精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.No one wants to overspend on their supermarket shopping but to save money every week.Preparations start before you even go into the store.Here is how to make sure you are always getting your shopping for the best price.
●Create your list.
Write a full list which includes two parts,something necessary for a living and something for fun.With a strict list,you won't easily change your mind to buy more than you need.
●Check the cupboards.
One of the easiest ways to overspend is buying what you don't need.Before leaving,take time to check what products you have in the house,especially in the cupboards.Buy what you badly need and it will help you save money before you step into the supermarkets.
●Know your budget(预算)
Keep in mind how much you plan to spend.It is possible to get your shopping for less,but you need to wisely pay attention to the products and brands you buy to support savings.
●Compare prices
You should make a comparison between the prices offered by different supermarkets.So if you try to buy your shopping for less,compare the prices in different shops,which makes sure that you are always visiting the cheapest supermarket for your shop.
●Choose the best time for shopping
If you know your supermarket well,there will certainly be a preferred time to shop.This could be at the quietest time to make sure you get peace while working out the total cost of your shopping.And a few hours before closing helps you to get a special offer.That will bring down the cost of your shopping.
Follow them and you are sure to make huge savings on your weekly shopping.
Title:How to help you (56)save on your weekly shopping
Passage outlineSupporting details
 
Introduction
Almost everyone wants to buy most with the (57)least money in their supermarket shop.Plan it well before stepping into supermarket.
  
 
 
 (58)
Ways
You should make a shopping list(59)includingsomething necessary and something for fun.
You must spend time (60)checking what you have in your cupboards.
You should always(61)remember how much you plan to spend on the products and it's (62)necessary for you to pay attention to the products and brands.
Different supermarkets(63)offer different prices for the same products.Be sure to choose the cheapest one for your shopping.
You'd better(64)choose the best time to go shopping and a few hours before closing helps you get a special offer.
ConclusionFollow them and it will help you bring down the (65)costof  weekly shopping.

分析 这篇文章主要介绍了在超市里怎样节约开支的几点建议.第一创建购物清单,第二检查你的橱柜,第三了解你的预算,第四比较价格,第五选择最佳时间购物.遵循这些规则,你一定会在你的每周购物上节省大量的开支.

解答 答案:56.save   考查动词.根据第一行句子.Here is how to make sure you are always getting your shopping for the best price.这里是如何确保你总是以最好的价格购物.可知:怎样帮着你在每周购物的时候节约钱.故答案为动词save.
57.least    考查形容词.根据第一句No one wants to overspend on their supermarket shopping but to save money every week.没有人想在超市购物时超支,为了每周省钱.题干Almost everyone wants to buy most with the (57)____money in their supermarket shop.可知句意为几乎所有的人都想要在超市里用最少的钱买最多的东西.修饰名词money用形容词最少的,故答案为least.
58.Ways   考查名词.根据短文内容接右边表格的内容可知右边表格中内容是帮助你在每周购物中如何省钱的方式.是给人们的一些建议和方法.应该用复数.故答案为Ways.
59.including   考查介词.根据第四行句子Write a full list which includes two parts,something necessary for a living and something for fun.可知写一个完整的购物单包括两部分:一些生活用品和娱乐用品.including用作介词,意思是"包括在内".故答案为including.
60.checking   考查动词.根据第六行句子Before leaving,take time to check what products you have in the house,especially in the cupboards.在离开之前,花点时间去检查房子里有什么,尤其是橱柜里有什么.spend time doing sth花费时间做某事,是固定搭配.故答案为checking.
61.remember   考查动词.根据第九行句子Keep in mind how much you plan to spend.记住你打算花多少钱.通过You should always(61)____how much you plan to spend on the products.句意应为你应该记住你打算花多少钱买东西.should后接动词原形.故答案为remember.
62.necessary  考查形容词.根据第九行句子It is possible to get your shopping for less,but you need to wisely pay attention to theproducts and brands you buy to support savings.可知这是可以让你的购物少,但你需要明智地注意你买的产品和品牌是非常必要的.it is+形容词+for sb to do sth,对某人来说做某事怎么样.故答案为necessary.
63.offer   考查动词.根据第十一行句子You should make a comparison between the prices offered by different supermarkets.可知你应该对不同的超市提供的价格进行比较.这里应该填动词提供.故答案为offer.
64.choose   考查动词.根据第十四行句子If you know your supermarket well,there will certainly be a preferred time to shop.如果你了解你的超市,肯定会有一个首选的时间购物.可知你应该选择最好的时间去超市.had better do最好做某事,是固定搭配.故答案为choose.
65.cost  考查名词.根据最后一行Follow them and you are sure to make huge savings on your weekly shopping.遵循这些规则,你一定会在你的每周购物上节省大量的开支.这里应该填名词开支、成本.故答案为cost.

