精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.International travelers,whether traveling for business or pleasure,will find themselves alone from time to time.Here are a few ways to meet new people and perhaps even get new travel chances.

61.Be polite and friendly.Remember to put yourself in social situations.Restaurants,shops and parks are all great places to meet people.If you want to make local friends in a country,stay near the places the locals often visit.C
62.Keep a small photo album in your bag when you travel.Photos of family,friends and pets will help your new friends learn more about you.They will share their similar experiences with you,and it will help you learn more about your new friends.E
63.Can you help your new friends improve their Chinese?Can you cook a traditional Chinese meal?By sharing your experiences,you can have a close relationship with your new friends that they won't soon forget.F
64.Many foreigners love Chinese goods but have to pay a lot when buying them in their homeland,so you'd better prepare some gifts such as silks,tea and china (瓷器).They are always popular.D
65.If you and your new friends get along well,you can give them your information and plan to live in each other's house for your next trip.Then you can visit their countries and stay in their houses while they stay in yours.In this way you will improve your friendship and live like a local abroad,but pay less for traveling.A
A.Exchange houses            B.Send some photos
C.Be friendly to the locals       D.Give Chinese presents
E.Take a photo album with you   F.Share something special about China

分析 短文大意:
国际旅行者,无论是为了商务还是为了乐趣,都会发现自己不时孤独.
这里有一些方法去认识新的人,甚至得到新的旅游的机会.如对别人友善.
展示你与家人及朋友的相册,分享一些特别的东西,如中国传统习俗等,给一些礼物,比如丝绸或者瓷器等等.

解答 61-65  CEFDA
61.C,推理判断题,第一句话指出"Be polite and friendly"要有礼貌,对人要友好,后文又说"Be polite and friendly"如果想要结交当地朋友,猜测应该是对当地人要友好,由此确定选择C.
62.E,推理判断题,开头指出"Keep a small photo album in your bag when you travel"出门旅游时要随身带一个相册,因为家庭照片有助于别人了解你,由此确定选择E.
63.F,推理判断题,文中指出"By sharing your experiences,you can have a close relationship with your new friends that they won't soon forget"和朋友一起分享你的经验,包括中文或者中国的传统节日,以便于他们记住你,由此确定选择F,分享一些特殊的东西.
64.D,推理判断题,文中提到"you'd better prepare some gifts such as silks,tea and china"你应该带一些可以代表中国的礼物过去,因为在国外他们都很贵,比如丝绸,瓷器等,由此确定选择D.
65.A,推理判断题,文中提到"If you and your new friends get along well,you can give them your information and plan to live in each other's house for your next trip"如果你和朋友关系很好,可以分享旅游计划或者互相拜访对方的家庭,这样双方都可以享受便宜的旅行,由此确定选择A,交换住所.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.We'll _______ some money by holding a charity show,then _______ it to poor students in the west.(  )
A.raise; donateB.donate; donateC.raise; raiseD.donate; raise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.A.How far do you live from school?
B.How long does it take you to get to school by bike?
C.Where do you live?
D.Do you like walking to school?
E.How do you go to school?
F.Do you often go to school by boat?
G.I like walking to school.

A:Hi,Nancy.(61)C
B:I live in Huanggu District(区).
A:(62)A
B:I live five miles from school.
A:(63)E
B:By bike,sometimes on foot.
A:(64)B
B:About ten minutes.
A:(65)D
B:No,I don't.It takes too much time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.你为何不带我们参观你的新学校呢?
Why don't youshow mearound your new school?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Dear Mr.Brown,
My name is Tom.I'm not famous now.But maybe I can be famous someday!I can't sing or dance or act in movies,but I do many other things.I can play three instruments:the guitar,the violin and the drums.I think I can be in the music club.Maybe I can be a famous musician.I like to read story books and I can write stories.Maybe I can be a famous writer.I like sports,too,but I am not good at sports.Can I join you?
31.The underlined word"instruments"meansB in Chinese.
A.乐谱     
B.乐器    
C.乐章    
D.琴
32.--What can't Tom do?
--He can'tD.
A.read       
B.write stories    
C.play the violin   
D.act in movies
33.Tom thinks he can be a famousA or a famous writer.
A.musician   
B.actor          
C.singer         
D.sports man
34.What club can Tom join?D
A.Art Club   
B.Movie Club    
C.Chess Club     
D.Music Club
35.--Why doesn't Tom be in sports club?
--BecauseB.
A.he doesn't like sports       
B.he doesn't do well in sports
C.he is not strong enough      
D.he thinks sports are boring.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.You may know the song Happy Birthday very well.But do you know about its writer?It was (26)Dby an American girl.And she became very rich(27)C  that.
When she was a child,she was(28)B Once,she was(29)A  to her friend's birthday party.She was pleased but (30)D  because she didn't have enough money to buy a (31)A  for her.
"The party is coming soon,but now I have (32)B  money."Tears ran down her(33)C.
Later that night she was in bed,thinking about the gift (34)B  the door opened and her grandma came in."What happened?"her grandma asked.Hearing the girl's story,she said,"Don't worry.I think I can help you.(35)D  singing a song together?Happy birthday to …(36)A  a beautiful song!They sang and sang.Suddenly she woke up.It was (37)C!She decided to write it down at once and sing it to her friends at the(38)B
When she sang the song at the party the next day,her friends were very happy."How wonderfully you sing!We(39)D  such a beautiful song before.Thank you for(40)B  me the special gift"said her friend.And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America.

