精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.There are different kinds of ways to bring family members closer in different areas and  countries.I think it is very important for families to have regular(定期的)meals together.One of my good children memories was having dinner with my parents and two sisters.Because my husband and I both worked and our there children were also busy with their studies.We seldom had a chance to get together.But we thought it would be possible for us to sit down and enjoy meals together every week.First,we tried setting fixed days:Mondays,Wednesdays and Fridays.But almost everyone was unhappy.Then my son had the idea that everyone told his or her most convenient days and I would choose the best days.For a while the children were still unhappy with the idea.They said they would rather spend the time playing sports with their friends.Gradually,however,they began to see the evenings together as interesting and helpful.We made plans for trips.We discussed each other's problems.We exchange reccent interesting things.After about five months,anyone who had to miss a family meal felt regretful.And now we all feel that we have built stronger relationships within the family than we had before.

31.What was important for the writer to bring family members closer?A
A.Having meals regularly together.
B.Having a big dinner together.
C.Having meals together everyday.
D.Having dinner with friends.
32.Why did the family seldom get together?C
A.They didn't like to get together.
B.The children were busy with playing.
C.They were so busy with studies or work.
D.The writer and her husband worked in another city.
33.At first they planned to have meals togetherCa week.
A.1day      
B.2 days    
C.3 days     
D.5 days 
34.What didn't happen during the evenings together?D
A.Making plans for trips.
B.Discussing each other's problems.
C.Exchange recent interesting things.
D.Playing sports with their friends.
35.We can learn from the passage thatB
A.They even become unhappy with each other
B.They have closer relationships than before 
C.The relationships are still the same as before 
D.They still prefer to do his or her own things.

分析 在不同地区和国家有各种不同的方式使家庭成员更紧密.我认为非常重要的一个方式是家庭成员定期一起吃饭.我的一个儿时美好的记忆便是与我的父母和两个姐妹一起吃饭.我丈夫和我都忙于工作,我们的孩子也忙着学习.我们很少有机会聚在一起.但我们认为我们应当每星期坐下来一起吃顿饭.首先,我们尝试设置固定时间:周一、周三和周五.但是几乎每个人都不开心.然后我的儿子想了一个主意,每个人都说出他或她最方便的日子,然后我来选择最好的日子.过了一会儿孩子们仍然不满意.他们说,他们宁愿花时间与他们的朋友打球.渐渐地,他们开始发现,晚上和家庭成员在一起是一件既有趣又有益的事.我们计划旅行.我们讨论彼此的问题.我们交换最近的有趣的事情.五个月后,任何人错过和一家人吃饭的机会都会感到遗憾.现在我们都觉得我们已经建立了比以前更强大的家庭关系.

解答 31.答案A 细节理解题 由文中I think it is very important for families to have regular(定期的)meals together 可知 我认为非常重要的一个方式是家庭成员定期一起吃饭,故选A
32.答案C 细节理解题 由文中 my husband and I both worked and our children were also busy with their studies 可知 我丈夫和我都忙于工作,我们的孩子也忙着学习,故选C
33.答案C 细节理解题 由文中 First,we tried setting fixed days:Mondays,Wednesdays and Fridays 可知 首先,我们尝试设置固定时间:周一、周三和周五,故选C
34.答案D 细节理解题 由文中 We made plans for trips.We discussed each other's problems.We exchange reccent interesting things 可知 我们计划旅行.我们讨论彼此的问题.我们交换最近的有趣的事情,故选D
35.答案B 文章理解题 由文中 And now we all feel that we have built stronger relationships within the family than we had before可知 现在我们都觉得我们已经建立了比以前更强大的家庭关系,故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Mike was _____ than Tony,so he picked the apple on the tree easily.(  )
A.longerB.fatterC.weakerD.taller

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14._____ was born in Qufu.He is a great Chinese educator whose sayings has much influence on our life.(  )
A.EdsionB.ConfuciusC.Xu TeliD.Shen Nong

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Do you like this jacket,sir?
-Well,it's too large.Do you have one in ______ size?(  )
A.the smallerB.a smallerC.a smallestD.a small

