精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Study the contents page of the book below and choose the right answer to each of the following questions.

45.How many main parts,chapters (章) and pages does the book have?B
A.It has 2main parts,7chapters and about 86pages.
B.It has 2main parts,7chapters and over 100pages.
C.It has 3main parts,8chapters and more than 100pages.
D.It has 3main parts,7chapters and less than 100pages.
46.Where will you probably find information about Wuxi's traffic problem?D
A.In Chapter 7         
B.In Chapter 6
C.In Chapter 4         
D.In Chapter 5
47.Which of these may be the best title of the book?C
A.The History of Wuxi          
B.The Geography of Wuxi
C.Social Study for Wuxi         
D.Something about old Wuxi.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲了一本书中其中目录部分的内容.它是由两大部分组成的.第一部分是讲了无锡这个地方以及人们的发展;第二部分讲了人们的需求.

解答 45.B 细节理解题.根据文章:Part 1以及Part 2可知这本书它是由两大部分组成的.根据文章Chapter 1-Chapter7可知,这本书有7个章节.根据文章最后面一列的页数可知,这本书超过了100多页.故选B.
46.D 细节理解题.根据文章:Chapter 5   Our busy traffic 可知,想要知道无锡的交通问题的信息,就可以在第5个章节找到.故选D.
47.C标题归纳题.根据文章可知,这篇文章讲述了一些有关于无锡的事情,无锡人口的发展、环境、食物生产、交通问题等等.所以这些都是社会问题.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One day a red rose blossomed(开花)in a forest.A pine tree not far away said:"What a beautiful flower.I wish I could he that lovely.
The rose said:"I am the most beautiful plant in this forest."
Then the rose looked at a cactus(仙人掌)and said"Look at that ugly plant.It is full of thorns (刺)"
The pine tree said:"Red rose,you have thorns,too."Sometimes,the rose would look at the cactus and say "This plant is useless.How sorry I am to be his neighbor."Summer came and the plants and animals needed water,but no rain fell.One day the rose saw birds stick(刺) their beaks(鸟嘴) into the cactus and then fly away.The rose asked what the birds were doing.The pine tree explained that the birds got water from the cactus.The pine tree told the rose"You can also drink from it.The birds can bring water to you if you ask the cactus for help."
The rose fell ashamed(羞愧的),but asked the cactus for help.The cactus kindly
agreed and the birds filled their beaks with water for the rose's roots(根).
So the rose learned:never judge(判断) anyone by appearance(外表).

46At the beginning of the story the rose thought that the cactus wasA.
A.ugly   B.lovely  C.beautiful
47Both the rose and the cactus haveA.
a.thorns  B.leaves  C.fruit
48.The underlined word"useless"in this passage means"C"in Chinese
A.无营养的  B.不友好的  C.无用的
49.Which of the following is True according to the story?B
A.The birds could get water from the pine tree.
B.The rose got water from the cactus at last.
C.The pine tree wanted to get water from the rose.
50.What's the best title (标题) for the passage?C
A.Plants and birds
B.Ways of growing roses
C.Appearance isn't everything.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Some boys join the Navy when they are young.They are then given a course of training as sailors(水手).It is a long course,both on land and at sea.During it,the boys study things (16)B mathematics and science as well as learning to tie the knots(打结),fire guns and to (17)C other practical things.
One of the important things they are (18)A is,of course,how to swim.In the old days,many sailors were unable to swim,(19)D now it is hard to find one that cannot.
At one school for sailors,the swimming coach(教练)was very good.He had (20)B had a boy who he had failed to teach to swim when the course (21)C.One year,however,there was one (22)B boy on the training course who seemed quite unable to learn to swim.The coach tried giving him extra lessons,but he had no success at all,whatever he did.In the end,(23)A the time came near for the training to end,he had to accept failure(失败).
One day,he called the boy to him after the swimming lesson and said to him,"John,I have tried very hard to teach you to swim,but I have failed for the first time in my life.Now I want to give you a piece of (24)D.Listen carefully."
"Yes,sir."answered the boy.
"well,"the coach went on."if you are ever in a ship and it sink(下沉),just jump over the side into the sea,go right down to the bottom and (25)A to the land as fast as you can.That is the only way you will save your life."

16.A.exceptB.likeC.withD.for
17.A.teachB.playC.doD.watch
18.A.taughtB.toldC.madeD.promised
19.A.andB.becauseC.whenD.but
20.A.oftenB.neverC.alwaysD.once
21.A.beganB.gaveC.endedD.took
22.A.interestingB.particularC.cleverD.unknown
23.A.asB.whileC.ifD.why
24.A.newsB.musicC.informationD.advice
25.A.runB.walkC.swimD.jump.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Trees are useful to man in three important ways:they give him wood and other useful things,they give him cool places,and they help to stop drought and flood.
Unluckily,in many parts of the world,man has not found that the third of these points is the most important.Man wants to make money from trees,so he has cut them down in large numbers,only to find that without them he has lost the best friends he had.And also,he is usually too careless to plant and look after new trees.So the forests slowly disappear.
This does not only mean that man will have fewer trees.The results are even worse:for where there are trees,their roots break up soil(土壤)-make the rain in-and also bind(粘合) the soil,thus(这样) stopping it from being washed away easily; but where there are no trees,the rain falls on hard ground and flows away,causing floods and carrying away the rich top-soil.When all the top-soil is gone,nothing is left but useless desert.

32.The most important points of trees to man is thatD.
A.they help him to make money             
B.they give him cool
C.they give him wood and other things     
D.they help him to stop drought and floods
33.In many places forests slowly disappear becauseD.
A.many trees have been cut down by man
B.new trees are not well looked after
C.man has not paid enough attention to planting trees
D.all the above
34.Land becomes desert after all trees are cut down becauseD.
A.roots of trees break up the soil
B.there are too many rainfalls
C.strong winds bring a lot of sand
D.there are no longer trees to keep the rain and protect the top-soil.
35.Which title best fits the passage?A
A.Trees and Man                 
B.The Function of Tree Wood
C.How do People do with Trees?
D.The Usage of Tree Roots.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.A.No problem.
B.Where's Bridge Street?
C.Is there a hotel near here?
D.How can I help you?
E.It's next to the park.

A:Hi,excuse me.
B:Yes.(41)D.
A:Well,I'm new in town.(42)C
B:Yes,there is.It's on Bridge Street.(43)E
A:Oh…(44)B
B:It's not too far from here.I can walk with you.
A:Oh,that's great!Thanks so much.
B:(45)A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.      that I couldn't see the magician's performance myself.My parents don't allow
me to go outside alone.(  )
A.Be sureB.It's a pityC.Make sure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.I used to have problems speaking English,but I can speak it very well now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.When I got to school,I realizedI had left my backpack at home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Tony used to be short.(改为否定句)
Tonydidn'tuseto be short.

查看答案和解析>>

同步练习册答案