| keep learn change discover |
分析 文章大意:
你在学校做的远远不止学习,还要学习如何和别人相处.
与人相处最重要的就是学会宽容.宽容的意思就是你应该尊重别人的不同之处,不要试图去改变他们.
但是你必须要知道的是,你想要被同学们友善地对待,那么友善地对待他们也是重要的.
解答 86.discover,考察动词辨析及推理判断,文中提到‘the most important thing is to learn to tolerate'最重要的事情是学会宽容,由此推测前边提到的是如果你发现自己和别人相处不好的时候,if引导的条件状语从句中一般用现在时,所以填写discover.
87.learn,考察动词辨析及推理判断,文中提到‘live happily with them is important.'和他们一块愉快的生活是很重要的,根据前文所述,应该是试着学习和他们高兴的相处,此处为不定式,所以用动词原形,填写learn.
88.keep,考察动词辨析及推理判断,文中提到‘Tolerance teaches us to'宽容教会了我们什么,我们知道宽容教会了我们做事要冷静,并且要包容,keep calm译为保持镇静,由此确定填写keep.
89.change,考察动词辨析及推理判断,后文提到"Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try to make them change"宽容就是尊重别人的不同之处,不要总试着去改变他们,由此确定前文所说的是没有人逼迫你做出改变,ask sb to do sth译为要求某人做某事,填写动词原形,填写change.
90.我们不能改变别人做事情的方式.考察英译汉,文中提到"We can not change the way"我们不能改变方式,the way后边是同位语从句,用来指代way的内容,译为其他人做事的方式,由此确定答案为我们不能改变别人做事情的方式.
91.你想要被同学们友善地对待,那么友善地对待他们也是重要的.考察英译汉,文中提到"You would like to be treated kindly by your classmates"在此处用到了被动语态,would like to do sth译为想要做某事,在此译为想要被同学们友善地对待;后文提到"so it is important to treat them kindly too",其中用到的句型是it is important to do sth译为做什么是很重要的,由此确定填写"你想要被同学们友善地对待,那么友善地对待他们也是重要的."
92.宽容的意思就是你应该尊重别人的不同之处,不要试图去改变他们. 考察英译汉,文中提到"Tolerance just means that"宽容意味着,由此可知是在解释宽容的意义,后文指出了两个方面,一个是 respect the differences in others,其中"the difference in表示"在…方面的差异,此句译为尊重别人的不同之处,另外一个是"not try to make them change",make sb do sth译为让某人做某事,在此译为不要试着去改变他们,所以此题填写"宽容的意思就是你应该尊重别人的不同之处,不要试图去改变他们."
93.B,推理判断题,由下文可知,宽容的意思就是包容,要容忍他人的不同,当然也不需要刻意的改变自己去喜欢那些东西,所以选择B.
94.At school students can not only study but also learn how to get on well with people.推理判断题,文中提到"but you are doing much more than just studying,when you are at school.School is also the place where you learn to get along well with people"你在学校做的远远不止学习,还要学习如何和别人相处,由此确定答案为At school students can not only study but also learn how to get on well with people.
95.Because it will make everyone get on better with each other and make everyone's lives easier.推理判断题,文中提到"Learning tolerance will make everyone get on better with each other"学会宽容能更好的与人相处,"It will make everyone's lives easier to learn tolerance"学会宽容会使人们生活的更容易,因此填写"Because it will make everyone get on better with each other and make everyone's lives easier".
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Films in West-city Cinema this week | |
| A WORLD WITHOUT THIEVES •Chinese film (2004) •Directed by Feng Xiaogang •Mainly acted by Liu Dehua,Liu Ruoying, Ge You,Li Bingbing •From Monday to Wednesday, at 8:00 p.m. •Ticket Price:RMB¥35 | KUNG FU HUSTLE •Chinese Hong Kong film (2004) •Directed by Zhou Xingchi •Mainly acted by Zhou Xingchi,Yuan Hua,Liang Xiaolong •From Wednesday to Friday,at 8:00 p.m. •Ticket price:RMB¥40 |
| HARRY POTTER (III) •American film (2004) •Directed by Alfonso Cuaron •Mainly acted by Daniel Radcliffe,Rupert Grint. Emma Waston •From Friday to Sunday,at 7:30 p.m. •Ticket Price:RMB¥30 (Half on Sunday for child ren) | TROY •American film (2004) •Directed by Wolfgang Petersen •Mainly acted by Julian Glover,Brian Cox, Nathan Jones,Adoni Maropis •From Tuesday to Thursday,at 8:00 p.m. •Ticket Price:RMB¥45 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Top 4places to visit in China | |
| No.1The Great Wall,Beijing | The Great Wall in Beijing,built during the Ming Dynasty(1368-1644),is the most often seen tourist site in China.It runs over 373miles,containing about 827city wall platforms,71passes and countless towers. |
| No.2Forbidden City,Beijing | The Chinese Imperial Palace from the mid-Ming Dynasty to the end of the Qing Dynasty,for almost five centuries,served as the home of the emperor and his household. |
| No.3The Bund,Shanghai | The Bund is one of the most famous tourist places in Shanghai.If you have ever been to the Bund,you have never been to Shanghai.Avoid weekends and daytime o visit it because of too many people.The best time to visit the Bund is early morning before 8am and late night after 10pm. |
| No.4West Lake,Hangzhou | The reason of its No.4place is that Hangzhou is very close to Shanghai,only a couple of hours'travel by train.It's a perfect next stop after you have enjoyed the beautiful scene on the Bund. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a | B. | an | C. | / |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | isn't | B. | won't | C. | doesn't |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com