精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.阅读下面短文,根据所读内容,在文章后62-71小题的空格里填入一个最恰当的单词.每空一词.
Maybe you are a common student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so,however.Anyone can become a better student if he or she wants to.Here's how.
Plan your time carefully.When you plan your week,you should make a list of things that you have to do.After making this list,you should make a plan of your time.Don't forget to spare enough time for entertainment.A weekly plan may not solve all your problems,but it will force you to realize what is happening to your time.
Find a good place to study.Look around the house for a good study area.Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room,free of everything but study materials.No games,radios,or television!When you sit down to study,focus on the subject.
Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teachers say.Really listening in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.
Study regularly.When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teacher mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next day,read that material.This will help you understand the next class.If you do these things regularly,the material will become more meaningful,and you will remember it longer.
Develop a good attitude(态度)about tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world won't end if you don't pass a test,so don't be too worried.
There are other methods that might help you with your studying.You will probably discover many others after you have tried these.
How to Become a Better Student.
General methodsHow to(62)Advantages
Plan your time carefullyMake a listForce you to realize (64)what is happening to your time.
Make a (63)plan
Find a good place to studyFree of everything but
(65)study materials   
You can put all your
(66)heartinto the subject.
Make good use of your time in classListen to everything the teachers sayReally listening in class means (68)less work later.
Taking (67)notes
Study regularlyReview your notesHelp you (70)understand it better,remember it longer.
(69)readnew material
Develop a good attitude about testsDon't be too (71)worried.Remember new knowledge

分析 这篇文章讲的是如何做个成绩优秀的学生,文章给出了5个建议,包括学习时间,地点,方法和考试等方面.第一仔细计划你的时间.第二找到一个学习的好地方.第三在课堂上充分利用你的时间.第四学习要有规律.第五对测试形成一种良好的态度.

解答 答案:62.Advantages   细节归纳.根据文章的介绍及右边表格的内容可知右边表格归纳的是按照前边的方法去做成为一名好学生的好处.这里advantage为不可数名词.故答案为Advantages.
63.plan  细节理解题.根据第三行句子After making this list,you should make a plan of your time.制定这个列表后,你应该为你的时间制定一个计划.故答案为plan.
64.what  细节理解题.根据第四行句子but it will force you to realize what is happening to your time.但它会迫使你意识到你的时间真正发生什么.故答案为waht.
65.study  细节理解题.根据第五行句子free of everything but study materials. 除了学习资料之外,没有其它多余的物品.故答案为study.
66.heart 细节理解题.根据第六行句子When you sit down to study,focus on the subject.当你坐下来学习,专注于主题.也就是说你可以全身心投入到这个主题中去.故答案为heart.
67.notes   细节理解题.根据第七行句子Taking notes will help you remember what the teacher says.记笔记可以帮助你记住老师说什么.故答案为notes.
68.less       细节理解题.根据第七行句子Really listening in class means less work later.在课堂上认真听讲意味着以后更少的工作.故答案为less.
69.read   细节理解题.根据第九行句子If you know what your teacher is going to discuss the next day,read that material.如果你知道你的老师第二天要讨论的内容,阅读那些材料.故答案为read.
70.understand           细节理解题.根据第十行句子This will help you understand the next class.这会帮助你了解下节课.故答案为understand.
71.worried  细节理解题.根据第十二行句子The world won't end if you don't pass a test,so don't be too worried.如果你没有通过考试,世界不会结束,所以不要太担心.故答案为worried.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.There is less and less air pollutionin our city,it's a good place for us to live.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Hong Kong has about forty public beaches.Some of them are very famous around the world.People can go there for a swim.You can go to them by bus.To go to some beaches you must take a boat.
You will swim there without danger if you remember these instructions:

•Never swim alone.
•Never go out in a boat if you cannot swim.
•Never swim after a meal or when you feel hungry or tired.
•Don't stay in the water too long.

Remember:A red flag means that it is dangerous for anybody to go into the water.A blue flag means that it is dangerous for children.

