精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Every year,in late March or early April,a boat race takes place on the Thames River,England.This boat race is an event between the two most famous and also the oldest universities in Britain-the Oxford(牛津大学)and the Cambridge(剑桥大学).
The idea for the boat race between the universities came from two friends-Charles Merivale,a student at Cambridge,and his friend Charles Wordsworth who was at Oxford.They decided to set up a boat race between the two universities.On March 12,1829,Cambridge sent a challenge to Oxford first.
When the first boat race took place in a small town by Thames,eight students from each university became the competitors.Crowds of twenty thousand traveled to watch.It was so exciting.And the Oxford was clear winners.Later on,not only did the students from the two universities take part,but also some social groups attended the event.By 1845,with the small town becoming too crowded,the boat race had moved six miles up to the village-Putney.From 1856 on,the race has been held every year except war years.This boat race is considered to be"the world's oldest sporting challenge".
The race is four and a quarter miles in just 20 minutes and the competitors often face difficulties.It usually takes six months for the two teams to prepare for the big days.In the past,the Oxford was mostly the winners.But things have changed from 1993 on.The Cambridge has won more.

根据短文内容,判断正(T)误(F).
56.The boat race takes place between the Oxford and the Cambridge.T
57.On March 12,1829,Oxford sent a challenge to Cambridge first.F
58.Eight students from each university became the competitors of the first boat race.T
59.From 1856on,the boat race has been held every year with no stop.F
60.It usually takes six months for the two teams to prepare for the boat race.T.

分析 全文大意:
每年,三月末或四月初在英国的泰晤士河上会有一场划船比赛.这个划船比赛是在牛津大学和剑桥大学这两所最著名的大学也是最古老的大学之间展开的.这两所大学之间举行划船比赛的想法来自两位好朋友,一位是来自剑桥大学的Charles Merivale,另一位是他的朋友来自牛津大学的Charles Wordsworth.他们决定两所大学之间举办划船比赛.在1829年的3月12日剑桥大学首先向牛津大学发出了挑战.当第一次比赛在泰晤士河附近的小镇举行时,分别来自这两所大学的八名学生成为了参赛选手.大约两万名游客驻足观看.非常激动人心.牛津大学以显著的优势获胜.后来不仅来自这两所大学的学生参加,而且一些社会团体也参与了这项赛事.到1845年,这座小镇人满为患,划船比赛搬到了上游6英里处的村庄普特尼(Putney).从1856年起,比赛除了战争年代以外每年都举行.这项划船比赛被认为是"世界上最古老的体育比赛".这项比赛全长4.25英里用时仅20分钟.选手们经常遇到许多困难.通常花费两队六个月的时间为这个重要的日子做准备.在过去牛津大学经常获胜.但是从1993 起事情发生了变化.剑桥大学赢得更多了.

解答 答案:
56、T        细节理解题        根据第一段Every year,in late March or early April,a boat race takes place on the Thames River,England.This boat race is an event between the two most famous and also the oldest universities in Britain-the Oxford(牛津大学)and the Cambridge(剑桥大学)"每年,三月末或四月初在英国的泰晤士河上会有一场划船比赛.这个划船比赛是在牛津大学和剑桥大学这两所最著名的大学也是最古老的大学之间展开的"结合所给题目的意思The boat race takes place between the Oxford and the Cambridge"划船比赛是在牛津大学和剑桥大学之间展开."可知与原文意思相符故判断该题正确,故填T
57、F           细节理解题       根据第二段On March 12,1829,Cambridge sent a challenge to Oxford first."在1829年的3月12日剑桥大学首先向牛津大学发出了挑战"结合所给题目的意思On March 12,1829,Oxford sent a challenge to Cambridge first"在1829年的3月12日牛津大学首先向剑桥大学发出了挑战"可知与原文意思不符故判断该题错误,故填F
58、T           细节理解题        根据第三段When the first boat race took place in a small town by Thames,eight students from each university became the competitors"当第一次比赛在泰晤士河附近的小镇举行时,分别来自这两所大学的八名学生成为了参赛选手."结合所给题目的意思Eight students from each university became the competitors of the first boat race"来自每所大学的八名学生成为了第一次划船比赛的参赛选手"可知与原文意思相符故判断该题正确,故填T
59、F            细节理解题         根据第三段From 1856 on,the race has been held every year except war years可知从1856年起,比赛除了战争年代以外每年都举行结合所给题目的意思From 1856on,the boat race has been held every year with no stop"从1856年起,每年都举行比赛没有中断"可知与原文意思不符故判断该题错误,故填F
60、T            细节理解题           根据最后一段It usually takes six months for the two teams to prepare for the big days可知通常花费两队六个月的时间为这个重要的日子做准备,结合所给题目的意思It usually takes six months for the two teams to prepare for the boat race"通常花费两队六个月的时间准备这项划船比赛."可知与原文意思相符故判断该题正确,故填T

