14.Just as a car needs gas to run,your body needs food to work for you.It is very important to eat the right kind of food.Eating the right food can help your body grow strong.
There are four main food groups in all.The diary group has food like milk,cheese and yoghurt(酸奶).The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you will be given enough energy during the day.
It is easy to get into bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time.But you will find yourself tired in these days and you can't think quickly.
If you watch what you eat,you can keep your body healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.
49.Which of the following diets do you think is the best?D
A.Eggs,tomatoes and chicken.
B.Rice,apples,fish and chicken.
C.Corn,fish,cream and pork.
D.Milk,bread,cabbages and beef.
50.Which of the following is a good eating habit?D
A.Going to school without any breakfast.
B.Eating fish and chips for supper all the time.
C.Finishing your lunch in a very short time.
D.Having at least one food from all four groups each meal.
51.What does the underlined word"dairy"mean in the second paragraph?A
A.Food made out of cows such as milk and butter.
B.A farm where cows are kept.
C.A place where milk products are made.
D.The shop that sells milk and butter.
52.This passage mainly tells us thatC
A.every person needs food to grow well
B.taking exercise can keep your body strong
C.the right kind of food with exercise will keep you healthy
D.enough energy helps people think more quickly.
分析 文章大意:本文叙述了人们要想保持健康的身体第一要讲究吃好,文中把食物分为四类,人们在一天中所吃的食物必须包活在这四类之中,然后再进行适当的体育锻炼就行了.
解答 49-52:DDAC
49题答案:D 细节理解题.根据第二段Each meal should have at least one food from all four main groups.可知这四样东西在四个不同的组里,故选D.
50题答案:D 细节理解题.根据第二段Each meal should have at least one food from all four main groups.With all of these foods together,you will be given enough energy during the day.挑选不同的食物来自这四个组里,才是最有营养的,故选D.
51题答案:A 词义猜测题.根据后面like milk,cheese and sour milk.像牛奶,奶酪和酸奶.可知故选A.
52题答案:C 主旨大意题.根据Having good eating habits with some exercise is the key to your health.这是中心句,吃合适的食物再加上适当的锻炼,故选C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.