精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Being safe at school and in your everyday life needs knowledge.If you remember the following information,your life will be much safer.
Always notice the environment around you.You shouldn't walk alone outside.Make sure where the public phones are.If anything dangerous happens,you can find them quickly.
Don't use earphones when running in the school yard or on the street.You will keep yourself from the outside world and can be easily surprised.
School bags should be carried towards the front of your body instead of putting them on your back.When buses are crowded,it is easy enough for thieves to steal the things in your bags on your back.
If you are followed by a stranger,cross the street and go in the other direction,let the stranger know that you know he or she is there.Next,go and get help from others if it is necessary.Don't go home directly.You are safer on the street than you are in your home or in a lift.
If you have to take a bus to a place far away,try to get to the stop a few minutes before the buses leave.This stops a stranger from studying you.On buses,don't sit alone; sit behind the driver or with friends.Don't sleep.

根据短文内容,判断以下句子正误.你认为正确的句子请在答题卷相应空格内写"T",错误的写"F".(共5小题,每小题1分,满分5分)
51.It's not important to get some information about life.F
52.You'd better sit after the driver when you are alone to take a bus.T
53.It's good for you to use earphones when you are running outside.F
54.You shouldn't sleep all the way though it's a long bus trip.T
55.If you find a stranger following you,go home right away.F.

分析 在学校和日常生活中,我们需要知道一些安全知识.这篇短文介绍了一些安全知识.

解答 51.F   细节理解题    根据"Being safe at school and in your everyday life needs knowledge"可知,在学校和日常生活中,我们需要知道一些安全知识.这句话与语意不符,故答案为F
52.T   细节理解题    根据"On buses,don't sit alone; sit behind the driver or with friends"可知,在公交车上时我们应该坐在司机的后面.这句话与语意相符,故答案为T
53.F   细节理解题    根据"Don't use earphones when running in the school yard or on the street"可知,当我们在外面跑步的时候不要戴耳机.这句话与语意不符,故答案为F
54.T   细节理解题    根据"On buses,don't sit alone; sit behind the driver or with friends.Don't sleep."可知,坐公共汽车时不要睡觉.这句话与语意相符,故答案为T
55.F   推理判断题    根据"If you are followed by a stranger,cross the street and go in the other direction,let the stranger know that you know he or she is there.Next,go and get help from others if it is necessary.Don't go home directly."可知,当被陌生人追随时,我们应该过马路或者去相反的方向,而不是回家.这句话与语意不符,故答案为F

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The snow storm which hit this area last night was __________ in recent years.(  )
A.heavyB.heavierC.heaviestD.the heaviest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.为什么不停下来休息一下?
Why not/don't you stop and take a rest?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A.When do you play sports?
B.I can't walk any farther
C.I am crazy about ball games,you know.
D.The sight here is so beautiful!
E.Is this why you take me out here?
F.It's a good idea.
G.What's your favorite sport?

( A father and his son are climbing mountains in Jingyue park)
Father:Come on,son!We are coming to the top of the mountain.
Son:Dad,I'm tired.(56 )B
Father:Son,you really need to exercise.
Son:Sure it is.(57)E
Father:Yes,you are busy with your studies
all day.Don't forget health comes first.
Son:I see,Dad.In fact we play sports an
our a day at school now.
Father:Really?(58)A
Son:From 3:00pm to 4:00every day.
Father:What sports do you play?
Son:Basketball and football (59)C
Father:That's great!If you play sports everyday,you will be much stronger.
Son:I think so.Oh,look!(60)D
Father:The air is fresh,too.Let's come and hike here every week,shall we?
Son:Good idea!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Doing experiments can be interesting,and you may try the following experiments at home.Make sure that you'll do them with an adult.

34.How many experiments are there in the pictures?C
A.Six.B.Five.C.Three.D.Two.
35.The following are the instructions on how to do"Step 2"in these experiments.Which one is the right order?B
a.Pour 3/4of the water away.b.Put a balloon on the bottle.c.Put the bottle in a bucket of hot water.The air rises into the balloon.
A.a,b,cB.a,c,bC.b,a,cD.c,a,b
36.What can you see in the bottle at last in Experiment A?D
A.Some ice.B.Some water.C.Some ice and water.D.A cloud and some water.
37.What will happen to the balloon in"Step 3"in Experiment C?D
A.It will be bigger.B.It will be broken.
C.It won't change.D.It will be in the bottle.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.In order to enter a better high school,the boy is trying to teachhimselfChemistry after school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.What difficulty he hadin describing(describe) the appearance of the suspects.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Teenagers are notsupposed to smoke because smoking is bad for their health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Nowadays,we usually keep in touch with friends by chatting online or sending e-mails.

查看答案和解析>>

同步练习册答案