精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.如图1-2是一个"魔术绳"的表演,另外五张图是该魔术的解密步骤.请参照解密图,将阅读材料A-E正确排序,完成56-60小题.

A.Now pick up the scissors.Hold the paper carefully and cut through it.Keep the small piece of string between you and the scissors,so you do not cut the string.
B."Magic string"is a popular magic trick.You can do this trick for your friends or family.You just need a piece of paper,a piece of string and some scissors.That's all.
C.Pick up the paper and fold side A down.Now your friends can see side B,but they can't see side A.Side A is shorter than B,so it does not cover the string.Push the middle of the string up,and fold C up over A.Now most of the string is inside the paper,but a small piece of the string is outside.You can see it but your friends can't.
D.Put one hand over the paper,and then pull the string out slowly with your other hand.The string is still in one long piece!
E.First,fold the paper so that it is like the paper in the picture.Side A is shorter than side B,but not much shorter.Side C is much shorter than Side B.Show the long piece of string so that people can look at it.Put this piece of string on the paper.

56.B.
57.E.
58.C.
59.A.
60.D.

分析 文章大意:
文章是在介绍一个小魔术的步骤.
首先准备魔术所需的东西吗,包括纸片,剪刀和绳子.
之后将纸的两边进行对着,一边长,一边短,把绳子放在纸上边.
把绳子从中间拉出来,留一段在纸片里,你的朋友看不见这段,可是你却看得见这一段绳子.
拿起剪子去剪这个纸片,剪子剪得位置在短绳子和手指尖,只有这样才不会剪断绳子.
用一只手拿住纸,另一只手去抽绳子,你会发现绳子还是原来的那根长绳子,并没有断.

解答 56.B,推理判断题,根据图片1的内容,是在描述魔术绳所需的东西,由此确定选择B,描述的是魔术所需的东西吗,包括纸片,剪刀和绳子.
57.E,推理判断题,根据图片内容,是将纸片折好,由此确定选择E,将纸的两边进行对着,一边长,一边短,把绳子放在纸上边.
58.C,推理判断题,根据图片内容,是将纸拿起来,从中间把绳子揪出来,由此确定选择C,译为把绳子从中间拉出来,留一段在纸片里,你的朋友看不见这段,可是你却看得见这一段绳子.
59.A,推理判断题,根据图片内容,是将纸从中心剪开,由此确定选择A,拿起剪子去剪这个纸片,剪子剪得位置在短绳子和手指尖,只有这样才不会剪断绳子.
60.D,推理判断题,根据图片内容,是把绳子从纸中抽出来,由此确定选择D,用一只手拿住纸,另一只手去抽绳子,你会发现绳子还是原来的那根长绳子,并没有断.

