精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.The atmosphere of Christmas didn't cheer me up even though the city mall was crowded with people.
Although my friends told me they wouldn't like any presents,I decided to buy some for them.After filling my shopping basket,I walked to the long checkout (收款处)line.In front of me was a little boy who was about 5years old.Beside him was a younger girl who was carrying a beautiful pair of shoes.
When they got to the checkout,the girl gave the shoes to the checkout assistant carefully.
"$6.09",the checkout assistant said.The boy emptied his pockets and only found$3.12."Maybe we'll have to put them back,"he said sadly."But Jesus would have liked the shoes very much,"the girl cried."Don't cry.Let's go back home and continue to work.We are sure to come back to get them again,"the boy said in a confident way.
Quickly I gave$3.00to the assistant.The two kids were both very surprised."Thank you,madam!"they said to me happily.
"Why did you say that Jesus would have liked the shoes very much?"I asked the girl.
"Our mommy is sick.Daddy said that she was going to meet Jesus before Christmas,"the boy said.
"We think that our mommy will look beautiful in the shoes when she goes to meet Jesus,"the girl added.
I was sad to hear the girl's words."Yes,"I answered,"I am sure she will."

66.The underlined word"atmosphere"means"B"?
A.结束      
B.气氛    
C.历史     
D.经历
67.How did the writer probably feel about Christmas?A
A.Sad      
B.Nervous    
C.Excited     
D.Cold
68.How did the boy and the girl probably get the$3.12?D
A.They asked others for it.
B.The writer gave it to them.
C.They got it from their father.
D.They were paid for their work.
69.Why did the boy and the girl want to buy the shoes?B
A.They wanted to make their mother happy.
B.The shoes were helpful for their mother to become better.
C.They hoped that Jesus would be kind to their mother because of the nice shoes.
D.Their father asked them to buy a Christmas gift for their mother.
70.From the passage,we can know thatA.
A.the two kids loved their mother very much
B.there are still many poor families in the world
C.the writer felt that the two kids were very silly
D.the writer didn't buy any presents for her friends.

分析 本文主要向我们讲述了作者到超市买圣诞节礼物时在收款处所见到的一幕:两个小孩给妈妈买鞋,需要6.09美元,但他们身上只有3.12美元,作者看到这一幕后迅速给了3美元给收银员.随后,引发了他们三人之间的对话.

解答 66 B 词义理解题:根据第一段后文didn't cheer me up even though the city mall was crowded with people尽管超市有很多拥挤的人们,它也没能让我高兴.结合选项,答案是B,即圣诞节的气氛.
67 A 细节理解题:根据第一段The atmosphere of Christmas didn't cheer me up even though the city mall was crowded with people尽管城市购物中心挤满了人,但圣诞节的气氛并没有使我振作起来;及最后一段I was sad to hear the girl's words听到那个女孩的话我很难过.故选A.
68 D 细节理解题:根据第四段Let's go back home and continue to work让我们回家继续工作吧.推测他们的钱是他们劳动所得,故选D.
69 B 细节理解题:根据倒数第三段Our mommy is sick.Daddy said that she was going to meet Jesus before Christmas我们的妈妈病了,爸爸说她要在圣诞节前见到耶稣
;倒数第二段We think that our mommy will look beautiful in the shoes when she goes to meet Jesus我们认为,当妈妈去见耶稣时,她穿上鞋子很漂亮.意思与B项吻合,故选B.
70 A 推测理解题:根据倒数第三段Our mommy is sick.Daddy said that she was going to meet Jesus before Christmas我们的妈妈病了,爸爸说她要在圣诞节前见到耶稣
;倒数第二段We think that our mommy will look beautiful in the shoes when she goes to meet Jesus我们认为,当妈妈去见耶稣时,她穿上鞋子很漂亮.字里行间和孩子们的所做所为都体现了孩子对妈妈的爱,故选A.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.第二节:请仔细阅读第56-60题中各人的情况说明,从A-F六个套餐菜单中为各位选出符合要求的最佳选项,其中一项为多余选项.
56.Li Jing,a thin girl,likes French fries,fruits and ice-cream.She doesn't like rice.She often feels tired and doctor suggests that she eat some more meat such as beef or pork.F.
57.Peng Tao,a heavy boy,likes hamburgers,hotdogs and pizzas very much.Chocolate is his favorite.But his parents don't want him to eat too much,especially ice-cream.A.
58.Zhang Qi,a tall girl,likes running.Her favorite food is pizza.She exercises a lot and eats a lot.She likes coffee and she only drinks apple juice when she has to.D.
59.Bai Lei,a hungry boy,can't live without rice and never eats seafood.He likes orange juice but not apple.He doesn't want to spend more than 10 dollars for one meal.C.
60.Ding Yi is a 16-year-old girl.Her family don't eat pork.She likes fish and potato chips.Her favorite drink is milkshake.E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.According to the Center of Disease Control and Prevention (CDC) (疾病控制中心),if you don't often wash your hands,you can pick up viruses (病毒)from many places and make yourself ill.You're at risk every time you touch your eyes,nose or mouth.In fact,one of the most common ways people catch colds is by rubbing their noses or their eyes when there are cold viruses on their hands.If you don't often wash yours hands,specially when you're sick,you may spread the viruses directly to others.You should wash your hands in the following situations:
•After using the bathroom
•After blowing your nose or coughing
•Before eating,serving or preparing food
•After touching pets or other animals
•After visiting anyone who is sick
•When your hands are dirty
There is a right way to wash your hands.Follow these simple steps to keep your hands clean.
•Use warm water (not cold or hot)
•Wash for 15seconds
•Rinse (冲洗) well under warm water and dry them with a clean towel.
Information Card
Way to protect against the spread of illness
(91)Often wash hands
Correct way to wash your handsUse running water which is (92)warm
Situations in which you must wash your handsAfter using the (93)bathroom
Before having food
After visiting (94)anyone who is sick
Time needed to wash your hands(95)For 15 seconds

