精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Dear Mr.Brown,
My name is Tom.I'm not famous now.But maybe I can be famous someday!I can't sing or dance or act in movies,but I do many other things.I can play three instruments:the guitar,the violin and the drums.I think I can be in the music club.Maybe I can be a famous musician.I like to read story books and I can write stories.Maybe I can be a famous writer.I like sports,too,but I am not good at sports.Can I join you?
31.The underlined word"instruments"meansB in Chinese.
A.乐谱     
B.乐器    
C.乐章    
D.琴
32.--What can't Tom do?
--He can'tD.
A.read       
B.write stories    
C.play the violin   
D.act in movies
33.Tom thinks he can be a famousA or a famous writer.
A.musician   
B.actor          
C.singer         
D.sports man
34.What club can Tom join?D
A.Art Club   
B.Movie Club    
C.Chess Club     
D.Music Club
35.--Why doesn't Tom be in sports club?
--BecauseB.
A.he doesn't like sports       
B.he doesn't do well in sports
C.he is not strong enough      
D.he thinks sports are boring.

分析 文章大意:这是一封应聘书,作者列举了自己的一些特长和爱好,并阐明了自己的远大理想

解答 31-35:B D A D B
31题答案:B 词汇题.根据文中由instruments后面的补充注 释 the guitar,the violin and the drums 可知,instruments的意思是"乐器".
32题答案:D 细节题.由I can't sing or dance or act in the movies…可知我不能唱歌跳舞也不能在电影里表演,答案为D.
33题答案:A 细节题.根据文中的Maybe I can be a famous musician.可知也许我可以成为一个著名的音乐家,答案为A.
34题答案:D 细节题.根据文中的I think I can be in the music club.可知我想我可以加入音乐俱乐部,故答案是D.
35题答案:B 细节题.从 I like sports,too,but I am not good at playing sports,so I don't join the sports dub.可知我也喜欢体育,但我不擅长体育,所以我不加入体育俱乐部,答案为B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.It is so cloudy.I think itwill rain. (rain).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-_________ does Jim get to school?
-He usually _________ the bus.(  )
A.How far; byB.How; takesC.How long; takesD.How; take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.I really want tojoin(加入)the dancing club.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.当你来到路的拐弯处时,向右转你会看到一家旅馆.
When you come to thecorner of the road,turn right and you'll see a hotel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.International travelers,whether traveling for business or pleasure,will find themselves alone from time to time.Here are a few ways to meet new people and perhaps even get new travel chances.

61.Be polite and friendly.Remember to put yourself in social situations.Restaurants,shops and parks are all great places to meet people.If you want to make local friends in a country,stay near the places the locals often visit.C
62.Keep a small photo album in your bag when you travel.Photos of family,friends and pets will help your new friends learn more about you.They will share their similar experiences with you,and it will help you learn more about your new friends.E
63.Can you help your new friends improve their Chinese?Can you cook a traditional Chinese meal?By sharing your experiences,you can have a close relationship with your new friends that they won't soon forget.F
64.Many foreigners love Chinese goods but have to pay a lot when buying them in their homeland,so you'd better prepare some gifts such as silks,tea and china (瓷器).They are always popular.D
65.If you and your new friends get along well,you can give them your information and plan to live in each other's house for your next trip.Then you can visit their countries and stay in their houses while they stay in yours.In this way you will improve your friendship and live like a local abroad,but pay less for traveling.A
A.Exchange houses            B.Send some photos
C.Be friendly to the locals       D.Give Chinese presents
E.Take a photo album with you   F.Share something special about China

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.TYPING
This course is for those who want to learn to type,as well as those who want
to improve their taping.The course is not common.You are tested in the first
class and begin practicing at one of eight different skill levels.This allows you to
learn at your own speed.Each program lasts 20hours.Bring your own paper.
Course fee(费用):﹩125 Materials:﹩25
Two hours each evening for two weeks.New classes begin every two weeks.
This course is taught by a number of professional business education teachers who
have successfully taught typing courses before.
UNDERSTANDING COMPUTERS
This twelve-hour course is for people who do not know very much about
computers,but who need to learn about them You will learn what computers are,
what they can and can't do and how to use them.
Course fee:﹩75Jan.4,7,11,14,18Wed.&Sat.9:00-11:30a.m.Equipmentfee:10
David is a professor of Computer Science at Beijing University.He has over
twenty years of experience in the computer field.
STOP SMOKING
Do you want to stop smoking?Have you already tried to stop and failed?Now
is the time to stop smoking using the latest methods.You can stop smoking,and
this twelve-hour course will help you do it.
Course fee:﹩30 Jan.2,9,16,23Mon.2:00-5:00p.m.DrJohnisapracticingpsychologistwhohashelpedhundredsofpeoplestopsmoking.

66.If you choose the UNDERSTANDING COMPUTERS course,you will have classesB.A.fromMondaytoSunday
B.onWednesdayandSaturday
C.onSaturdayandSunday
67.How long will the STOP SMOKING courselast?A
A.Forfourweeks.
B.Forthreehours.
C.Foraweek.
68.Mr.Black works every morning and evening,but he wants to take part in one of the three courses.What is suitable for him?C
A.TYPING
B.UNDERSTANDINGCOMPUTERS
C.STOPSMOKING
69.If you want to learn about computers and at the same time you want to improve your typing,how much will you pay for it?C
A.﹩75.            B.﹩150.          C.﹩235.
70.What's the special difference between the TYPING course and the other two?A
A.People with different skill levels may learn at different speed.
B.You will take a test after the course.
C.You will pay less money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.
51.Lucy lost herC.
A.pen     
B.Chinese books   
C.English dictionary.
D.ruler
52.Lucy's  phone number isD.
A.482-7259  
B.867---5142  
C.867---5143       
D.482-7369
53.Tony found aC.
A.pen         
B.ball        
C.set of keys        
D.pencil
54.Tony's phone number isC.
A.867---5142
B.482-7359    
C.867---5143        
D.482-7259
55.Who found a watch?D
A.Tom.
B.Tony          
C.Lucy             
D.John.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I've had the bike for________.(  )
A.a couple yearsB.couples years
C.a couple of yearD.a couple of years

查看答案和解析>>

同步练习册答案