点评 对于阅读排序题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并根据每个段落提供的连接词及时间先后顺序进行推理判断,然后确定答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Stop _______TV all day long.Please help your mother      some housework.(  )
A.watch; doB.watching;doesC.watching; withD.watches; do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-There are many _________ of animals in the zoo.
-Yes,I like koalas best.They're _________ of interesting.(  )
A.kinds; kindsB.kind; kindC.kind; kindsD.kinds; kind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.He willfail(失败)his driving test because he doesn't practise it at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Mum,I'm getting fatter and fatter.
-You should eat ________ food and do more exercise.(  )
A.leastB.lessC.betterD.best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.选择方框中的词组填空,有一项多余.
pay attention to; be good for; from now on; be bad for; chat with; are very proud of
76.These days I hardly have time tochat with my friends on the Internet.
77.Thank for your help,more and more pupils can enjoy free lunch at schoolfrom now on.
78.Li Na has won the tennis champion in France,weare very proud of her.
79.Tom asked his mother what topay attention to when he cooked fish.
80.Don't eat a lot of sweet food.It willbe bad for your health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.There are many things we need to know,but we do not learn them at school.For example,if we want to use our money wisely,we need to shop carefully.We need to know how to compare(比较) the prices of the things in different shops.We also need to know how to make the best choice when we shop.
Knowing how to make such choices is a life skill,and we need to practice it in our daily life.
       Supermarket W
Business hours:6:00a.m-10:30p.m.
Eggs (1kilo):£6.50
Apples(1kilo):£3.80
Pork ( 1kilo):£18.20
Tomatoes (1kilo):£1.58
Environment:Very good
Service:Good
Supermarket M
Business hours:5:30a.m-10:30p.m.
Eggs (1kilo):£6.60
Apples(1kilo):£3.96
Pork ( 1kilo):£18.20
Tomatoes (1kilo):£1.50
Environment:Very good
Service:Good
Supermarket Y
Business hours:6:00a.m-10:00p.m.
Eggs (1kilo):£6.20
Apples(1kilo):£3.30
Pork ( 1kilo):£17.20
Tomatoes(1kilo):£1.30
Environment:Need improving
Service:Just so-so
Supermarket T
Business hours:6:00a.m-9:30p.m.
Eggs (1kilo):£6.90
Apples(1kilo):£4.00
Pork ( 1kilo):£18.60
Tomatoes (1kilo):£1.60
Environment:Just so-so
Service:Bad
31.Which supermarket has the longest Business Hours?D
A.Supermarket W.
B.Supermarket T.
C.Supermarket Y.
D.Supermarket M.
32.The price of the pork in. is the same as that inA.
A.Supermarket W; Supermarket M          
B.Supermarket Y; Supermarket T
C.Supermarket W; Supermarket Y           
D.Supermarket M; Supermarket T
33.If you want to spend the least money on eggs,which supermarket will you go to?
C
A.Supermarket W.
B.Supermarket M.
C.Supermarket Y.
D.Supermarket T.
34.What may be the reason if a shopper usually shops in Supermarket Y?D
A.The Environment.
B.The Service.
C.The Business hours.
D.The Price.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.David is an American school boy.His school is not far from his home.It takes him only ten minutes to go to school by bus.But he's often late for school because he can't get up early.It's a fine day today.David gets up early.He does some washing,has breakfast,and then leaves home.He walks to the bus station.He takes a bus at seven o'clock.His classes begin at half past seven.But today he is also late.Do you know why?Because he takes a wrong bus!

46.Is David's home far from his school?No,it isn't
47.How long does it take him to come to school by bus?Only ten minutes
48.Does he get up early today?Yes,he is
49.What time does he take a bus to school?Seven o'clock
50.Why is he late for school this time?Because he takes a wrong bus!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.One afternoon,Tim,my son,came home from school with a puzzled(令人费解的) look on his face.I asked him what was the matter and he said,"Are the people the same even though their skin colors are different?"I thought for a moment,then said,"I'll explain."I put apples of different colors on the table:first a red apple,then a green apple and at last a yellow apple.I looked at Tim,"Tim,people are just like apples.They come in all different colors,shapes and sizes.See,some of the apples have been humped(凹凸不平) and bruised(碰伤).On the outside,they may not even look as delicious as the others."As I was talking,Tim was checking each apple carefully.Then,I took each of the apples and peeled(削皮) them,putting them back on the table,but in a different place."OK,Tim,tell me which one is the red apple,the green apple and the yellow apple."Tim said,"I can't.,Mum.They all look the same now.""Now taste each of them.See if that helps you find out which one is which."Tim did so,and then a big smile came across his face."People are just like apples!They are all different,but if you take off the outside,they're quite the same inside."Now I see Tim has already understood me and I don't need to say or do anything else.
From then on,when I help myself to an apple,it tastes a little sweeter than before.What wonderful food for thought!

根据短文内容判断正(A)、误(B).
46.To answer Tim's question,his mother bought some apples of different colors.A
47."On the outside they may not even look as delicious as the others."means that some apples seem less delicious because they look less beautiful.A
48.Tim found the answer with his mother's help.A
49.Tim's mother thinks when you are thinking,you'd better eat some apples.B
50.From the passage,we know that people are basically the same,just like apples.A.

查看答案和解析>>

同步练习册答案