精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.It was a dark and cold night.The taxi driver didn't have even one passenger all day.When he went by the railway station,he saw a young man coming out with two bags in his hands.So he quickly opened the door of the car and asked,"Where do you want to go,sir?"
"To Star Hotel,"the young man answered.When the taxi driver heard this,he didn't feel happy any more.He knew the young man could give him only three dollars because the hotel was not far from the railway station.But suddenly,he had an idea.He took the passenger through many streets of the big city.
     After a long time,the car arrived at the hotel at last."You should pay me fifteen dollars,"the driver said to the young man."What?Fifteen dollars!Do you think I'm a fool?Only last week,I took a taxi from the railway station to this same hotel and I only gave the driver thirteen dollars.I know how much I have to pay for the trip.I won't pay you one dollar more than I paid to the other taxi driver last week."

任务一:回答问题
101.How did the taxi driver feel when he knew where the young man wanted to go?He didn't feel happy any more.
102.Who cheated(欺骗) the young man,the first taxi driver or the second one?Both the two taxi drivers.
103.How much did the young man want to pay?13 dollars                                                           
104.What do you think of the two taxi drivers?They are not honesty.                                    
105.将文中画线部分的句子翻译成汉语.他看见一个年轻人手里拿着两个袋子出来了..

分析 这篇短文主要记述了两个司机为了多收费,故意拉着乘客跑远路的故事.

解答 101.He didn't feel happy any more.细节理解题,根据When the taxi driver heard this,he didn't feel happy any more可知当出租车司机听到这个消息时,他不再感到高兴了,故答案为:He didn't feel happy any more.
102.Both the two taxi drivers.细节理解题,根据He knew the young man could give him only three dollars …和."What?Fifteen dollars!Do you think I'm a fool?Only last week,I took a taxi from the railway station to this same hotel and I only gave the driver thirteen dollars.可知两个司机都欺骗了他,故答案为:Both the two taxi drivers.
103.13 dollars细节理解题,根据 I only gave the driver thirteen dollars.I know how much I have to pay for the trip.I won't pay you one dollar more than I paid to the other taxi driver last week."可知他想付13元,故答案为:13 dollars.
104.They are not honesty.理解推断题,根据文章内容可知两个司机都欺骗了他,所以他们这两个人都不诚实.故答案为:They are not honesty.
105.他看见一个年轻人手里拿着两个袋子出来了.句子翻译题,see sb.doing sth.看见某人正在做某事,with two bags in his hands手里拿着两个袋子,表示伴随的情况,故答案为:他看见一个年轻人手里拿着两个袋子出来了.

点评 这是一篇任务型阅读,做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.coming,birthday,is,Lucy'sLucy's birthday is coming..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.生活中会有很多经历令我们感动,它们源于亲人、源于老师、源于同学、源于陌生人…,
它们冲刷着我们的心灵,激励我们向上.
现在,某英文报纸就"感动"话题征文,请你投稿.发表你的观点,叙述一次让你
感动的经历,并谈谈你的体会.
提示词语:moving experiences;in our daily life;help;remember;be deeply moved;
learn from                    

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.请听一段对话,完成第5至第6小题.
5.Which shoes does the man buy?
A.The black ones.
B.The brown ones.
C.The blue ones.
6.How much does the man pay for the shoes?
A.50 yuan.
B.100 yuan.
C.150 yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请根据所听到的内容和卡片上的提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上.
An interview
Name:Bill
Country:(17)Japan
Age:Fourteen years old
Way to go to school:By (18)train
Time at school:From 7:30 am to (19)2:00pm
Free time activities:Riding (20)horsesand visiting friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.请听一段对话,完成第5和第6小题.
5.Who can't speak Chinese?
A.Woo.
B.Alison.
C.Linda.
6.Where are the visitors from?
A.England.
B.China.
C.A college.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.听第三段材料,回答第15~17小题
15.What is Bob doing?
A.Playing games.   
B.Playing soccer.   
C.Playing the piano.
16.How is his mother going to the hospital?
A.By bus.   
B.By taxi.   
C.By bike.
17.What does his mother want him to do?
A.Go to the hospital.  
B.Buy some beef and vegetables.  
C.Playing games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.听下面的对话,回答第6至7小题.
6.Where are the two people talking?
A.At home.   B.At the airport.C.At school.
7.What is Bob doing?
A.Thinking.   B.Watching the moon.  C.Having a dream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.请听一段对话,完成第12至第13小题.
12.What's the price o f walking dogs for half an hour?
A.2.  B.4.    C.$10.
13.What are they mainly talking about?
A.How to walk dogs.
B.How to make money.
C.How to make advertisements.

查看答案和解析>>

同步练习册答案