精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6."We're in our new house.Let's get a new pet to get along with us,"Mrs Brown said to her husband.
"That sounds like a pretty good idea,"he answered."Do you want to see the ads in the newspaper?"
"Let's go to the animal shelter.Many pets there need homes.Since tomorrow is Saturday,we can both go,"she said.
Next morning the Browns met Mr Snow at the animal shelter."We want to be sure that the pets here go to good homes,"Mr Snow said,"So I need to ask you some questions."
After they talked for a while,the Browns decided to get a small dog.It wouldn‘t need a big house or a big yard.A small dog would bark(吠)and warn them if someone tried to break into their house.After Mr Snow gave the Browns a book on pet care,they chose one and wanted to take her home right away.But the animal doctor hadn't checked her yet.So Mr Snow told them to return on Sunday.
On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter.The animal doctor said,"Shadow has had all of her shots(预防针).She will be healthy."The browns thanked the doctor and took Shadow home.

46.From the reading we learn thatC.
A.the Browns have never had a pet before.
B.the Browns knew about Shadow from the newspaper.
C.Shadow is a small and healthy dog.
D.Mr Brown didn‘t quite agree with his wife.
47.The word shelter in the reading meansB.
A.a place to sell small dogs  
B.a place to keep homeless animals
C.a place to study animals  
D.a place to sell books on pet care
48.Mr Snow asked the Browns some questions toD.
A.see if they had moved to a new house?
B.find out how rich the Browns were
C.know where they'd keep their new pet   
D.make sure they'd take care of pets
49.The Browns thinks that a small dogB.
A.doesn‘t need any room to keep   
B.can help them watch their house
C.eats less food than a bigger one?
D.usually has a beautiful name
50.It's clear thatA.
A.Shadow will not be easy to get ill?
B.the Browns were not satisfied with Shadow
C.Mr Snow didn‘t check Shadow at all 
D.Shadow likes barking a lot.

分析 文章大意:主要描述Brown太太想认领一只宠物,并到宠物中心成功认领了一只小狗.

解答 46-50:CBDBA
46题答案:C 细节题.根据文章最后一段On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter.The animal doctor said,"Shadow has had all of her shots(预防针).She will be healthy."The browns thanked the doctor and took Shadow home.可知星期天下午,Brown一家来到宠物中心,兽医告诉他们,"Shadow(狗名)已经被完全检查过了,她非常健康."Brown一家感谢了医生,并把Shadow带回了家.答案为C
47题答案:B 词汇题.根据第三段后面的句子:Many pets there need homes那儿的很多动物都需要家,语境可知有无家可归动物的地方,答案为B
48题答案:D 细节题.根据文章第四段内容We want to be sure that the pets here go to good homes可知我们想要确保宠物们都去了一个好的家,答案为D.
49题答案:B 细节题.根据文章内容第五段the Browns decided to get a small dog.It wouldn't need a big house or a big yard.A small dog would bark(吠)and warn them if someone tried to break into their house可知Brown一家决定买一只小狗.它不需要一间很大的房子或者一个很大的院子.一个小狗能够在外人想要闯入他们家的时候叫,并且警告他们.答案为B
50题答案:A 推理题.根据最后一段文章内容,"Shadow has had all of her shots(预防针).She will be healthy可知已打了所有的预防针,很健康,不会轻易生病,答案为A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.北京是中国最大的城市之一.
Beijing is one of thebiggest cities in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A group of swans (天鹅)flew down to a beach where a crow(乌鸦)was jumping around.The crow watched (78)them with disdain(鄙视).
"You have no flying skills at all!"he said to the swans."All you can do is to move your wings.Can you turn over in the air?No,that's (79)beyond(超出) you.Let's have a flying competition.I'll show you what real flying is!"
One of the swans,a strong young male,took up the challenge.The crow flew up and began to show his skills.He flew in circles,(80)performed (表演) other flying tricks,and then came down and looked at the swan (81)proudly (自豪地).
Now it was the swan's (82)turn.He flew up,and began flying over the sea.The crow flew after him,making all kinds of comments(评价)about his flying.They flew on and on till they couldn't see the land and there was (83)nothing but water on all sides.The crow was making fewer and fewer comments.He was now so tired that he found it hard to stay in the air,and had to struggle to keep himself from falling  (84)into the water.
The swan pretended(假装)not to notice,and said,"Why do you (85)keep touching the water,brother?Is that another trick?"
"No,"said the crow.He knew he had (86)lost the competition."I'm in trouble because of my pride!(87)Ifyou don't help me,I'll lose my life…"
The swan took pity on him,and took him on his shoulders and flew back to the beach.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Just as a car needs gas to run,your body needs food to work for you.It is very important to eat the right kind of food.Eating the right food can help your body grow strong.
There are four main food groups in all.The diary group has food like milk,cheese and yoghurt(酸奶).The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you will be given enough energy during the day.
It is easy to get into bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time.But you will find yourself tired in these days and you can't think quickly.
If you watch what you eat,you can keep your body healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.

