精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.
Surprising Camara
WATCH out!A slingshot(弹弓) is aimed at you.But don't be afraid.It's
Just a camara.It's called Slingshot Camara.The camara will catch your surprised look.Pull the rubberhand(橡皮筋)back and shoot.It takes a Picture.Two designers from South Korea made it.
Making Use of Smog
SMOG(雾霾)is annoying.But what if it could be made into a diamond(钻石)?A"Smog Free Tower"will try to do that,although the diamonds will not be as real ones.Black particles(颗粒)in smog and diamonds are mostly carbon.A designer from the Netherlands made the tower.
New Flower Home
WHEN plants get too big,you have to move them from a small flowerpot to a big one.Now,the special Growth Flowerpot can save you time and energy.It's made of a special materal in origami style.It gets bigger and bigger as the plant grows.It is from Belgium.
Easy Bike Parking
PARKING a bike is not easy in big cities.Here comes the bicycle-parking tower.You only need to use a card and push a button.Then the tower can hold your bike in an empty place inside it.You don't even need to lock the bike.
Solar Charged Light
YOU can put it in your pocket.But if it's inflated(充气),it turns into a light!This is LumnAID,a solar light that can be on for 16hours after recharging(充电) with just seven hours of sunlight.Two US students designed it.
51.From the passage above,we know thatA.
A.a slingshot camara can catch one's surprised look by shooting.
B.the diamonds made from"Amog Free Tower"can be very expensive as real ones.
C.the designer of the bicycle-parking tower is from Belgium.
D.a LumnAID must be recharged with 16hours before using it.
52.Bmight be the best gift for Mary,who loves plants but have little time on it.
A.A slingshot camara.
B.A growth flowerpot.
C.A bicycle-parking card.
D.A LumnAID.
53.What does the underlined word"that"in paragraph 2refer to?D
A.Make the diamonds seem dear.
B.Make the smog become more annoying.
C.Make the diamonds from the tower.
D.Make the carbon particles in smog into diamonds.
54.Which of the following makes use of the power of nature?D
A.Baicycle-prking Tower & LumnAID         
B.Smog Free Tower & Slingshot Camara
C.Baicycle-prking Tower & Slingshot Camara   
D.Smog Free Tower & LumnAID
55.What's the news above mainly about?C
A.Safety.
B.Entertainment.
C.Invention.
D.Environment.

分析 出其不意的弹弓照相机:当心!一个弹弓正在对准你,但是不要担心,这只是弹弓相机,能够抓拍你惊讶的表情,拉住橡皮筋然后发射,就能拍照,这是两个韩国的设计者制作的.

空气净化塔让雾霾变钻石:雾霾很恼人,但是如果能制成钻石会怎样?虽然钻石不像真的,但是"雾霾净化塔"尽力去做到,雾霾里黑色的颗粒和钻石都是碳.荷兰的一个人设计的.
新的花房:植物长得太大的时候,你就要将它搬去一个更大的花盆,现在可以生长的花盆能帮助你节约时间和精力.是用特殊材料制成的.随着植物的增长而变得越来越大.来自比利时.

简易的自行车停车场
大城市里停自行车是不容易的,现在有自行车停车塔.你只需要用一张卡按下一个按钮.就可以将你的车放进一个空间.你甚至不用锁车.

太阳能充电灯
你可以将它放进口袋,但是如果充气了,就能变成一个灯,这就是LumnAID,一种太阳能灯,只用太阳能充电7个小时就可以用16小时,两个美国学生发明的.

