精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Pocket money is surprisingly interesting subject.Is it right to give it to children?Of course,it is.The reasons for giving pocket money are to teach children how to spend wisely,save all the time and understand financial (金融的) realities.A good age to start would be in kindergarten (幼儿园).
Some parents believe children should get pocket money by doing some housework.Others use pocket money as a prize for good behaviour or school work.Yet others think it should be independent of expectations about acting well.In the end,this is a personal decision.
As for restrictions (限制) about what the money is spent on,each family should set its own general rules,but letting children make their own decision is an important part of development.Having their own money gives children added responsibility and a sense of independence.
Top pocket money suggestions:
Pay it on a set day each week or month.
Set up a money box for younger children.
Open a bank account (账户) for older children.
Discuss what you can afford to pay and how they can get more.
Explain how they can save up for things that they want.

51.The writer thinks it isB to give children pocket money?
A.polite
B.right
C.difficult
D.wrong
52.Which is the best age for children to start having pocket money?A
A.5.
B.10.
C.15.
D.18.
53.According to the passage,which of the following shouldn't be done?D
A.Giving children a box to save money.
B.Making some rules for children to get more money.
C.Encouraging children to save money for future use.
D.Letting children get the money whenever they ask for it.

分析 文章大意:主要介绍应该从小就让孩子养成不乱花钱的习惯.所以作者给了五点建议如何处理零花钱.

解答 51-53:BAD
51题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段Is it right to give it to children?Of course,it is可知把它交给孩子是理所当然的吗?当然是对的,故答案是B.
52题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段A good age to start would be in kindergarten 可知 适合的年龄是上幼儿园,故答案是A.
53题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第五段Pay it on a set day each week or month.可知每周或每月在固定日付款.不是随时都行,故答案是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

8.What is the hottest film these days?The latest Disney cartoon movie,"Zootopia,"(疯狂动物城)broke records.
The movie had the largest opening weekend for a Disney cartoon film.People across the United States bought more than 75million dollars worth of tickets.This pushed the popular movie"Frozen"(冰雪奇缘) to the second place in opening weekend success.It is said that"Zootopia"will stay strong this weekend.It is expected to make as much as 50million dollars more.Already,the movie's worldwide box office total is more than 230million dollars.
Jared Bush and Phil Johnston wrote the story.They told reporters that it started out as a spy movie.But they found the mammal world especially interesting.So they changed the story.
Bush and Johnston said building the imaginary world took a lot of research.The writers spoke with people who study culture and group behavior.And they talked with animal experts like zookeepers.
The director Byron Howard said that discovery helped build the film's themes.
The creators have noted that that it was not easy to produce in drawings.There are 64kinds of animals and their living areas in the movie.
56.Which movie is more popular during the opening weekend,Zootopia or Frozen?
Zootopia.
57.How much money has Zootopia made all around the world?
More than 230 million dollars
58.Why did the writers change the story of the movie?
Because they found the mammal world especially interesting
59.How many kinds of animals are there in the movie?
Sixty-four
60.What do you think of the writers of the movie according to Paragraph 4?
They are hard-working..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.英语报将在全市举办以Giving is receiving 为主题的征文大赛.请你写一篇征文谈谈当今中学生如何帮助别人,要点如下:
在学校:帮助老师,关心同学等等
在家里:
在社区或其他场所:
帮助别人,快乐自己.
注意:(1)词数80-100;
(2)请结合实际增加细节,适当发挥,不能出现真实的校名和姓名;
(3)开头和结尾已为你写好,不计入总词数.
There is an old saying-Giving is Receiving.It reminds us of that we should try to help others.As a student,
                                             
