精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.(56)EMany hikers like to hike in the countryside,in forests and in mountains.Just walking for fun is the first kind of hiking.Many people like to hike in city parks or just on the sidewalks.
A hike can take a few hours or weeks.For most hiking,people just need clothes and shoes that are good for the weather.(57)DAs you get stronger,you can go on a whole night hike.Later you can go longer than that.(58)A(59)CYou should always have one or two friends with you.It's also a good idea to carry a map.
Backpacking is another kind of hiking.People carry food,clothes and other things on their backs in a pack.Backpackers can stay many days in places where there is no food to buy.(60)FNow,put on your hiking shoes and take a hike.
A.You can make your hike last for days or weeks.
B.I go hiking once a month.
C.For safety,hikers should hike with someone.
D.At the beginning hikers should start with walks that they can do in one day.
E.Hiking is good for exercise and fun.
F.Do you like sports?
G..They carry what they need on their backs.

分析 全文大意:
短文讲述了远足既有趣又能健身.许多远足旅行者喜欢到乡村,森林和山区里去远足.散步的乐趣是徒步旅行的首选.开始时远足旅行者应该选择一天就可以走完的路程.当更加强壮时,你可以日夜兼程.一段时间之后你就可以进行更长时间的远足.可以使你的远足持续数天甚至数周.为安全起见,远足最好选择结伴而行.你应该和一两个好朋友一起.你喜欢运动吗?现在穿上你的旅行鞋开始一次远足吧!

解答 答案:
56、E      推理判断题    根据下文Many hikers like to hike in the countryside,in forests and in mountains.Just walking for fun is the first kind of hiking.可知许多远足旅行者喜欢到乡村,森林和山区里去远足.散步的乐趣是徒步旅行的首选.结合选项意思可推知远足既有趣又能健身,故选E
57、D        推理判断题  根据下文As you get stronger,you can go on a whole night hike.可知当你更加强壮时,你可以日夜兼程.结合选项可推知开始时远足旅行者应该选择一天就可以走完的路程,故选D
58、A          推理判断题 根据上文As you get stronger,you can go on a whole night hike.Later you can go longer than that.可知当你更加强壮时,你可以日夜兼程.一段时间之后你就可以进行更长时间的远足.结合选项可推知你可以使你的远足持续数天甚至数周,故选A
59、C        推理判断题       根据下文You should always have one or two friends with you.可知你应该和一两个好朋友一起.结合选项可推知为安全起见,远足最好选择结伴而行.故选C
60、F         推理判断题       根据下文Now,put on your hiking shoes and take a hike.可知建议现在穿上你的旅行鞋开始一次远足吧!结合选项可推知询问你喜欢运动吗?故选F

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.对于中学生来说,朋友是我们初中生涯的一笔宝贵财富.朋友能与我们分享快乐,分担痛苦.假如你是李华,你的笔友Gina来信,信中说她经常与朋友意见不合吵架,不知道该如何与朋友相处,请你写封回信帮助她,为她排忧解难.
要求:1.请在信中谈谈朋友之间吵架的主要原因,并给出与朋友相处的建议.
2.文中不得出现你的真实姓名、学校及地名.
3.词数100左右,开头与结尾已给出,不计入总词数;
Dear Gina,
I'm very happy to receive your letter. 
                                                              
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---How many girls are there in your class?
---______ of the students are girls.(  )
A.One secondsB.one thirdC.two thirdD.one ninths

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.If you want to look after the naughty (淘气的) boys well,you should be patient.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

10.It is very common for students'marks to fall.Sometimes it is because of situations (情况) outside school such as problems at home.Sometimes it is only because the exams get harder.
When your marks start to fall,you should try talking to a friendly teacher.He or she will be able to help you with the subjects you feel difficult.(1)不要把自己同其他的学生比较.It doesn't matter if other students get higher marks than you.What is important is that you do your best.Before each exam,you should go through your notes from class.You should remember the most important things you have written in a shorter form.
Look through your notes again before the exam.You will be surprised when you find you remember so much.It may take hard work and you may not improve your marks straight.But let your confidence rise by every mark.Soon they should begin to climb again.Remember:(2)Nothing is possible if he or she doesn't have confidence.Besides (3) this,right ways are also needed by you.Keep on working hard,sooner or later,you will be successful.
阅读短文,按要求完成下面的任务.
56.The reasons for students'marks to fall includes situationsoutside school andinside school.
57.把1处汉语译为英语.
comparing yourself with/to other students
58.将2处复合句改为简单句.
Nothing is possible without confidence.
59.写出3处"this"所指代的内容.
confidence
60.给短文拟作一个标题.
How to deal with your marks (and your study).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What would you like to drink,girls?-_________,please.(  )
A.Two glass of waterB.Two glass of waters
C.Two cups of teaD.Two cups of teas

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.如果你想知道这个单词的意思,查一下字典吧.(look it up)
If you want to konw the meaning of the word,look it up in the dictionary..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Medical experts say most Americans do not get enough sleep.They say more Americans need to take a nap-that is to rest for a short period in the middle of the day.They give people advice to sleep lightly before continuing with other activities.The experts say naps might improve health by reducing pressure.
Some European and Latin American companies have supported the idea of napping for many years.They ask people to leave work,go home and have a nap before returning.In the United States,some companies let workers rest simply in their offices.They believe this can help workers make fewer mistakes and also increase the amount of work that a person can do.
Sleep experts say it is likely that people make more mistakes at work than at other times.They say people should not carry out important tasks when they feel sleepy.And they say the best thing to do is to take a nap.About twenty minutes of rest is all you need.Experts say this provides extra energy and can increase your effects until the end of the day.But experts said that a nap should last no more than twenty to thirty minutes.A longer nap will put the body into deep sleep and waking up will be difficult.
43.What's the best way to increase workers'effects?D
A.Talking with friends.
B.Doing relaxing exercises.
C.Laughing,smiling and crying.
D.Having a rest for twenty or thirty minutes.
44.What will happen to the workers if they keep out working without any rest?B
A.They will get a lot of money.
B.They will fail in their jobs and even cause a lot of trouble.
C.They will live a happy life in the future.
D.They will feel better after finishing every day jobs.
45.The meaning of the underlined word"reducing"in the first paragraph isB.
A.加大    
B.缓解    
C.产生    
D.制造
46.The passage mainly talks aboutA.
A.taking a nap during a day
B.the disadvantages of taking a nap
C.Americans who don't have a nap during the weekends
D.the advantages of deep sleep.

查看答案和解析>>

同步练习册答案