精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.阅读短文,从短文后各小题给出的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项.
Where did you go yesterday?Did you hear music at any of those places?Today most stores and restaurants play music.You might even hear the music in an office or on a farm.
Scientists believe that music changes the way people behave(举止).According to some scientists,the sound of western classical music makes people feel richer.When a restaurant plays modern music,people spend less money.With no music,people spend even less.
Scientists also believe that loud,fast music makes people eat faster.In fact,people eat their food faster when the music gets faster.Some restaurants play fast music during their busy hours.This gets people to eat faster and leave quickly.
Some scientists think that music makes you think and learn better.They say that music helps students to be more active.It is true that people learn better when they are relaxed.And listening to music can help you relax.
The next time you hear music somewhere,be careful.It might change the way you do things.
61.When a restaurant plays western classical music,people spendB.
A.less money on food and drink   B.more money on food and drink  C.more time eating   D.more time listening to the music
62.From this passage we know thatB makes people eat faster.
A.classical music  B.loud,fast music  C.modern music  D.slow,soft music
63.Sometimes teachers play music in their classes becauseC.
A.it makes students busy     B.it makes students feel richer   C.it can help students relax  D.it can make students nevous
64.The underlined part"be careful"meansA in Chinese in the passage.
A.当心   B.仔细  C.认真   D.虚心
65.The best title for this passage isA
A.Music and Behavior B.Music and Restaurant   C.Music and Money  D.Music and Students.

分析 本篇文章讲述的是:科学家相信音乐改变人们的行为举止.古典音乐的声音能让人感到更加富裕.当一间餐馆播放古典音乐时,人们会在食物和饮料上花更多钱.当餐馆播放现代音乐时,人们花的钱比较少.若没有音乐,人们花的钱更少.科学家也相信大声、节奏快的歌曲让人吃得比较快.实际上,人们吃饭的速度随着音乐节奏的增快而变快.

解答 61.B 解析:根据第一段"the sound of western classical music makes people feel richer西方古典音乐的声音使人感觉更富有.feel richer相当于B项中的more money,因此此题考查同义句的替换,故答案为B.
62.B 解析:根据文章第二段第一句"Scientists also believe that loud,fast music makes people eat faster科学家们也认为大声的,快节奏的音乐使人们吃得更快与B项loud,fast music相吻合.故答案为B.
63.C 解析:根据第三段Some scientists think that music makes you think and learn better一些科学家认为音乐使你想得更好,学得更好;和music helps students to be more active"音乐帮助学生更加积极活跃,以及And listening to music can help you relax与C项意思吻合,故答案为C.
64.A 解析:根据第一段You might even hear the music in an office or on a farm和Scientists believe that music changes the way people behave科学家们认为音乐改变人们行为的方式与最后一段It might change the way you do things相吻合,可以推测be careful在此时的意思是当心,小心的,而不是仔细的,故答案A正确.
65.A 解析:通读全文,根据第一段和最后一段反复提到音乐与人们行为举止之间的关系,而中间两段通过具体的事例来说明音乐与人们行为举止之间的具体关系,不难看出文章主要在谈论音乐和人行为之间的关系,故答案为A.

点评 掌握整篇文章的中心思想和作者的写作意图是阅读理解题的关键所在.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