So,please be ready to help with each other and our life will be better and better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Do you have a mobile phone?Do you send text messages to your friends and family?
Text messaging or"texting"is becoming very (66)popular.But scientists have (67)proved that texting can give us problems with our (68)hands.Be careful!Too much texting can cause RSI (Repetitive Strain Injury) in our thumbs (大拇指) and wrists (腕关节).We spoke to a doctor called Harriet Wilson,who treats many patients with RSI.She says if we spend more than 10-15minutes texting each time,we could have (69)problems in the future.
Dr.Harjeet Deepa,who treats RSI patients,said that the (70)youngest patient she had treated was a 5-year-old girl.She had (71)such bad RSI in her hands that she couldn't hold a pencil.
As mobile phones (72)develop,they are getting smaller with buttons (73)closer together.Texting with a smaller phone is worse than using a larger phone with (74)bigger buttons.Using computers and playing video games can cause the same problem.So more and more people could find (75)themselves with RSI.
Many university students and teenagers have RSI.If we don't do anything about this,too many young people could grow up in terrible pain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读下面短文,根据所读内容,在文章后62-71小题的空格里填入一个最恰当的单词.每空一词.
Maybe you are a common student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so,however.Anyone can become a better student if he or she wants to.Here's how.
Plan your time carefully.When you plan your week,you should make a list of things that you have to do.After making this list,you should make a plan of your time.Don't forget to spare enough time for entertainment.A weekly plan may not solve all your problems,but it will force you to realize what is happening to your time.
Find a good place to study.Look around the house for a good study area.Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room,free of everything but study materials.No games,radios,or television!When you sit down to study,focus on the subject.
Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teachers say.Really listening in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.
Study regularly.When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teacher mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next day,read that material.This will help you understand the next class.If you do these things regularly,the material will become more meaningful,and you will remember it longer.
Develop a good attitude(态度)about tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world won't end if you don't pass a test,so don't be too worried.
There are other methods that might help you with your studying.You will probably discover many others after you have tried these.
How to Become a Better Student.
General methodsHow to(62)Advantages
Plan your time carefullyMake a listForce you to realize (64)what is happening to your time.
Make a (63)plan
Find a good place to studyFree of everything but
(65)study materials   
You can put all your
(66)heartinto the subject.
Make good use of your time in classListen to everything the teachers sayReally listening in class means (68)less work later.
Taking (67)notes
Study regularlyReview your notesHelp you (70)understand it better,remember it longer.
(69)readnew material
Develop a good attitude about testsDon't be too (71)worried.Remember new knowledge

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.For one week in April,millions of people chose not to watch TV for"TV Turnoff Week".
TV Turnoff Week started in 1995and is more popular every year.Many people discover that you can have a good time with the TV off.If that sounds crazy to you,just have a look at some numbers:-An American teenager spends 900hours every year at school; the same teenager spends 1,023hours every year watching TV.That's 2hours 49minutes every day.
-An average(平均)British person (not just teenagers) watches 3hours 35minutes every day.
-In the US,most TV has adverts.American children see 20,000adverts every year.By age 65,an American has seen two million ads!
But some research from Britain says that may not be a problem.The London Business School watched people carefully during TV adverts and they discovered that people don't watch a lot of the ads.The researchers discovered that the most common activity during the adverts was talking to other people in the room.Many other people started reading or doing housework or changed channels during adverts.They only really watched them about 25per cent of the time.