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Pocket money is surprisingly interesting subject.Is it right to give it to children?Of course,it is.The reasons for giving pocket money are to teach children how to spend wisely,save all the time and understand financial (金融的) realities.A good age to start would be in kindergarten (幼儿园).
Some parents believe children should get pocket money by doing some housework.Others use pocket money as a prize for good behaviour or school work.Yet others think it should be independent of expectations about acting well.In the end,this is a personal decision.
As for restrictions (限制) about what the money is spent on,each family should set its own general rules,but letting children make their own decision is an important part of development.Having their own money gives children added responsibility and a sense of independence.
Top pocket money suggestions:
Pay it on a set day each week or month.
Set up a money box for younger children.
Open a bank account (账户) for older children.
Discuss what you can afford to pay and how they can get more.
Explain how they can save up for things that they want.

51.The writer thinks it isB to give children pocket money?
A.polite
B.right
C.difficult
D.wrong
52.Which is the best age for children to start having pocket money?A
A.5.
B.10.
C.15.
D.18.
53.According to the passage,which of the following shouldn't be done?D
A.Giving children a box to save money.
B.Making some rules for children to get more money.
C.Encouraging children to save money for future use.
D.Letting children get the money whenever they ask for it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Breakfast is the most important meal of the day,but many people don't have it.Common reasons for not eating breakfast include shortage of time,not feeling hungry,traditional dislike for breakfast,and dieting(节食).
Breakfast simply means"break the fast".You eat nothing for at least 6to 12hours each night.Even though you have been sleeping,you have still been burning energy.And in the morning your body needs energy for the day's work ahead.
A good breakfast should provide up to 1/3of your total calories(卡路里)that your body needs for the day.Generally speaking,we eat 400less calories for breakfast than for dinner.If breakfast doesn't interest you in the morning,try eating a lighter dinner earlier in the evening or save half your dinner for breakfast in the morning.
If you still aren't hungry in the morning,start with something small like juice or bread or have nutritious(有营养的)mid-morning snack later when you are hungry.
So,you say you're on a diet.Some people are afraid that eating breakfast will make them hungrier during the day and they will eat more.It is true that eating breakfast is likely to make you feel hungry throughout the day.That's because your body is working correctly.Although you may feel as if you are eating more all day long,in fact you're probably not.
Not eating breakfast may cause you to overeat,because a fall in blood sugar often makes you feel hungry later.To make things worse,since your body is in a slowed state,it will not be able to burn those extra calories well.If you feed your body healthy snacks and meals throughout the day,you may not become hungry so easily and eat too much when you have meals.
Since breakfast is the first and most important meal of the day,your choice is important.The best breakfast foods are fruits,juice,lean meat,and grain products such as bread,rice,noodles and cereals.

