精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Once there was a piano player in a bar(酒吧).People came just to hear him play.But one night,a lady asked him to sing a song.
"I don't sing,"said the man.
But the lady told the waiter,"I'm tired of listening to the piano.I want the player to sing!
The waiter shouted across the room,"Hey,friend!If you want to get paid,sing a song!'
So he did.He had never sung in public before.Now he was singing for the very first time!Nobody had ever heard the song Mona Lisa sung so beautifully!
He had talent(天赋) he was sitting on!He may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar.But once he found,by accident,that he could sing well,he went on working hard and became one of the best-known singers in the US.His name was Nat King Cole.
You,too,have skills and abilities.You may not feel that your talent is great,but it may be better than you think.With hard work,most skills can be improved.Besides,you may have no success at all if you just sit on your talent.

81.The lady asked the player to sing a song becauseC.
A.she had paid him for this           B.she knew him very well
C.she wanted to have a change         D.she enjoyed his singing
82.Nat King Cole succeeded becauseB.
A.the lady helped him a lot            B.he caught the chance
C.he continued to play in the bar       D.he stopped playing the piano
83.The words"sit on"in the passage probably mean"
A.fail to realize          B.forget to use
C.try to develop           D.manage to show
84.From the story we know if you have some talent,you shouldD.
A.hide it and wait           B.ask others for help
C.pay no attention to it     D.work hard to improve yourself
85.Which could be the best title (标题) for the passage?D
A.Sing in the Bar             B.Achieve Success in Life
C.Never Lose Heart            D.Find Your Hidden Talent.

分析 文章大意:这篇短文主要介绍了曾经在一个酒吧里有一个弹钢琴的人,但是有一天晚上,一个客人非要叫这位钢琴师唱首歌.钢琴师不愿意唱因为此前他从没有唱过歌.在客人的一再要求下,钢琴师唱了一首Mona Lisa,以前从没有人把这首歌唱的如此动听.就这样一个偶然的机会他发现了唱歌的天赋,他继续努力工作最后成为了美国最著名的歌手之一,他就是Nat King Cole.文章通过这样一个小故事,说明了每个人都有自己不曾发现的天赋能力,并告诉人们要努力发现自己隐藏的天赋.

解答 81:C 细节理解题  根据"I'm tired of listening to the piano.I want the player to sing!"描述可知这位女士厌倦了听钢琴,她想听歌做一下改变.故选C.
82:B 细节推理题. 根据 he did.He had never sung in public before.Now he was singing for the very first time!Nobody had ever heard the song Mona Lisa sung so beautifully!及下文描述But once he found,by accident,that he could sing well,he went on working hard and became one of the best-known singers in the US,可知他之所以会成功是因为抓住了这次偶然的机会.故选B.
83:A 词义猜测题. 根据上文并结合you may have no success at all if you just sit on your talent.可知如果你只是…你的天赋,你可能根本就不会成功,再联系Nat King Cole的经历,可知是一个偶然的机会让他意识到自己有唱歌的天赋,所以后来才会取得成功,所以这里的sit on是一种形象的说法,借指"没有意识到".故选A.
84:D 细节理解题.根据with hard work,most skills can be improved.及上文描述he went on working hard and became one of the best-known singers in the US可知如果你有天赋就应该努力工作来提高你自己才会成功.故选D.
85:D 主旨大意题. 根据这篇短文主要讲述Nat King Cole通过一个偶然的机会发现自己具有唱歌天赋并取得成功的故事,来告诉我们每个人都有自己不曾发现的天赋能力,并且人们要努力发现自己隐藏的天赋.故选D.

点评 本文是一篇励志性的故事阅读.本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,做出推理判断,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.A                                   B
36.This skirt looks nice on you.             A.25dollars
37.What is your father?B.Thank you!
38.I am afraid you can't take photos here.  C.He is an engineer.
39.May I speak to Jerry,please?D.Hold on,please.
40.What's the price of the sweater over there?E.Sorry,I won't do it again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.完成对话  从方框中选出恰当的句子回答问题.
A:It's raining.
B:I'm reading.
C:He's playing basketball.
D.She's cooking.
E.Great!
61.How's it going?E
62.What's she doing?D
63.How's the weather?A
64.What are you doing?B
65.What's he doing?C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.As Zhenjiang citizens,we're allproud(骄傲) of Xijin Ferry (西津古渡).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Jim's office is four kilometres awayfrom the nearest underground station.(对划线部分提问)
Howfaris Jim's office from the nearest underground station?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--What would you like,sir?
--     .(  )
A.Two popB.Two bottles pop
C.Two bottles of popD.Two bottle of pop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Mr.Black is good at Chinese.(变成同义句)
Mr.Blackdoes wellin Chinese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Dear neighbors,
We are writing this letter to you because our school has started a group.It is called“Help the Environment”.It works to look after the environment.
Here are some interesting facts that our group has learnt:
•Most things that we throw away can be reused or recycled(再利用).
•Some European countries,for example,Germany,already recycle half of their waste.
•90% of people in the country would like to recycle more.
We think that most people would agree with these statements:
•We need to recycle our waste,not use up the world’s sources(资源).
•It is better to recycle waste than to burn it in the earth or the sea.
Our environment group has decided that one of the best things we can do is collect reusable waste.We will sell this waste to recycling companies and give the money to Friends of the Earth.We would like people living near the school to bring their recyclable waste to the school.But if you are too busy,we will collect it from you once a week.
We hope that you will agree to this.If you do,please give sign the statement below this letter.
Yours,
John Cooper

根据短文内容,判断下列各句正(T)、误(F).
76.All the things that we throw away can be used again or recycled.F
77.10% of people in the country would like to recycle more.F
78.It is better to burn waste than to throw it into the sea.F
79.If you have no time our school group will collect your recyclable waste from you once a week.T
80.John Cooper from the school“Help the Environment”.Group wrote the letter.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.One day John invited me to his farm.When I arrived at his farm,I was surprised to see a pig with three artificial (人造的) legs.I asked John why the pig had them.He said,"One day,while I was checking one of the tires (轮胎)of my car,the car suddenly started to move slowly and then I was trapped under the wheel.Just then Pinky,the pig,saw this.It ran back to the house and pulled my wife out of the house.Then my wife realized something was happening and then helped me get out of wheel.It's a smart pig.
"The story is amazing,but it can't explain why Pinky has the artificial legs,"I said.
"Well,let me tell you another accident.Once,my son hit his head on a stone while swimming in a lake.He began to go down when pinky jumped into the water,swam to him and pulled him up onto the bank,"John said.
"Great!Most pigs can't swim,but Pinky can!"I said.
"Last year,a strong fire broke out in my house.My family were asleep at that time.Pinky kept barking around the house until we all woke up.We rushed out just several minutes before the house  collapsed,"John continued.
"Pinky is actually a special pig,but I really want to know why it has three artificial legs,"I said anxiously.
"Well,"said John,"Pinky is so good that we can't eat it up at one time."

29.Why was the writer amazed when he just got to the farm?C
A.John kept a lot of pigs.
B.John's farm was big and clean.
C.John's pig had three man-made legs.
D.Pinky was very smart and helpful.
30.The underlined word  collapsed"meansB.
A.cut down        
B.came down     
C.broke down   
D.put down
31.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Pinky once saved John's son from a lake.
B.Pinky's three legs were eaten by John's family.
C.Pinky saved John's whole family before a fire accident happened.
D.John first told the writer three things about Pinky instead of the reason.

查看答案和解析>>

同步练习册答案