51.During TV Turnoff Week,many people don'tA.
A.watch TV          
B.change channels
C.watch adverts        
D.do their school work
52.From the passage we can learn thatB.
A.American children see more adverts on TV than their parents
B.British people spend more than 3hours a day in front of their TV
C.Researchers noticed that most people changed channels during ads
D.An American teenager spends more time at school than watching TV
53.The writer's purpose isA.
A.to advise us to spend less time on TV
B.to tell us how to avoid watching adverts
C.to show us how many adverts American TV has
D.to ask us to turn off TV during TV Turnoff Week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.The atmosphere of Christmas didn't cheer me up even though the city mall was crowded with people.
Although my friends told me they wouldn't like any presents,I decided to buy some for them.After filling my shopping basket,I walked to the long checkout (收款处)line.In front of me was a little boy who was about 5years old.Beside him was a younger girl who was carrying a beautiful pair of shoes.
When they got to the checkout,the girl gave the shoes to the checkout assistant carefully.
"$6.09",the checkout assistant said.The boy emptied his pockets and only found$3.12."Maybe we'll have to put them back,"he said sadly."But Jesus would have liked the shoes very much,"the girl cried."Don't cry.Let's go back home and continue to work.We are sure to come back to get them again,"the boy said in a confident way.
Quickly I gave$3.00to the assistant.The two kids were both very surprised."Thank you,madam!"they said to me happily.
"Why did you say that Jesus would have liked the shoes very much?"I asked the girl.
"Our mommy is sick.Daddy said that she was going to meet Jesus before Christmas,"the boy said.
"We think that our mommy will look beautiful in the shoes when she goes to meet Jesus,"the girl added.
I was sad to hear the girl's words."Yes,"I answered,"I am sure she will."

66.The underlined word"atmosphere"means"B"?
A.结束      
B.气氛    
C.历史     
D.经历
67.How did the writer probably feel about Christmas?A
A.Sad      
B.Nervous    
C.Excited     
D.Cold
68.How did the boy and the girl probably get the$3.12?D
A.They asked others for it.
B.The writer gave it to them.
C.They got it from their father.
D.They were paid for their work.
69.Why did the boy and the girl want to buy the shoes?B
A.They wanted to make their mother happy.
B.The shoes were helpful for their mother to become better.
C.They hoped that Jesus would be kind to their mother because of the nice shoes.
D.Their father asked them to buy a Christmas gift for their mother.
70.From the passage,we can know thatA.
A.the two kids loved their mother very much
B.there are still many poor families in the world
C.the writer felt that the two kids were very silly
D.the writer didn't buy any presents for her friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.You may not realize it,but you are doing much more than just studying,when you are at school.School is also the place where you learn to get along well with people.But this is not always easy.What can you do if you don't like one of your classmates?
If you (A) (86)discover that you have problems getting along with your classmates or friends,the most important thing is to learn to tolerate (宽容).Tolerance is the ability to realize and respect(尊重)the differences in others. (B) We can not change the way that other people do..As a result,to (C) (87)learn to live happily with them is important.
Learning tolerance will make everyone get on better with each other.Getting to know someone may help you understand why they do things differently.Something different does not exactly mean that it is bad.Tolerance teaches us to (D) (88)keep calm and open mind.
You need to remember an old saying,"Treat others how to want to be treated." (E) You would like to be treated kindly by your classmates,so it is important to treat them kindly too..(F)BNo one is asking you to (G) (89)change who you are or what you believe in.(H)Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try to make them change..
It will make everyone's lives easier to learn tolerance.Learn to accept (接受) people for their different abilities and interests.The world is very different,and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.
任务一:从方框中选择合适的词填入A、C、D、G处的空格内,使句子完整.
keep learn change discover
86.discover.87.learn88.keep 89.change
任务二:将文中B、E、H画线部分翻译成及汉语.
90.(B)我们不能改变别人做事情的方式.
91.(E)你想要被同学们友善地对待,那么友善地对待他们也是重要的.
92.(H)宽容的意思就是你应该尊重别人的不同之处,不要试图去改变他们.
任务三:从下列选项中选出能还原到文中(F)处的句子.
93B
A.If you tolerate something,it means that you have to like it.
B.If you tolerate something,it does not mean that you have to like it.
C.If you tolerate something,it means that you have to change it.
任务四:回答下面问题.
94.According to the passage,what can you do at school?At school students can not only study but also learn how to get on well with people.
95.Why is learning tolerance important?Because it will make everyone get on better with each other and make everyone's lives easier..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I have todo the dishes after dinner.( do )

查看答案和解析>>

同步练习册答案