根据短文内容,判断下列各句正误.正确的在题前括号内写"T",错误的写"F".
86.There are about 40public beaches in Hong Kong.T
87.You should swim after a meal.F
88.You can take a bus to go to most of the public beaches.T
89.You'd better swim when you're alone.F
90.If you were a child,you could swim when you saw a red flag.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.According to the Center of Disease Control and Prevention (CDC) (疾病控制中心),if you don't often wash your hands,you can pick up viruses (病毒)from many places and make yourself ill.You're at risk every time you touch your eyes,nose or mouth.In fact,one of the most common ways people catch colds is by rubbing their noses or their eyes when there are cold viruses on their hands.If you don't often wash yours hands,specially when you're sick,you may spread the viruses directly to others.You should wash your hands in the following situations:
•After using the bathroom
•After blowing your nose or coughing
•Before eating,serving or preparing food
•After touching pets or other animals
•After visiting anyone who is sick
•When your hands are dirty
There is a right way to wash your hands.Follow these simple steps to keep your hands clean.
•Use warm water (not cold or hot)
•Wash for 15seconds
•Rinse (冲洗) well under warm water and dry them with a clean towel.
Information Card
Way to protect against the spread of illness
(91)Often wash hands
Correct way to wash your handsUse running water which is (92)warm
Situations in which you must wash your handsAfter using the (93)bathroom
Before having food
After visiting (94)anyone who is sick
Time needed to wash your hands(95)For 15 seconds

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Every day in China,about 200million children go to school.Many of them take school buses.What should we do to keep these students safe on the road?
On April 5,the State Council (国务院) published new rules about school bus safety.These new rules are much stricter than the old ones.
Under the new rules,local governments must make sure that students attend nearby schools or boarding (寄宿的) schools to reduce traffic risks.Also,local governments must help kids in the countryside reach their school buses.
From now on,school buses have a speed limit of 80km per hour on highways and 60km per hour on normal roads.While on the road,other cars must let school buses go first.
The new rules also say that school buses must never be overloaded (超载的).They have a speed limit of 80km per hour on highways and 60km per hour on normal roads.
There are many other rules as well.A school bus must have more than seven seats.On each bus,there must be at least one adult to keep an eye on the kids.Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器),a first aid kit (急救箱) and a GPS.
Last year,a series of school bus accidents happened in China.To stop such accidents,the Central Government decided to strengthen the rules for school buses.
The most serious accident happened in November in Gansu,when a nine-seat minibus crashed.There were 62children inside,and 21of them died.

31.Under the new rules,which of the following is NOT true?B
A.School buses must not be overloaded.
B.School buses must drive 80km/h or less on normal roads.
C.School buses can go first when there are other cars.
D.School buses must drive 80km/h or less on highways.
32.The phrase"keep an eye on"in Paragraph 6has a similar meaning to"A".
A.look after
B.play with
C.look for
D.chat with
33.According to the new rule,a school bus must have the following EXCEPTC.
A.a GPS 
B.more than seven seats
C.a parent of one of the students   
D.a fire extinguisher and a first aid kit
34.The government made new rules for school buses becauseD.
A.21students died in school bus accidents last year
B.the government encourages all students to take school buses
C.200million children in China go to school by bus every day
D.school buses in China were not safe enough before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Pocket money is surprisingly interesting subject.Is it right to give it to children?Of course,it is.The reasons for giving pocket money are to teach children how to spend wisely,save all the time and understand financial (金融的) realities.A good age to start would be in kindergarten (幼儿园).
Some parents believe children should get pocket money by doing some housework.Others use pocket money as a prize for good behaviour or school work.Yet others think it should be independent of expectations about acting well.In the end,this is a personal decision.
As for restrictions (限制) about what the money is spent on,each family should set its own general rules,but letting children make their own decision is an important part of development.Having their own money gives children added responsibility and a sense of independence.
Top pocket money suggestions:
Pay it on a set day each week or month.
Set up a money box for younger children.
Open a bank account (账户) for older children.
Discuss what you can afford to pay and how they can get more.
Explain how they can save up for things that they want.