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.假如你是李明,你快初中毕业了,下星期六你们班级将举行班会,请你根据如下内容写一篇发言稿,谈谈自已的打算.内容应包括如下要点:
(1)学好英语,准备在2012年伦敦奥运会(London Olympic Games)期间当一名志愿者.
(2)为《21st Century》报写文章,报道有关中学生的故事,让外国朋友了解中国,喜欢中国.
(3)为希望工程做点事,让贫困儿童有机会上学.
(4)升入高中后,更努力学习,成为一名优秀学生.
注意:
1、文中不得出现真实的地名、校名和人名.
2、内容可适当发挥.
3、90词左右(开头不计入总词数).
Hello,everyone!I'm very glad to tell you something about my plans in the next few years.I think it important for me to learn English well because I hope to be a volunteer for the 2012 London Olympic Games.I want to improve my English and abilities.I'll also write more stories about ourselves for 21stCentury so that foreign friends will know more about China and care for China.Another plan is that I wanttodosomething for Project Hope.I'll call on people to donate their clothes,stationery and money to Project Hope.I'm going to help poor children have chances to go to school.As for my last plan,I'll work harder at my lessons when I'm at high school.I'll do my best to become a good student.
That's all.Thank you..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Though Liu Xiang has retired (退役) from our national team,we will         him as before.(  )
A.keep up withB.depend onC.be proud of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.A.Would you please go with me?
B.Maybe you've just had a cold.
C.I'm not feeling well.
D.But I suggest you go to see a doctor.
e.Have you got a fever?
F.How long have you been like this?

Lily:Hi,Daming,you look sick today.What's the matter?
Daming:(41)CI've got a cough and a headache.You know the MERS(中东呼吸综合症) is found in South Korea.I fear…
Lily:(42)E
Daming:No I haven't.I took my temperature just now.
Lily:Oh,nothing serious,I think.(43)B
Daming:I hope so.
Lily:(44)D And better get some medicine.
Daming:Thanks.I will!(45)A
Lily:Sure.Let's go.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I love singin g and dancing.I want to be       actor in the future.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.School activities for kids and teens
July is a month of fun-filled activities for kids and teens as long as you know where to find them.When you want some fun activities for July,consider these ideas happening in this month.
Secret of the Dragon
Time     Monday,July 1,2013,
10:30am
Cost     Adult:﹩7.40children (number 15years):half
Bookings  Phone the booking office:
3403 2578
Address   Brisbane Botanic Gardens
Note      Secret of the Dragon is a magical story about two children who are taken on a dragon ride to expel the universe.
The Search for Life:
Are We Alone?
Time    Thursday,July 4,2013,
2:00pm
Cost     Adult:﹩14.50
Children (under 15years):﹩8.70
Bookings  Phone the booking office:
3403 7689
Address   Brisbane Botanic Gardens
Note      Are we truly alone in space?Is there any life out there?These are the questions asked in this show.
Magic Class
Time     Friday,July 12,2013,
10:00am
Cost      Free
Bookings  Please call 3403 8470to book your place.
Address   Centenary Community hub,171Dandenong Rd
Note      Would you like to be a magician?Then join David,the magician,to learn about real magic with playing cards,coins,ring ropes and DIY projects and be able to become the life of the party.
Science with Me:
Making your own guitar
Time      Saturday,July 20,
2013,3:00pm
Cost       Free
Bookings   Please phone 3403 1226to book your place.
Address    10,Egginton Close
Note       Do you want to make a guitar with Katy and her mom?Science with Me is going to be with you.Please remember to bring a piece of wood,a hammer,some rubber bands and some nails with you.
注:universe 宇宙; magic 魔术

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
56.Alec is strongly interested in space life.He may go toD.
A.Magic Class                       B.Science with Me
C.Secret of the Dragon              D.The Search for Life
57.John and his 10-year-old son want to watch Secret of the Dragon.How much should they pay?
A.﹩7.40          B.﹩11.10         C.﹩14.80      D.﹩23.20
58.Rita plans to join Magic Class.She may learn aboutA.
A.real magic       B.making coins    C.magic stories      D.holding parties
59.According to the next,making a guitar needs the things exceptD.
A.a piece of wood      B.a hammer       C.some nails        D.ring ropes
60.What do the four activities have in common?D
A.They are all free.
B.They happen in the same place.
C.They are all weekend activities.
D.They can all be booked by phone.

查看答案和解析>>

同步练习册答案