分析 文章大意:这篇短文主要介绍了现在比过去有更多的火灾,主要原因是干燥,炎热及大风.同时人们还发现严格的灭火使森林植被更厚,更容易起火.现在科学家认识到只要大火对人类构不成严重的威胁,不是所有的火都要被熄灭.
解答 79-81:DCA
79.D 细节与逻辑推理.根据原文第二段"In 2010,Russia had the hottest and driest summer in a century."(2010年,俄罗斯经历了一个世纪最炎热干燥的夏天),同时根据文段总起句子"The first reason is climate(气候)change",可知是与气候有关.选项D的内容与气候相关,因此推测出本题答案为D.
80.C 主旨归纳.根据第四段的中心句"Scientists now understand that a fire can be a natural part of a healthy forest"(科学家们知道火可以是森林健康的自然的一部分)这句话,知道整段都是讲的适当的火灾对森林有益的一面,再结合选项,排除掉其他无关的选项,就可推断出答案选C.
81.A 判断题.选项A说并不是所有的火都必须被扑灭,我们从第四段可知这一说法是正确的;B说人们的疏忽导致了危险的火灾,这个文章没有涉及,故不选;C说澳大拉亚允许所有的火自然燃烧,显然过于绝对,错在"all"一词;D说俄罗斯比美国有更多火灾,文章没有进行比较,没有涉及这一内容.综合以上分析,选择A是正确的答案
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | how can I get to the post office | |
| B. | where can I find the post office | |
| C. | how I can get to the post office | |
| D. | where I can find the post office |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | are; is | B. | am; are | C. | is; is | D. | are; am |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title:How to help you (56)save on your weekly shopping | |
| Passage outline | Supporting details |
| Introduction | Almost everyone wants to buy most with the (57)least money in their supermarket shop.Plan it well before stepping into supermarket. |
| (58) Ways | You should make a shopping list(59)includingsomething necessary and something for fun. |
| You must spend time (60)checking what you have in your cupboards. | |
| You should always(61)remember how much you plan to spend on the products and it's (62)necessary for you to pay attention to the products and brands. | |
| Different supermarkets(63)offer different prices for the same products.Be sure to choose the cheapest one for your shopping. | |
| You'd better(64)choose the best time to go shopping and a few hours before closing helps you get a special offer. | |
| Conclusion | Follow them and it will help you bring down the (65)costof weekly shopping. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| YAHOO-Here's good news for football fans!You can enjoy FIFA World Cup 2010in South Africa from June 11th to July 12th.Come and join us! |
| BAIDU-Human beings are planning to goto the Mars!Six astronauts are training for it.A Chinese named Wang Yue is among them. |
| XINHUA-The world's big money headache (金融风暴) The world has a big headache and it's caused by money.It began in America in 2008and it's spread around the world helped by the speed of the Internet. |
| SINA-Chinese President Hu Jintao declared the opening of the World Expo 2010in Shanghai on April 30th.It will last about six months.It was the first time for the 159-year-old World Expo to be held in a developing country. |
| CCTY-Several hundred entertainment(娱乐)stars gathered to attract donations for earthquakehit Yushu county on CCTV on Tuesday evening.Many people and organizations around the country want to help. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com