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.本题主要涉及细节理解题目,要结合题目意思从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行比对.必要时要联系上下文,即可做出正确判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The children were allexcited( 激动 ) because of the games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Do you know the boy________ is sitting next to Peter?
---Yes.He is Peter's friend.They are celebrating his ________ birthday.(  )
A.who; ninthB.that; ninethC./; ninethD.which; ninth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I ______a lot of time playing computer games every day.
--Oh,boy.It's bad for your eyes.(  )
A.spendB.takeC.pay

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Do you like eating fish,Wang Han?
-Of course.Nothing can be _____,I think.(  )
A.deliciousB.beautifulC.more deliciousD.more beautiful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mr.Robert had a son named Ben,a three-year-old boy.The little boy had been asking for a pet dog for two months,but his father kept saying."Impossible.A dog will kill our rabbits.No way."Ben was disappointed.
One evening,When Mrs.Robert was cooking potatoes in the kitchen,Ben cried,"Dad always says no.I'll never have a dog in a million years."She looked at his face.How could she let him down again?An idea came to her to change her husband's mind."Dear,I know a way to get you a dog."she said.She handed Ben a potato and told him to keep the potato until it turned into a little dog.How cool Been though it was!
The next morning.Mr.Robert looked out of the window.Guess what?He saw Ben taking a potato for a walk.
"That's crazy,"Mr.Robert said to his wife.
"You're right.Your boy can't get a dog.He finally has a potato as a pet.He sleeps with it,talks with it and even showers with it,"she said."Even cooking potatoes makes him cry."
Mr.Robert felt worried a lot and made a decision.He brought back a cute little dog that night.Everyone was happy.Mr.Robert thought he saved his son.Ben was sure that his mother had magic.
Everything seemed perfect until one evening Ben asked,"Mom,can I have a pet horse?"She looked at him and said,"Well,first you have to take a watermelon…"

71.Ben kept asking forCfor two months.
A.a pet rabbit    
B.a pet chicken   
C.a pet dog    
D.a pet horse.
72.Ben's father said"Impossible"because a dog wouldD.
A.run around 
B.hurt Ben 
C.be noisy 
D.kill their rabbits
73.Mrs.Robert told Ben to keepAbecause it would turn into a dog.
A.a potato 
B.a tomato 
C.a watermelon 
D.a banana
74.Mr.Robert brought back a little dog becauseB.
A.his friend gave it to him
B.he was worried
C.his wife bought the dog
D.he liked the dog
75.What did Ben think of his mother?C
A.She was lazy.
B.She didn't love him.
C.She had magic.
D.She was very strict.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.There___a sport meet next week if it____.(  )
A.is going to have;doesn't rainB.is going to be;doesn't rain
C.is going to be;won't rainD.is going to have;won't rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A.Does your mother have a noodle house?B.How much is a bowl of beef noodles?C.Where is it?D.What does your mother look like?E.Oh,what did you do?F.What would you like?G.What kinds of noodles do you have?
B:I was busy yesterday.

A:Hi!Yang Juan.Yesterday you didn't go to the movie.(66)E
B:I helped my mother at her noodle house.
A:Really?(67)A
B:Yes,she does.
A:(68)C
B:It's on Zhongshan Street.
A:(69)G
B:We have beef,mutton,egg and vegetable noodles.
A:I like beef noodles.(70)B
B:Er,a small bowl is 5yuan and a large bowl is 8yuan.Welcome to our noodle house.
A:Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The shoes areunder(在…下面)the bed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案