精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.A football coach walked into the waiting room before a big match.He looked at Wilson,his Star Player,and said to him,"I'm not supposed to (不应该) let you play because you failed in the math test.However,we really need you in this match.So,I'll give you a chance and ask you a math question.And if you answer it,correctly,you will be allowed to play."
Of course,Wilson was pleased and agreed.Then the coach looked into his eyes seriously and asked,"Okay,now listen carefully and tell me the answer to this question:What is two plus two?"
Wilson thought for a few minutes and then answered,"4?"
"Are you sure it is 4?"the coach got very excited because Wilson had given the right answer.Suddenly,all the other players on the team began shouting(喊叫),"Come on,coach,please give him another chance!"
66.The coach thought Wilson did badly inB.
A.football
B.math
C.history
D.English
67.The coach decided to give Wilson a chance becauseA.
A.he played football well
B.the match needed more players
C.the other players asked him for help
D.the coach liked him a lot
68.The underlined word"chance"means"A"in Chinese.
A.机会
B.线索
C.建议
D.评论
69.A so the coach got very excited.
A.Wilson got the right answer
B.The other players shouted to him
C.Wilson got the wrong answer
D.Wilson wouldn't join the match
70.According to the story,we know that all the other playersC.
A.liked talking with their coach
B.didn't want to play the football
C.didn't want Wilson to join in the match
D.wanted to give Wilson one more chance.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍威尔逊喜欢足球,但是他数学成绩不及格,一次教练对他说你如果能回答对我的问题,你就可以参加比赛,问题是"二加二等于几?",威尔逊说"四",教练很高兴,刚要说你回答对了,但是其他球员却说"来吧,教练,请再给他一次机会吧!",意思是这个问题太简单了,再出一道吧,看来其他人不希望威尔逊参加比赛.

解答 66.答案:B.细节理解题.根据第一行I'm not supposed to (不应该) let you play because you failed in the math test.我不允许你玩,因为你数学考试不及格.可知是数学.选B.
67.答案:A.细节理解题.根据第一段第二行However,we really need you in this match.So,I'll give you a chance and ask you a math question.不过,我们真的需要你在这场比赛.所以,我给你一个机会,并问你一个数学问题.可知,因为他球踢得好.选A.
68.答案:A.词义猜测题.根据第二行And if you answer it,correctly,you will be allowed to play."如果你正确地回答,你将被允许玩."可知,应该是给你个"机会",选A.
69.答案:A.细节理解题.根据最后一段the coach got very excited because Wilson had given the right answer.教练很兴奋,因为Wilson给出了正确的答案.故选A.
70.答案:C.细节理解题.根据最后一句Suddenly,all the other players on the team began shouting(喊叫),"Come on,coach,please give him another chance!"突然,全队的其他队员开始大喊:"来吧,教练,请再给他一次机会!"意思是这个问题太简单了,再出一道吧,看来其他人不希望威尔逊参加比赛.选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The Blacks are American tourists.They are now in Beijing.This is their first visit to China.They are going to stay in China for three months.They want to visit some big cities and villages.They hope to learn some Chinese,too.
    Mr Black is a taxi driver.He likes to drive in Beijing.Mrs Black is a school teacher.She is visiting a city school today and a village school tomorrow.Their daughter is a middle school student.She is going to meet some Chinese students.
    They are taking a lot of pictures in China.When they return to America,they are going to show the pictures to their friends.They want the American people to know more about China.

61.The Blacks are fromD.
A.China 
B.England    
C.Canada     
D.the USA
62.The Blacks are staying inB now.
A.England   
B.Beijing     
C.Shanghai   
D.New York
63.Mr.Black isC.
A.a teacher   
B.a doctor   
C.a taxi driver   
D.a worker
64.There areB people in Mr.Black's family.
A.two      
B.three      
C.four         
D.five
65.Why are they going to show the pictures to their friends when they go back to America?C.
A.Because the pictures are very beautiful
B.Because they like China
C.Because they want the American people to know more about China
D.Because they want the American people to come to China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.临近中考,你有很多烦心事.最让你心烦的是你的父母.他们特别关注你的学习,每次测验的结果你都要报告给他们.如果考得好,他们就会开心和满意.但如果没有,他们就会担心.尤其是你的妈妈.她已经为你的未来制定好了计划.你很讨厌这一点,但又不想让她失望,你不知道怎么办才好.
Mr Help 是你们学校特邀的青少年的知心朋友.请你用 little upset的署名给他发一封电子邮件,把你的烦恼告诉他,或许他能帮到你.