12.Shanghai Disney Resort,its first on the Chinese mainland,will officially open and welcome its first guests on June 16,2016,a Thursday.Ticket sales began on March 28,2016.
A standard one-day ticket for the Shanghai Disney Resort costs 370yuan ( 56.2),while a peak-day ticket for festival and holiday periods will be sold for 499yuan,the resort announced on February 3rd.In comparison with the other five Disney parks in the world,a one-day ticket for the Hong Kong Disney costs 539Hong Kong dollars ( 69.2 ) for adults aged 16to 64years old,while that for the theme park in Tokyo is being sold at 6900yen ( 58)
Children between 1and 1.4meters tall and seniors aged over 65years old can enjoy on 25% discount on the ticket price.A two-day ticket will be available at a 5% discount.Tickets can be booked on the official website of the resort on www.shanghaidisneyresort.com or through the hotline 400-180-0000.
With Shanghai Disney Resort,we have the chance to introduce the Disney Parks experience to an entirely new group of guests.Shanghai Disney park is made up of six theme lands,including Adventure Isle,Gardens of Imagination,Mickey Avenue,Tomorrow land,Treasure Cove and Fantasyland.
Our new resort in Shanghai will include things that you know and love about a Disney theme park such as Disney characters,attractions and storytelling…but it will also feature all-new experiences and stories that were inspired by and created for the people of China.
Disney says the park will also reflect Chinese culture.The blend (融合) of Disney and Chinese cultures will be seen in many classic Chinese designs,such as a teahouse named Wandering Moon.Celebrations of seasonal festivals and the stage shows will also include Chinese language,performs,theatrics and acrobatics.
The resort is expected to bring 5million new passengers every year to the Pudong International Airport after it opens.It is also expected to attract 10million visits a year.
61.Will Disney Resort open in Shanghai on June 16,2016?Yes,it will
62.How much is a standard one-day ticket for Shanghai Disney Resort?370 yuan( 56.2)
63.Where can you book the tickets?You can book the tickets on the official website of the resort on www.shanghaidisneyresort.com or through the hotline 400-180-0000.
64.What is Shanghai Disney park made up of?Six theme lands
65.How is Shanghai Disney Resort different from the others in the world?It has cheaper tickets and reflects Chinese culture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---May I go now?
---No.You ______________ let the teacher know first."(  )
A.needB.mustC.canD.may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Do you believe that American flags are made             China?
-Yes,I do.And you can see they are made            silk.(  )
A.in; fromB.from; inC.of; inD.in; of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.--Michael has a temperature,so he isn't able to come.
--____________.(  )
A.I'm sorry to hear that.B.I'm disappointed
C.Good luck.D.Take it easy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Hello!House of dumplings!Can I (81)help you?
B:Hello!I want to order some food,please!
A:Sure.What would you like?
B:I'd like chicken,fish (82)and cabbage,please.
A:Uh-huh.
B:And dumplings.
A:What kind of (83)dumplings would you like?
B:Mutton and carrot dumplings,(84)please.
A:What (85)size would you like?
B:I'd like a medium bowl of dumplings,please.
A:OK.Anything (86)else?
B:Oh,yes.I'd like some soup.
A:OK.What kind of soup would you like?
B:Tomato soup.
A:OK.Would you like some (87)drink/drinks?
B:Two large bottles of green tea and three small bottles of orange juice.
A:OK.What's your (88)address,please?
B:15Center Street.
A:And what's your telephone (89)number?
B:398-2846.
A:398-2846?
B:Yup.How  (90)much are all these things?
A:That'll be fifty-two dollars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When I was about 12,I had an enemy,a girl who liked to point out my shortcomings(缺点).Week by week her list grew:I was very thin,I wasn't a good student,I talked too much,I was too proud,and so on.I tried to hear all this as long as I could.At last,I became very angry.I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly,then he asked."Are the things she says true or not?Janet,didn't you ever wonder what you're really like?Well,you now have that girl's opinion.Go and make a list of everything she said and mark the points that are true.Pay no attention to the other things she said."
I did as he told me.To my great surprise,I discovered that about half the things were true.Some of them I couldn't change (like being very thin),but a good number I could-and suddenly I wanted to change.For the first time I go to fairly clear picture of myself.
I brought the list back to Daddy.He refused to take it."That's just for you."he said,"You know better than anyone else the truth about yourself.But you have to learn to listen,not just close your ears in anger and feeling hurt.When something said about you is true,you'll find it will be of help to you.Our world is full of people who think they know your duty.Don't shut your ears.Listen to them allbut hear the truth and do what you know is the right thing to do."
Daddy's advice has returned to me at many important moments.In my life,I've never had a better piece of advice.

31.What does"Week by week her list grew"mean?A
A.Week by week she discovered more shortcomings of mine and pointed them out to me.
B.She had made a list of my shortcomings and she kept on adding new ones to it so that it was growing longer and longer.
C.I was having more and more shortcomings as time went on.
D.Week by week,my shortcomings grew more serious.
32.Why did her father listen to her quietly?A
A.Because he believed that what her daughter's"enemy"said was mostly true.
B.Because he had been so angry with his daughter's shortcomings that he wanted to show this by keeping silent for a while.
C.Because he knew that his daughter would not listen to him at that moment.
D.Because he wasn't quite sure which girl was telling the truth.
33.Which do you think would be the best title for this passage?B
A.Not an Enemy,but the Best Friend        
B.The Best Advice I've Ever Had
C.My Father                            
D.My Childhood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Have you known Dr.White for a long time?---Yes,since he _____ the English club.(  )
A.has joinedB.joinedC.will joinD.joins

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Sally is my pen friend,and I often send emails to       .(  )
A.sheB.herC.heD.him

查看答案和解析>>

同步练习册答案