精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Mr.Robert had a son named Ben,a three-year-old boy.The little boy had been asking for a pet dog for two months,but his father kept saying."Impossible.A dog will kill our rabbits.No way."Ben was disappointed.
One evening,When Mrs.Robert was cooking potatoes in the kitchen,Ben cried,"Dad always says no.I'll never have a dog in a million years."She looked at his face.How could she let him down again?An idea came to her to change her husband's mind."Dear,I know a way to get you a dog."she said.She handed Ben a potato and told him to keep the potato until it turned into a little dog.How cool Been though it was!
The next morning.Mr.Robert looked out of the window.Guess what?He saw Ben taking a potato for a walk.
"That's crazy,"Mr.Robert said to his wife.
"You're right.Your boy can't get a dog.He finally has a potato as a pet.He sleeps with it,talks with it and even showers with it,"she said."Even cooking potatoes makes him cry."
Mr.Robert felt worried a lot and made a decision.He brought back a cute little dog that night.Everyone was happy.Mr.Robert thought he saved his son.Ben was sure that his mother had magic.
Everything seemed perfect until one evening Ben asked,"Mom,can I have a pet horse?"She looked at him and said,"Well,first you have to take a watermelon…"

71.Ben kept asking forCfor two months.
A.a pet rabbit    
B.a pet chicken   
C.a pet dog    
D.a pet horse.
72.Ben's father said"Impossible"because a dog wouldD.
A.run around 
B.hurt Ben 
C.be noisy 
D.kill their rabbits
73.Mrs.Robert told Ben to keepAbecause it would turn into a dog.
A.a potato 
B.a tomato 
C.a watermelon 
D.a banana
74.Mr.Robert brought back a little dog becauseB.
A.his friend gave it to him
B.he was worried
C.his wife bought the dog
D.he liked the dog
75.What did Ben think of his mother?C
A.She was lazy.
B.She didn't love him.
C.She had magic.
D.She was very strict.

分析 罗伯特先生有一个儿子叫本,是一个三岁的小男孩.小男孩两个月来一直想要一个宠物狗,但他的父亲不停地说."不可能.狗会杀了我们的兔子.没门."本很失望.一天晚上,当罗伯特太太在厨房里煮土豆,本哭了,"爸爸总是说不.我永远也不会有一只狗."她看着他的脸,她怎么能再让他失望呢?她有了一个改变她丈夫心意的想法."亲爱的,我知道一个让你养狗的方法,"她说.她递给本一个土豆,告诉他要拿着它直到它变成了一只小狗.这也太酷了!第二天早上,罗伯特先生看着窗外,你猜怎么着?他看见本带着土豆散步."这太疯狂了,"罗伯特先生对妻子说."你说得对,你的孩子得不到狗,他终于有了一个土豆作为宠物,他跟它一起睡觉,跟它说话,甚至给它洗澡,"她说,"即使是煮土豆他也会哭."罗伯特先生感到很担心,做了一个决定,他带回了一只可爱的小狗.晚上,大家都很开心.罗伯特先生以为他救了他的儿子.本确信他的母亲有魔法.一切似乎都很完美,直到有一天晚上,本问:"妈妈,我可以养一只宠物马吗?"她看着他说,"嗯,首先你得有一个西瓜…"

解答 71.答案C   细节理解题 由文中 The little boy had been asking for a pet dog for two months可知 小男孩两个月来一直想要一个宠物狗,故选C
72.答案D   细节理解题 由文中 Impossible.A dog will kill our rabbits可知 不可能.狗会杀了我们的兔子,故选D
73.答案A   细节理解题 由文中 She handed Ben a potato and told him to keep the potato until it turned into a little dog可知 她递给本一个土豆,告诉他要拿着它直到它变成了一只小狗,故选A
74.答案B   细节理解题 由文中 Mr.Robert felt worried a lot and made a decision.He brought back a cute little dog that night可知 罗伯特先生感到很担心,做了一个决定,他带回了一只可爱的小狗,故选B
75.答案C   细节理解题 由文中 Ben was sure that his mother had magic可知 本确信他的母亲有魔法,故选C

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Hurry up!We____for you at the gate.
---I'm sorry,I'm coming soon.(  )
A.waitB.will wait
C.have been waitedD.are waiting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The opening ceremony of the 2014 FIFA World Cup ________ in Brazil on June 12.(  )
A.was heldB.is heldC.held

