分析 本文主要向我们介绍了通讯方式的发展历史,发展过程.而这种通讯方式的转变会对人们的沟通交流产生直接的影响.文章最后说有这么多的沟通方式,很容易找到你最喜欢的方式与人们保持联系.
解答 46 C 细节理解题:根据第一段People did not have the kind of technology that we have today to communicate with each other人们没有我们今天彼此沟通交流的那种技术.people指的是曾祖父母时代,即交流沟通方式很缓慢,故答案是C.
47 D 细节理解题:根据第二段planes were a faster way to carry letters across the country and around the world.飞机是一种更快的方式来传送全国各地和世界各地的信件.故答案是D.
48 D 细节理解题:根据第三段People began to use telephones in the late 1800s人们开始在19世纪后期使用电话.故答案是D.
49 A 词义理解题:根据第三段前文Some phones can even let you take pictures有些手机甚至可以让你拍照;后文can be sent to other cell phones可以发送到其他手机.推测意思是前文的pictures,故答案是A.
50 A 标题概括题:通读全文得知本文主要向我们介绍了通讯方式的发展历史,发展过程;下文具体介绍了由于现代科技进步而出现的最好的交流沟通的方式,结合选项,故答案是A.
点评 结合本文,对考生阅读理解提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.
科目:初中英语 来源:2017届内蒙古满洲里市九年级上期末检测英语试卷(解析版) 题型:完形填空
On a Saturday morning, I went camping in Green Natural Park with some friends. We were happy because it was a sunny day. All the way there, we sang songs and made jokes. 36, in the afternoon, when we finished our picnic at one o’clock, it was dark and windy. Soon, it started to rain. Unluckily, none of us brought a(n) . We ran about but couldn’t find any places to .
Twenty minutes passed and it was still raining. There was a long way to go we reached the campsite (野营地). It was worse because our compass (指南针) showed that we went the wrong way.
We had to make a quick decision because it was raining heavily. Chris said we could a tent (帐篷) to hide in, so Mary and Tom to set up the tent. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we were not able to light the fire, because everything was . We dried ourselves, talked and waited inside the tent. At about five o’clock, it stopped raining. We to stop the camping trip because all of us were very tired.
This camping trip might not be very but we got to know each other better. And the most important thing I’ve learned from this trip is the importance of team spirit.
1.A. Instead B. UsuallyC. LuckilyD. However
2.A. cap B. bookC. umbrella D. coat
3.A. live B. eat C. hide D. sleep
4.A. after B. beforeC. since D. when
5. A. nearly B. hardlyC. still D. even
6.A. set upB. pick up C. make up D. clear up
7.A. continued B. beganC. wishedD. preferred
8. A. wet B. dryC. dark D. bright
9.A. forgotB. tried C. decidedD. refused
10.A. carefulB. successful C. awful D. helpful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday | |
| 9:00-9:30 | Math | English | Free period | French | History |
| 9:45-10:15 | Math | English | French | French | History |
| 10:20-10:50 | Biology | Free period | French | Biology | Biology |
| 10:50-11:20 | Break | Break | Break | Break | Break |
| 11:20-11:50 | History | Physics | Biology | Chemistry | Physics |
| 11:55-12:25 | History | Physics | Biology | Math | Music |
| 12:30-13:00 | English | Math | History | Math | Music |
| 13:00-14:00 | Lunch | Lunch | Lunch | Lunch | Lunch |
| 14:00-14:30 | PE | Chemistry | Chemistry | Free period | PE |
| 14:35-15:05 | PE | Chemistry | English | English | PE |
| 15:10-15:40 | PE | Music | Physics | English | PE |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Learning from the past B.Meals at home C.The lizard house D.Houses in the future E.The tree house F.The history of the houses |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届江苏仪征市九年级上期第二次英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Look, the old man who is playing _______ guitar is ______ university teacher.
A. the ; an B. /; an C. the; a D. / ; a
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com