写作要求:
1、邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数.
2、可以适度发挥,使行文连贯.
3、80-100词左右的英语短文.
注意:文中不得出现与考生相关的真实姓名、校名和地名.
参考词汇:中考the Senior School Entrance Examination   烦心事 upset
My Mr Help,
I'm a middle school student.Recently,one thingdisturbed me all the time.As you know that,the Senior School Entrance Examination is coming closerand my parents paid much attention to my study.After the end of a test,I had to tell them how was that going,if it was good,they was happy.However,if it was bad,they worried about my study.Moreover,I hate that my mom had make a plan for mu future life.All these upsets make me unhappy and I don't know what to do.I hope that you can give me a hand.Wish to receive your reply.
Yours
Little upset.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.My name is Amanda.I get many presents on my birthday.Do you want to have a look?
I like collecting(收集) different kinds of watches.My aunt buys this red watch for me in Hong Kong.I love cars very much.My father is so nice.He knows me well.This blue model(模型) car is from him.He buys it in Canada.My sister gives me this pair of yellow trainers.Blue is my favourite colour,but I like the trainers very much.The two books are from my friends Joy and Christina.We like reading very much.After school we always go to the library to read books.
66.Who gives a watch to Amanda?D
A.Her sister.
B.Her father.
C.Her friends.
D.Her aunt.
67.Amanda doesn't getC on her birthday.
A.a watch
B.a model car
C.a pair of jeans(牛仔裤)
D.two books
68.What colour does Amanda like best(最喜欢)?D
A.Red.
B.Yellow.
C.Orange.
D.Blue.
69.Where may(可能) you see Amanda after school?A
A.In the library.
B.In the classroom.
C.On the playground.
D.In the lab.
70.What's the best title(标题) for this passage?B
A.My Birthday Party
B.My Birthday Presents
C.My Good Friends
D.My Big Family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.YANG Nan,17,was happy to move to her new home in a northern area of Beijing.She was told that her neighborhood used to be farmland planted with vegetables,corn and wheat.But looking at the new road,beautiful park and supermarkets,Yang couldn't see any sign that food was once grown there.
Yang is not alone.In recent years,many Chinese people have moved into new houses in country areas.Tall buildings have been built everywhere in the suburbs.The crops and fruit trees are no more.But these changes have caused problems too,warns Gan Zang chun,an official(官员) at the Ministry of Land and Resources (国土资源部).
"Chinese cities are growing fast.This has made the area for farmland much smaller.This is really bad for the country's ability to grow food,not to mention the lives of farmers,"said Gan last Monday.
The country needs farmland to grow food for the people of China.But the recent rise in house prices has made selling land a good business.A lot of land has been used to build new houses for sale.
Pollution,which makes land useless,is another reason for the big drop in China's farmland.About 2.67million square kilometers of land in China have been polluted and turned into desert.
The government wants China to have at least 120million hectares(公顷) of farmland.But there are only about 121.8million hectares left."It will be really difficult to reach the goal,"Gan said.He said that the government would fight illegal(非法的) land use and stop farmland from becoming desert.
80.The article seems to tell us thatA.
A.farmland is in danger
B.countrysides are turned into towns
C.farmland has been sold
D.Chinese cities are grown fast
81.From what Gan Zangchun said,he is worrying aboutD.
A.China's development
B.land and resources
C.Chinese people's life
D.illegal land use
82.What size of the land have been polluted and turned into desert?C
A.120million hectares.
B.121.8million hectares.
C.2.67million square kilometres.
D.Millions of square kilometres.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.In our school eighty percent of the students like playing computer games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Little Tom likes cartoons Very much.When the cartoons begin on TV,he just watches them until they're over.Sometimes he'd rather(宁可)wait for a long time and go to bed late.In the morning,his mother has to wake him up,or he'll be late for school.
Yesterday Tom heard there would be an interesting cartoon.In the morning,as soon as he got up,he turned on the television,but didn't see the program.He had to have breakfast and then went to school.After school he ran home while his mother was cooking supper in the kitchen.He hurried to the sitting room and turned on the television again,but he couldn't find the cartoon.He rushed into the kitchen and asked his mother for help.
"It's only five now,"said the mother."Your program will begin after supper."
"Well,let's have supper right now!"
56.Tom goes to bed late sometimes,soC.
A.he's late for school
B.he goes to school by bus
C.he can't wake up himself in the morning
D.he has to go to school without breakfast
57.It takes Tom much time toDwhen he's free.
A.play football
B.watch football matches on TV
C.do his homework
D.watch cartoons on TV
58.B,so he turned on the television after getting up this morning.B
A.Tom thought he had some time left
B.Tom didn't know when the cartoon would begin
C.Tom wanted to know the important news
D.Tom hoped to watch a TV play
59.Tom was afraidA,so he ran home.
A.to miss the interesting cartoon
B.to miss the last bus
C.he would be hungry
D.he had little time to finish his homework
60.Tom thoughtC.
A.supper should be ready
B.his mother's watch was broken
C.the cartoon would begin as soon as he finished supper
D.his mother cooked supper too late.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.假设你是Sandy,想邀请你的笔友Amy来你家.根据下表信息,写一封邀请信( 不少于100字).

Hometown

靖江,相当美丽的城市,有60多万人,

我住在一个叫靖城的镇上

Route(路线)

乘地铁在C出口处出来,出门右拐
一直走到红绿灯处,过马路
看到一个警局,我家就在警局的隔壁

Environment
(环境)

空气新鲜,能看到湖泊青山,
镇的东南边有个满是树和花的牧城公园,能闻到花香,听到鸟叫.
人们在湖面上划船,在草地上放风筝.
孩子们希望镇上将会有一个动物园,可以在里面看到很多动物,我想看到…(列举三种动物,并各发挥一两句)

Local condition
(当地风土人情)

当地人乐于助人,善良友好,一些农民养鸡养猪,其他人种小麦和别的植物(plants)
以汤包(steamed dumplings)和肉脯(slice dried meat)而出名.

期待带你参观家乡,希望…
Dear Amy:
I would like to invite you to come to my hometown.It's quite a beautiful city.There are more than             
I will be happy if you can come.This is the way to                        
It's so good to live here.                             
I'm looking                                                                                                                               Yours,
Sandy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I think Mr.Zhang isthe strictest(strict) of all the teachers in our school.

查看答案和解析>>

同步练习册答案