点评 在充分考虑到上下文具体语境下仔细推敲.确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.It ismeaningful(有意义的) to send our warm clothes to the children in poor areas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-How about these two sweaters?
-I like them.____ of them look nice on me..(  )
A.BothB.AllC.AnyD.Each

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Today there are many fires than in the past.Over 100,000wildfires burn each year in America.Russia has 20,000to 35,000wildfires every year.Australia has on average 60,000each year.These fires destroy(损害)huge areas of forests and burn hundreds of homes.
Many experts believe there are several reasons for this sudden increase in fires.The first reason is climate(气候)change.Recent weather has been warmer and drier.This leads to dangerous fire conditions.When lightening strikes(发生雷电),dry grass easily catches fire.Hot winds add to the problem.The wind spreads a fire quickly.In 2010,Russia had the hottest and driest summer in a century.In just one month,500fires destroyed over 2,000homes.Some people lost their lives.
Traditional fire fighting practices are another reason for the increase in fires.In America,firefighters used to quickly put out every fire.They didn't allow the grass and trees to burn.As a result,today many forests have thicker vegetation(植被).Thicker vegetation means more fuel(燃料)for fires.Also,without fires from time to time,forests become overcrowded and unhealthy.Some trees are dead.The dead wood then easily catches fire.So surprisingly,America has many more fires today partly because of its past fire-fighting practices.
Scientists now understand that a fire can be a natural part of a healthy forest.As a result,countries like Australia allow more fires to burn naturally.Sometimes,fire fighters even start fires to get rid of(去除)dead wood.Of course,they carefully control the fires.The fire thins out old trees.This allows sunlight to reach the ground.As a result,fires help new trees to grow.Therefore,if a fire is not a serious threat(威胁)to people,firefighters may let it burn naturally.

79.Why did Russia have so many fires in one month in 2010?D
A.Because lightening spread the fire.
B.Because there was much fuel for fires.
C.Because there were not enough firefighters.
D.Because it was unusually hot,dry and windy.
80.What is the main idea of Paragraph 4?C
A.Fires are serious threats to human beings.
B.Australian firefighters don't put out fires.
C.Fires can play an important role I forests.
D.It's difficult for firefighters to control the fires.
81.Which of the following is true according to the passage?A
A.Not all the fires in the forests must be put out.
B.People's carelessness leads to dangerous fires.
C.Australia allows all the fires to burn naturally.
D.There are more fires in Russia than in the USA.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Which musical insttnmmt shall I learn?
Many people would like to learn how to play a musical instrument,but they are put off by one big problem:What to play?Here are a few questions to help you decide.
(71)E
Many instruments  are of different use,but some are more fit for certain types of music Some instruments  may lead themselves better than others to the music you like,so consider this before you start.
Do you want to play with other people?
Think about your long-term future as a musician.If you want to play with other people,what sort of  instrument would be most practical?Your first thought of playing the violin,
for example,might disappear when too many people are competing with you!
(72)B
Many people  live in flats and practising the drums,for example,will drive your
neighbours crazy. Think about where and when you are going to practise,as well as the feelings oI the people you live with or near.
(73)C  This is quite a big factor.Many instruments can be bought at different prices.But this doesn't change the fact that many,such as the piano,are always pretty expensive.If you can't afford your chosen instrument,will you be able to borrow someone else's or hire one?
(74)ATalk to people you know who already play instruments.They might even let you try theirs.It's also a good idea to find an experienced music teacher,preferably one who plays a few different instruments,who can give you some advice and push you in the right direction.

A.Still not sure?
B.Where are you going to practise?
C.How much money can you spend?
D.Are you weak or strong?
E.What kind of music do you like?
75.Do you like music?Why or why not?(不少于5个单词)Yes,Ido.Becuasemusicmakesmerelaxed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Did Mr.White tell you      ?
-Yes.He said he went there in 2006.(  )
A.when he travelled to TibetB.where he spent his holidays
C.why he visited Kunming   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Imagine you are living in a moving house.Inside the house,there is a small kitchen,bathroom and bedroom.
Everything you need is close at hand.
In the US,you can really see these moving houses on the mad.They are called recreational vchicles(RV,房车).People call them houses on wheels.When it's holiday time,the whole family often gets into this lovely house
and hits the road for a trip across the country.
Compared to a real house,this home on the road is small for a family who has to spend every hour of every day together.But the best thing about it is that it changes your journey into a free exploration.
You can drive as long as you like without worrying about finding hotels.Or you can just stop somewhere nice and stay for a few weeks.You may also come across other families who are on road trips.Together,you take out your tents and snacks.It's camping time with a lot of chat and laughter.
Of course,RVs are not always convenient(便利).They can sometimes break down and you have to spend time mending them.But this type of road trip still wins people's hearts because they can go whenever and wherever they want.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案.
53.ARVs,everything you need is close at hand.
A.Inside        
B.Outside        
C.Behind          
D.Beside
54.In the US,people call RVs movingC,
A.cars          
B.wheels        
C.houses            
D.buses
55.Which of the following about RVs is TRUE?D
A.They don't have any wheels              
B.They are always convenient.
C.They are bigger than real houses          
D.They may break down sometimes.
56.Why do people prefer traveling in RVs?B
A.They like eating snacks in RVs.
B.They can explore their journey freely.
C.They may leave RVs in hotels for a few weeks.
D.They will never come across other traveling families.
57.What's the best title of the passage?C
A.A Road Trip                          
B.A Wonderful House
C.Moving Homes to Travel                
D.Holiday Life in the US.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.51. What does she like doing?A

A. She likes drawing
B. She likes writing.
C. She likes sining.
52. What time is it now?C

A. It's a quarter to seven.
B. It's half past seven.
C. It's a quarter past seven.
53. What does she look like?C

A. She has short curly hair.
B. She has long straight hair.
C. She has short straight hair.
54. Which aninal is the biggest on land?A

55. If you want to post a letter,which place do you need to go?B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10._______ of my parents likes traveling.They think it's too tiring.(  )
A.NeitherB.AllC.NoneD.Both

查看答案和解析>>

同步练习册答案