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Excuse me,I'm looking for my umbrella.
-Oh,sorry.I took  _______ by mistake.(  )
A.yoursB.mineC.hersD.his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Every year,in late March or early April,a boat race takes place on the Thames River,England.This boat race is an event between the two most famous and also the oldest universities in Britain-the Oxford(牛津大学)and the Cambridge(剑桥大学).
The idea for the boat race between the universities came from two friends-Charles Merivale,a student at Cambridge,and his friend Charles Wordsworth who was at Oxford.They decided to set up a boat race between the two universities.On March 12,1829,Cambridge sent a challenge to Oxford first.
When the first boat race took place in a small town by Thames,eight students from each university became the competitors.Crowds of twenty thousand traveled to watch.It was so exciting.And the Oxford was clear winners.Later on,not only did the students from the two universities take part,but also some social groups attended the event.By 1845,with the small town becoming too crowded,the boat race had moved six miles up to the village-Putney.From 1856 on,the race has been held every year except war years.This boat race is considered to be"the world's oldest sporting challenge".
The race is four and a quarter miles in just 20 minutes and the competitors often face difficulties.It usually takes six months for the two teams to prepare for the big days.In the past,the Oxford was mostly the winners.But things have changed from 1993 on.The Cambridge has won more.

根据短文内容,判断正(T)误(F).
56.The boat race takes place between the Oxford and the Cambridge.T
57.On March 12,1829,Oxford sent a challenge to Cambridge first.F
58.Eight students from each university became the competitors of the first boat race.T
59.From 1856on,the boat race has been held every year with no stop.F
60.It usually takes six months for the two teams to prepare for the boat race.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
?Journey to the West
Author (作者):Wu Cheng'en
¥20 (in bookstores)¥18 (online)
Journey to the West is one of the most famous novels in Chinese history.The Monkey King is the main character.He can make 72changes.To fight bad people,he uses a magic stick.
?Peter Pan
Author (作者):J.M Barrie
¥15 (in bookstores)
It is a children's story full of adventures (冒险),which is about Wendy,John,and Michael Darling's adventures in Never-Never Land with Peter Pan,the boy who would not grow up.The children are happy and lovely.
41.Who wrote the Peter Pan?A
A.J.M Barrie.
B.Wu Cheng'en.
C.Hodgson Burnett.
42.If you buy the Journey to the West and the Peter Pan in bookstores,you have to payC.
A.¥15
B.¥20
C.¥35
43.We can know from the passage thatC.
A.we can buy the Peter Pan online
B.the Journey to the West is a children's story full of adventure
C.the Journey to the West is¥2 cheaper online than in bookstores.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Qingshuijiang River is the longest river in the southeast of Guizhou province.(  )
A.longer than any riverB.longer than any other river
C.a longest one of all riversD.longer than another river

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.While at the park one day,a woman sat down next to a man on a beach near a playground."That's my son over there,"she said,pointing to a little boy in a red sweater who was gliding(滑行) down the slide."He's a fine-looking boy,"the man said."That's my son on the swing(秋千) in the blue sweater."Then,looking at his watch,he called to his son,"What do you say if we go,Todd?"Todd pleaded(恳求),"Just five more minutes,Dad.please?Just five more minutes."The man nodded and Todd continued to swing to his heart's contently(尽兴地).
Minutes passed and the father stood and called again to his son."Time to go now?"Again Todd pleaded,"Five more minutes,Dad.Just five more minutes."The man smiled and said,"Okay.""Oh,you are certainly a patient father,"the woman said.The man smiled and then said,"My older son Tommy was killed by a drunken driver last year while he was riding his bike near here.I never spent much time with Tommy and now I'd give anything for just five more minutes with him.I've vowed(发誓) not to make the same mistake with Todd.""He thinks he has five more minutes to swing.The truth is …I get five minutes to watch him play."

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案.(10分)
53.The woman's son wasA.
A.in red         
B.wearing a blue sweater     
C.called Todd 
D.playing on the swing
54.According to the passage,the man hadB son(s) the year before.
A.one
B.two        
C.three      
D.four
55.The woman thought the man wasD with his son.
A.angry
B.strict       
C.pleased       
D.patient
56.Tommy died whenC.
A.hiking 
B.swinging       
C.cycling        
D.driving
57.Which of the following statements is NOT true?B
A.The man felt guilty(内疚) about not to spending much time with Tommy.
B.The man didn't allow Todd to swing for another five minutes.
C.The man's older son Tommy had been dead for about a year.
D.The man would like to give anything for five more minutes with Tommy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18._______kind girl Nancy is!She is always ready to help the students in trouble.(  )
A.What aB.WhatC.HowD.How a

查看答案和解析>>

同步练习册答案