精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Maybe you are an average student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so,however.Anyone can become a better scholar if he or she wants to.Here's how.
1.Plan your time carefully.When you plan your work,you should make a list of things that have to do.After making the list,you should make a schedule(日程表)of your time.First your time for eating,sleeping,dressing,etc.Then decide a good,regular time for studying.Don't forget to set aside enough time for entertainment.A weekly schedule may not solve all your problems,but it will make you realize what it happening to your time.
2.Find a good place to study.Look around the house for a good study area.Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room,free of everything but study materials.No games,radios,or television!When you sit down to study,concentrate on the subject.
3.Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.Really listening in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.
4.Study regularly.When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teacher mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next day,read that material.This will help you understand the next class.If you do these things regularly,the material will become more meaningful,and you will remember it longer.
5.Develop a good attitude about tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world won't end if you don't pass a test,so don't be overly-worried.
There are other methods that might help you with your studying.You probably discover many others after you have tried these.

54.A schedule will help youD.
A.finish your work quickly
B.solve all your problems
C.find more time for your problems
D.know what is happening to your time
55.If you listen carefully in class,youA.
A.can do less work after class
B.don't have to take any notes
C.don't have to do any work after class
D.can remember everything the teacher says
56.Which of the following is true?D
A.Tests are the most important parts in your study.
B.You should review everything your teacher mentioned in class.
C.If you have a good place to study,you'll become a top student.
D.Planning work will make you clear about what to do and when to do it.
57.The best title for this passage isB.
A.How to make a plan
B.How to improve your study
C.How to pass a test
D.How to review your lesson.

分析 文章大意:这篇文章讲的是如何做个成绩优秀的学生,文章给出了5个建议,包括学习时间,地点,方法和考试等方面

解答 54-57:DADB
54题答案:D考查细节理解题,根据文中的第二段A weekly schedule may not solve all your problems,but it will make you realize what it happening to your time.可知作息时间表可以知道要发生什么,故答案是D.
55题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第四段Really listening in class means less work later.可知课堂上真正的听讲意味着课后的工作更少,故答案是A.
56题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二段When you plan your work,you should make a list of things that have to do.当你计划你的工作时,你应该列一个必须做的事情的清单.可知 什么时候应该做什么,故答案是D.
57题答案:B 主旨题,根据第一段Anyone can become a better scholar if he or she wants to.Here's how.这篇文章讲的是如何做个成绩优秀的学生,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.你想跟我一起吃晚饭吗?
Do you want towith mehave dinner?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.
        take,bad,medicine,hear,careful,nothing,
come,month,into,and,wrong,when
Mr.Shute lives in a village.He has got a big family and a strong dog.His farm
is small (56)and  he is often free in winter.So he goes to a city and finds work there.
Once he stayed there for about two (57)months.When New Year was coming,he went
back home to see his wife and children.On his way home,something was (58)wrong
with his eyes.When he knocked on his door,his dog (59)cameout and was not friendly to him.
His wife hurried to drive it away.The next morning he went to see a doctor.The doctor looked over his eyes(60)carefullyand gave him some(61)medicine.
Before he left,he told the doctor about his dog.When he(62)heard this,the doctor began to laugh and said,"Maybe something is wrong with your dog's eyes,too.".(63)Whenhe got home,he told his wife about it.The woman said,"I'm afraid it's true.If a thief comes(64)into  our house,it won't see him and he'll steal something here."
Mr.Shute thought his wife was right.He then made his dog(65)take his medicine instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.现在的科技日新月异,各种发明以及高科技产品成为了我们生活中不可缺少的东西,如电脑、笔记本电脑(laptop)、手机(mobile phone)、MP4、数码相机(digital camera)、数码摄影机(DV)等.请以My favorite invention为题描述你最喜欢的一种发明,并说明理由(理由至少有两个方面).
注意:词数:60---80词左右;
My favorite invention
                                 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.It was eight o'clock in the evening.I'd just arrived at Heathrow Airport with my family and we were worn out after the long flight.We were going to stay in London for a few days before travelling to Dublin.Some friends of ours had told us to get a taxi to our hotel,so we went to look for one.The airport was very bright and modern,but as soon as we came out,we found ourselves in a dark place of car parks and bus stations.We couldn't see taxis anywhere,so we asked someone to tell us the way,but he didn't speak English.Suddenly a big,friendly-looking man came up to us and said,"Give me your cases.I'll take them to the taxi stand for you."I told him not to worry because our cases weren't heavy,but he just picked up my wife's case and told us to follow him.I told him to come back but he didn't stop.
When we reached the taxi stand,he put the case down and asked me to give him ten pounds.I couldn't believe it.Ten pounds seemed too expensive for just walking a hundred metres with one not very heavy case,but I was too tired to say anything,so I took out my wallet.However,I only had a fifty-pound note.I said,"I'm sorry,I haven't got any change.""No problem,"he said."Wait here and I'll ask one of the taxi drivers to change it."He disappeared round the corner and never came back,of course.