58.The underlined word"fast"means"a period during which someoneC."
A.moves quickly
B.works hard
C.goes without food
D.sleeps in bed
59.From the passage,we know thatD.
A.breakfast provides us most of the energy
B.breakfast may help to save the dinner
C.breakfast might make people overeat
D.breakfast helps our body work well
60.What is the best title for this passage?B
A.Breakfast and Energy 
B.Why Not Eat Breakfast
C.Breakfast and Dieting
D.What to Eat for Breakfast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.It was a sunny winter day.I had gone down the tower when a blind man came toward me.He kept close to the wall,touching it lightly with his arm.I stood still and looked at him walking toward the tower.
"What does a blind man want to climb up the tower for?"I wondered,"Not the view (景色) certainly,perhaps he wants to jump."Thinking of this terrible reason,I thought I should follow him.
He went up slowly and stopped from time to time.I followed him a few steps behind.When he got to the first corner of the bell tower,I came close to him."Excuse me,"I said as politely as I could,"but I wonder why you came up."
"You'd never guess."he said.
"Not the view or the fresh air on this winter day?"
"No."he said.
"Tell me,then."
He smiled,"Perhaps climbing up the tower.You have noticed-and yet,not being blind,perhaps you won't-how the sun shines into the tower through the windows here and there,so that one can feel the cool steps suddenly become quite warm,even in winter.But behind the wall there is shade (阴影).There is no place so good as this for feeling the difference between light and darkness.Though I'm blind,I also want to feel the happiness brought by the sunlight.In fact,it isn't my first time to be here."He said and seemed as pleased as a child.
I had never thought that even a blind man could have his way to enjoy the beautiful life.But we often paid no attention to its value because we never lost it.
We went down the tower together and I left him.From then on,I began to treasure what life has given me.

52.The writer met the blind man onA
A.a sunny winter day  
B.a rainy winter day
C.a sunny summer day 
D.a rainy summer day
53.The writer th0ught the blind man wanted toD
A.see the view 
B.breathe the fresh air
C.warm himself 
D.jump off the tower
54.What did the writer learn from the blind man?D
A.To take exercise.
B.To feel happiness.
C.To enjoy sunlight.
D.To treasure life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.People may have many different kinds of hobbies.When we are very young,we usually play with dolls or toys.When we get older,we may not like playing with them.Some kids go out for a sport like football or skating.
Kids spend a lot of time developing(发展) a hobby and most children put lots of energy(精力) into it.Some other children may get interested in reading,painting,stamp collecting,playing the piano or the violin.Some people may change their interests every year.
Some of the most popular hobbies include(包括) watching TV or videos,reading books,magazines and newspapers,singing and listening to music.Many people like to join sports clubs.
Now here are some questions for you.What's a hobby?Why do we need hobbies?The main goalof a hobby is to give you a break(休息) from your work or school.A hobby is something you should do only for yourself.

36.When you get older,you may not be interested inC.
A.playing ball games
B.playing music
C.playing with dolls
D.reading
37.If painting is your hobby,it means youB.
A.spend little time on it
B.like to do it
C.keep working at it day and night
D.aren't interested in it
38.The underlined word"goal"in the passage means"D"in Chinese.
A.球门 B.含义 C.态度 D.目的
39.The passage is mainly aboutA.
A.hobbies
B.how to develop a hobby
C.different people have the same hobby
D.how to spend the free time
40.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Hobbies can make a person feel relaxed.
B.Nearly everyone may have a hobby.
C.Watching TV is not a popular hobby.
D.People's hobbies can change with time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Have you had _____ experience of success?
-Certainly.I won the first prize in the piano contest when I was six years old.(  )
A.aB.anC./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Aren't they playing basketball?
-___________.They are playing baseball.(  )
A.Yes,they areB.Yes,they doC.No,they aren'tD.No,they don't

查看答案和解析>>

同步练习册答案