解答 51.A.细节理解题.结合第一个发明The camara will catch your surprised look.Pull the rubberhand(橡皮筋)back and shoot可知这个照相机能通过射击拍下你惊讶的表情,故A对,结合第二个发明A"Smog Free Tower"will try to do that,although the diamonds will not be as real ones可知这个雾霾做的钻石和真的不一样,故B错,文中没有提到停车场来自哪里,故C错,结合最后a solar light that can be on for 16hours after recharging(充电) with just seven hours of sunlight可知只需充电七小时,故D错,故答案是A.
52.B.推理判断题,结合句意是Mary喜欢种植植物但是时间少,结合Now,the special Growth Flowerpot can save you time and energy现在可以生长的花盆能帮助你节约时间和精力,故是最好的礼物,故选B.
53.D.词义理解题.结合文中SMOG(雾霾)is annoying.But what if it could be made into a diamond(钻石)?A"Smog Free Tower"will try to do that,although the diamonds will not be as real ones雾霾很恼人,但是如果能制成钻石会怎样?虽然钻石不像真的,但是"雾霾净化塔"尽力去做到,可知that替代的是Make the carbon particles in smog into diamonds.故选D.
54.D.推理判断题.结合文中SMOG(雾霾)is annoying.But what if it could be made into a diamond(钻石)?A"Smog Free Tower"will try to do that,although the diamonds will not be as real ones雾霾很恼人,但是如果能制成钻石会怎样?虽然钻石不像真的,但是"雾霾净化塔"尽力去做到,是用雾霾制成的钻石,以及This is LumnAID,a solar light that can be on for 16hours after recharging(充电) with just seven hours of sunlight这就是LumnAID,一种太阳能灯,只用太阳能充电7个小时就可以用16小时,是用太阳能充电的,故选D.
55.C.这里是说的四个生活中的发明,故选C.

点评 在做阅读理解时,可遵循三部曲的原则,即:快速阅读短文;认真逐题作答;复查校对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Your new skirt looks beautiful.__________ did you buy it?
-At Wangfujing.(  )
A.HowB.WhereC.WhenD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Will you please tell us _____?(  )
A.how can we use itB.how could we use it
C.how we can use itD.how we could use it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The musicians,______ international charity icons,came to the TV fund-raising show to raise money ________ Project Hope.(  )
A.as; toB.as; forC.for; onD.for; as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Hi,Alice.How is it going?
-___________.But I feel a bit tired.(  )
A.Not badB.GreatC.By bikeD.It's too bad

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Long ago there was a man(53)living(live) in a village.He had an old cat at home.The cat couldn't run fast,and she couldn't bite,because she was so old.One day,when she saw a mouse,she jumped and (54)caught(catch) it.But she couldn't bite it.The mouse got out of her mouth,(55)running(run) away.
Then the man became very angry and began (56)to beat(beat) the cat.The cat said,"don't beat your servant.I know I'm old and can't kill a mouse.But I(57)have worked(work) for you for many years,and I still want to work for you.Be kind to the old,and remember what good work they (58)did(do) when they were young."
When the man heard that,he realized that he was wrong.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Dear Anne,
How are you?I had great fun last Wednesday,(71)June 12th,2013.It was a traditional Chinese festival called Dragon Boat Festival that day.
This festival is in memory of Qu Yuan,one of (72)the greatest Chinese poets.He killed himself by jumping into the Miluo River on May 5th of the lunar calendar(阴历),278BC.People there rowed the boats to(73)save him.But it was too late.They were very sad and then threw rice into the (74)river to feed the fishes so that they would stay away from his body.
(75)From then on,every year on this day,people enjoy (76)having  Zongzi which is made of rice with meat,eggs and so on.In the past we ate it only (77)once a year,but now we regarded it as our daily food.We can have it any time we like.
Have you ever(78)watched the dragon boat race on TV?It is another important part of this festival.Several teams row their dragon-shaped boats as (79)fast as they can.The first team to reach the finish line wins.
If you have a plan to visit China next year,would (80)you like to spend this festival with us?
Best wishes,
Xiao Qiang.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.My father is a doctor and ________ works in the hospital near our home.(  )
A.heB.hisC.himD.himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Excuse me.Could you tell me _______________?
-Go down this way,and then turn left.You'll find it on your right.(  )
A.how could I get to the post office
B.how can I get to the post office
C.how I can get to the post office
D.how I could get to the post office

查看答案和解析>>

同步练习册答案