49.Which of the following diets do you think is the best?D
A.Eggs,tomatoes and chicken.
B.Rice,apples,fish and chicken.
C.Corn,fish,cream and pork.
D.Milk,bread,cabbages and beef.
50.Which of the following is a good eating habit?D
A.Going to school without any breakfast.
B.Eating fish and chips for supper all the time.
C.Finishing your lunch in a very short time.
D.Having at least one food from all four groups each meal.
51.What does the underlined word"dairy"mean in the second paragraph?A
A.Food made out of cows such as milk and butter.
B.A farm where cows are kept.
C.A place where milk products are made.
D.The shop that sells milk and butter.
52.This passage mainly tells us thatC
A.every person needs food to grow well
B.taking exercise can keep your body strong
C.the right kind of food with exercise will keep you healthy
D.enough energy helps people think more quickly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Maybe you are an average student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so,however.Anyone can become a better scholar if he or she wants to.Here's how.
1.Plan your time carefully.When you plan your work,you should make a list of things that have to do.After making the list,you should make a schedule(日程表)of your time.First your time for eating,sleeping,dressing,etc.Then decide a good,regular time for studying.Don't forget to set aside enough time for entertainment.A weekly schedule may not solve all your problems,but it will make you realize what it happening to your time.
2.Find a good place to study.Look around the house for a good study area.Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room,free of everything but study materials.No games,radios,or television!When you sit down to study,concentrate on the subject.
3.Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.Really listening in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.
4.Study regularly.When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teacher mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next day,read that material.This will help you understand the next class.If you do these things regularly,the material will become more meaningful,and you will remember it longer.
5.Develop a good attitude about tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world won't end if you don't pass a test,so don't be overly-worried.
There are other methods that might help you with your studying.You probably discover many others after you have tried these.

54.A schedule will help youD.
A.finish your work quickly
B.solve all your problems
C.find more time for your problems
D.know what is happening to your time
55.If you listen carefully in class,youA.
A.can do less work after class
B.don't have to take any notes
C.don't have to do any work after class
D.can remember everything the teacher says
56.Which of the following is true?D
A.Tests are the most important parts in your study.
B.You should review everything your teacher mentioned in class.
C.If you have a good place to study,you'll become a top student.
D.Planning work will make you clear about what to do and when to do it.
57.The best title for this passage isB.
A.How to make a plan
B.How to improve your study
C.How to pass a test
D.How to review your lesson.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.---Tell us something about Canada.
---I'm sorry.Neither I nor Jackhas been (be) there yet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.In the last school sports meeting,Tom jumpedfarthest (far) in his class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The boy asked his father if the earthmoves(move) around the sun in surprise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.How much difficulty did you have ________________ this problem?(  )
A.to solveB.solvedC.solvingD.solve

查看答案和解析>>

同步练习册答案