查细节理解,根据文中的从文章的句子:Smoking causes illnesses like lung cancer and heart disease吸烟会导致肺癌和心脏病等疾病.答案是:He may develop diseases like hung cancer and heart disease.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.在第一个十字路口往左拐.
Turn left at the first crossing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.我不想变胖.   I don'twanttogetfat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.我再也不在两餐之间吃甜的小吃了.
Iwon't eatsweet snacksbetween mealsany more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.中国政府不断地向贫困家庭提供食物和衣物.
The Chinese governmentkeeps providing food and clothesfor the poorfamilies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Beethoven was never afraid to show his feelings(感情).Once when he was playing at a rich man's house,one of his listeners,a man of rich family,was talking to a girl.He liked girls more than music,and he didn't stop talking when Beethoven started to play.The noise was not a quiet one,and Beethoven could hear well in those days.
The music stopped in the middle and Beethoven stood up,"I do not play for animals of this kind!"He cried."No!Not for animals!"Then he walked out.

46.Beethoven was aD.
A.scientist      B.doctor      C.chemist     D.musician
47.Beethoven wasC his feelings.
A.unwilling to show             
B.in fear of showing
C.fearless of showing            
D.unhappy to show
48.One of the listenersC when Beethoven started to play.
A.stopped talking               
B.sang slowly
C.still talked to a girl             
D.smoked
49.This listenerD.
A.didn't like music               
B.liked girls and music
C.liked music more than girls       
D.was more interested in girls than music
50.This listener was aC man.
A.good         B.polite       C.rude         D.Nice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.她买的这种裙子今年很流行.
This dress which she bought isinfashion this year?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.对…感兴趣be interested in.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.这些孩子们装扮成医生,然后一起拍一张照片.
These childrendressup as doctors and thentake aphoto together.

查看答案和解析>>

同步练习册答案