51.The writer thinks it isB to give children pocket money?
A.polite
B.right
C.difficult
D.wrong
52.Which is the best age for children to start having pocket money?A
A.5.
B.10.
C.15.
D.18.
53.According to the passage,which of the following shouldn't be done?D
A.Giving children a box to save money.
B.Making some rules for children to get more money.
C.Encouraging children to save money for future use.
D.Letting children get the money whenever they ask for it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Breakfast is the most important meal of the day,but many people don't have it.Common reasons for not eating breakfast include shortage of time,not feeling hungry,traditional dislike for breakfast,and dieting(节食).
Breakfast simply means"break the fast".You eat nothing for at least 6to 12hours each night.Even though you have been sleeping,you have still been burning energy.And in the morning your body needs energy for the day's work ahead.
A good breakfast should provide up to 1/3of your total calories(卡路里)that your body needs for the day.Generally speaking,we eat 400less calories for breakfast than for dinner.If breakfast doesn't interest you in the morning,try eating a lighter dinner earlier in the evening or save half your dinner for breakfast in the morning.
If you still aren't hungry in the morning,start with something small like juice or bread or have nutritious(有营养的)mid-morning snack later when you are hungry.
So,you say you're on a diet.Some people are afraid that eating breakfast will make them hungrier during the day and they will eat more.It is true that eating breakfast is likely to make you feel hungry throughout the day.That's because your body is working correctly.Although you may feel as if you are eating more all day long,in fact you're probably not.
Not eating breakfast may cause you to overeat,because a fall in blood sugar often makes you feel hungry later.To make things worse,since your body is in a slowed state,it will not be able to burn those extra calories well.If you feed your body healthy snacks and meals throughout the day,you may not become hungry so easily and eat too much when you have meals.
Since breakfast is the first and most important meal of the day,your choice is important.The best breakfast foods are fruits,juice,lean meat,and grain products such as bread,rice,noodles and cereals.

58.The underlined word"fast"means"a period during which someoneC."
A.moves quickly
B.works hard
C.goes without food
D.sleeps in bed
59.From the passage,we know thatD.
A.breakfast provides us most of the energy
B.breakfast may help to save the dinner
C.breakfast might make people overeat
D.breakfast helps our body work well
60.What is the best title for this passage?B
A.Breakfast and Energy 
B.Why Not Eat Breakfast
C.Breakfast and Dieting
D.What to Eat for Breakfast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.People may have many different kinds of hobbies.When we are very young,we usually play with dolls or toys.When we get older,we may not like playing with them.Some kids go out for a sport like football or skating.
Kids spend a lot of time developing(发展) a hobby and most children put lots of energy(精力) into it.Some other children may get interested in reading,painting,stamp collecting,playing the piano or the violin.Some people may change their interests every year.
Some of the most popular hobbies include(包括) watching TV or videos,reading books,magazines and newspapers,singing and listening to music.Many people like to join sports clubs.
Now here are some questions for you.What's a hobby?Why do we need hobbies?The main goalof a hobby is to give you a break(休息) from your work or school.A hobby is something you should do only for yourself.

36.When you get older,you may not be interested inC.
A.playing ball games
B.playing music
C.playing with dolls
D.reading
37.If painting is your hobby,it means youB.
A.spend little time on it
B.like to do it
C.keep working at it day and night
D.aren't interested in it
38.The underlined word"goal"in the passage means"D"in Chinese.
A.球门 B.含义 C.态度 D.目的
39.The passage is mainly aboutA.
A.hobbies
B.how to develop a hobby
C.different people have the same hobby
D.how to spend the free time
40.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Hobbies can make a person feel relaxed.
B.Nearly everyone may have a hobby.
C.Watching TV is not a popular hobby.
D.People's hobbies can change with time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I can find the bookeasily.( easy )

查看答案和解析>>

同步练习册答案