52.They decided to take a taxi becauseD.
A.they were very tired
B.they couldn't find the bus station
C.the hotel was far away from the airport
D.they followed their friends'advice
53.The writer paid the manA at last for carrying only one case.
A.fifty pounds   
B.ten pounds     
C.forty pounds   
D.some change
54.We should learn thatA from the story.
A.friends'advice is not always correct
B.never forget to have some change with you when you go out
C.looking friendly doesn't mean being kind-hearted
D.it's safer to take a bus than to take a taxi in London.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6."We're in our new house.Let's get a new pet to get along with us,"Mrs Brown said to her husband.
"That sounds like a pretty good idea,"he answered."Do you want to see the ads in the newspaper?"
"Let's go to the animal shelter.Many pets there need homes.Since tomorrow is Saturday,we can both go,"she said.
Next morning the Browns met Mr Snow at the animal shelter."We want to be sure that the pets here go to good homes,"Mr Snow said,"So I need to ask you some questions."
After they talked for a while,the Browns decided to get a small dog.It wouldn‘t need a big house or a big yard.A small dog would bark(吠)and warn them if someone tried to break into their house.After Mr Snow gave the Browns a book on pet care,they chose one and wanted to take her home right away.But the animal doctor hadn't checked her yet.So Mr Snow told them to return on Sunday.
On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter.The animal doctor said,"Shadow has had all of her shots(预防针).She will be healthy."The browns thanked the doctor and took Shadow home.

46.From the reading we learn thatC.
A.the Browns have never had a pet before.
B.the Browns knew about Shadow from the newspaper.
C.Shadow is a small and healthy dog.
D.Mr Brown didn‘t quite agree with his wife.
47.The word shelter in the reading meansB.
A.a place to sell small dogs  
B.a place to keep homeless animals
C.a place to study animals  
D.a place to sell books on pet care
48.Mr Snow asked the Browns some questions toD.
A.see if they had moved to a new house?
B.find out how rich the Browns were
C.know where they'd keep their new pet   
D.make sure they'd take care of pets
49.The Browns thinks that a small dogB.
A.doesn‘t need any room to keep   
B.can help them watch their house
C.eats less food than a bigger one?
D.usually has a beautiful name
50.It's clear thatA.
A.Shadow will not be easy to get ill?
B.the Browns were not satisfied with Shadow
C.Mr Snow didn‘t check Shadow at all 
D.Shadow likes barking a lot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Learning Japanese well _______ Jim about five years,and at that time he _______ two hours reading Japanese every day.(  )
A.took; tookB.spent; spentC.took; spentD.spent; took

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Tom was punished by his parents because of hiscarelessness(careless).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Millie's skirt is nicer thanmine (I).

查看答案和解析>>

同步练习册答案