26.A.checkedB.keptC.madeD.written
27.A.aboveB.belowC.afterD.before
28.A excitedB.poorC.richD.beautiful
29.A.invitedB.interestedC.expectedD.driven
30.A.fastB.illC.easyD.sad
31.A.giftB.duckC.mealD.pancake
32.A.a littleB.littleC.fewD.a few
33.A.eyesB.noseC.faceD.neck
34.A.althoughB.whenC.untilD.as
35.A.Because ofB.WithoutC.As forD.How about
36.A.WhatB.HowC.SingingD.Writing
37.A.footballB.childC.dreamD.guide
38.A.areaB.partyC.shopD.restaurant
39.A.haven't explainedB.haven't copiedC.haven't writtenD.haven't heard
40.A.choosingB.givingC.sellingD.returning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Luke says,"At first I was shocked that somebody would do such a thing,but then I saw Jenifer's (16)B in his hand and knew that I had to do something.I jumped up and started chasing him down the street and calling"Thief,stop!"But nobody seemed (17)C in stopping him.They were just looking at us,like it was a (18)B or something.Luckily,I play soccer for the school team,so I've been training all year round,so I(19)A to catch up with him on Third Avenue and knocked him down.Once he was on the(20)C I sat on top of him and waited for the police to come.Some people say I shouldn't do that kind of thing,(21)A I never know what the thief can do to me.But I didn't think about that at the time.I was too (22)D."
However,Jennifer is not the only one who's grateful for Luke's bravery.The police later searched the thief's flat and found over a hundred (23)B cell phones and,perhaps more important,an address book full of names of different criminal contacts(犯罪联络).Most of the criminals listed in the book have been (24)B and the number of phone theft has been fallen in the area.
All over the world,phone theft is only one of a number of technology-related crimes that police say are on the rise.Businesspeople have been told to be(25)B with their notebook computers.Notebook computers are(26)B easy target(目标) for criminals.And new police branches are being set up to (27)B crimes in this field.In the last week alone,the New York Police Department has received over six hundred calls about the (28)A crimes.
Thanks to Luke's bravery and quick thinking,Jennifer didn't (29)C one of those victims,and she knows (30)B she's going to thank Luke--by taking him for another meal at the same Indian restaurant.This time,however,she's going to keep her cell phone in her purse.

16.A.purseB.phoneC.headD.face
17.A.pleasedB.frightenedC.interestedD.excited
18.A.sportB.movieC.storyD.joke
19.A.managedB.triedC.hopedD.meant
20.A.floorB.grassC.groundD.bed
21.A.becauseB.soC.ifD.although
22.A.nervousB.sadC.braveD.angry
23.A.brokenB.stolenC.beautifulD.expensive
24.A.killedB.arrestedC.savedD.blamed
25.A.patientB.carefulC.easyD.worried
26.A.otherB.anotherC.the otherD.others
27.A.care forB.deal withC.think aboutD.belong to
28.A.aboveB.followingC.overD.next
29.A.troubleB.offerC.becomeD.believe
30.A.whyB.howC.whenD.whether.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Four ways to have a good school life
Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life.How can you get the most from them,and be sure you do not waste (浪费) this great chance to learn?
Be active(积极的) at school   Don't say things are difficult or boring.Take interest in school life and your school subjects.Join lots of activities.Put up your hands quickly in class.Go around the school with a big smile.If you are not working,you are wasting your time at school.Teachers cannot make everything enjoyable(令人愉快的).
Keep fit   If you don't eat a good breakfast,you will be thinking about food in class.If you go to bed late and don't have enough sleep,you will be sleepy in class.Play enough sports every day in order to keep your body strong.
Face the problem   Do not say you will do things tomorrow.If you get behind the class,it is very difficult to get back in front.You cannot finish the race if you rest all the time.Everyone fails some exams,loses some matches and has bad days.Don't make small problems very big and important.Don't forget to ask for help.You are young,and no one thinks you must do everything quite well!
Spend the weekends   Don't waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning.Go and play sports,get together with friends in the park to relax,learn to play the piano,or help someone with problem.If you don't want to go out,there are also a lot of things to do.You may read a book,practice English or help Mum with housework.
Follow our advice,and have a happy school life!
Title(76)Ways/How  to have a good school life
Be active at schoolBe (77)interested in school life and school subjects.
Join lots of activities.
Make yourself (78)happy every day.
Keep fitEat (79)breakfast every morning.
Have enough (80)sleep.
Take a lot of exercise daily.
Face the problemDon't put off(推迟) what you can do till(81)tomorrow.
Don't give up if you (82)fail.
(83)Rememberto ask for help if you can't solve your problems.
(84)Spendthe weekendsGet out with friends or read or even help with the (85)houseworkat home.
Try to make your weekends colourful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.橱窗里的登山服看起来比他的登山服漂亮.
Themountaineering clothes in the window lookmore beautiful than his.

查看答案和解析>>

同步练习册答案