精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.
Welcome
A warm welcome to all our Italian,Chinese,French and Japanese students.We hope you will enjoy your time here with us at the University of Chichester.
What's on this week?
Education TalkWe invite our Chinese and Japanese students to a talk on education this Monday from 7pm to 9pm.It promises to be enjoyable and useful for your English study.Also,it will be a good chance to know some different cultures in different countries.So please come along.
Harry Potter NightOn Tuesday,the Chinese students are invited to Harry Potter Night.It's a talk about the writer of the novel by a teacher from the university and promises to be a really enjoyable evening.Please come here at seven and enjoy yourselves.
Free ConversationTo give you a chance to practice your English and know more about our university,free conversations are available to all students after class on Wednesday.You can spend 15minutes talking with Guy,Eilidh,or Phil in groups of 3-4.
Competition EveningOn Thursday there is a competition evening for the French,Italian and Chinese students in the hall of the university.You can also know more about your new friends.There will be prizes for winners.May the best team win!
31.C are invited to join in all the four activities this week.
A.The French students
B.The Japanese students
C.The Chinese students
D.The Italian students
32.Which of the following is TRUE according to the passage?.B
A.The competition will be held on the playground.
B.Guy,Eilidh and Phil may work in the university.
C.The writer of Harry Potter will talk to the students.
D.Education Talk is going to be given in the morning.
33.The passage is mainly written toA.
A.provide information on some activities    
B.introduce the University of Chichester
C.welcome new students to the university    
D.encourage the students to learn English.

分析 本文是一篇广告布告类短文.主要介绍了英国的奇切斯特大学举办了一个活动周.参加这个活动周的是来自意大利,中国,法国和日本四个国家的学生,第一个活动是教育讨论,邀请中国和日本的学生在这周一的晚上7点到9点的时候讨论一下教育,这也是一个很好的了解不同国家的不同文化的好机会.第二个活动是哈利波特之夜,在周二中国学生参加哈利波特之夜,主要讨论一个大学老师写的这部小说.第三个活动是自由交流,这是一个练习英语和了解我们大学的好机会,自由交流适合所有的学生参加.第四个活动是竞赛之夜,周四晚上在大学的大厅里有一个法国,意大利,中国学生参加的竞赛,获胜者有奖品.

解答 31.C.细节理解题.根据"We invite our Chinese and Japanese students"可知中国学生参加第一个活动;根据"On Tuesday,the Chinese students are invited to Harry Potter Night"可知中国学生参加哈利波特之夜这个活动;根据"free conversations are available to all students after class on Wednesday"所有的学生都可以参加自由交流,因此可知中国学生也会参加这个活动;根据"a competition evening for the French,Italian and Chinese students in the hall of the university"可知中国学生参加这个竞赛活动.因此可知中国学生参加了这四个活动,故选C.

32.B.推理判断题.根据"To give you a chance to practice your English and know more about our university"以及"You can spend 15minutes talking with Guy,Eilidh,or Phil in groups of 3-4."这是一个练习英语和了解我们大学的好机会,你可以和这几个人交谈15分钟,因此可以推知这几个人是在大学里工作的人,故选B.

33.A.主旨大意题.主要介绍了英国的奇切斯特大学举办了一个活动周,举办了四个活动,它们是:Education Talk,Harry Potter Night,Free Conversation,Competition Evening,因此可知,这篇短文主要介绍了一些活动的信息,故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Do you like _______ film Tai Jiong?
-Oh,it's ______ wonderful one.It's one of the best films I have ever seen.(  )
A.a; aB.a; theC.the; theD.the; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.-How has he changed!
---Yes.Heused to like staying up,but now he is used to going to bed and getting up early.(过去喜欢熬夜,但是现在习惯于早睡早起).(used)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.直到上周五汤姆才收到他妈妈的来信.
Tomdidn't hear from his mother until last Friday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Let's Explore(探究)The Nature!
Are you interested in animals and nature?Want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your CHANCE!Youth Explorer has prepared you with a THREE-DAY SUMMER  PROGRAM!You can take part in many hands-on activities and meet with live animals-giraffes,pandas,tigers,zebras and so on.More information about the program is as follows:
Age:Students aged 8一16.
Groups:There are 2programs for yon to choose from.Each program needs at most 15students.
Program AProgram B
Dates:14一16July,2014Dates:5-7August.2014
Days:Monday to WednesdayDays:Tuesday to Thursday
Time:10:00a.m.一4:00p.m.Time:1O:00a.m.一4:00p.m.
Program cost:230formembers:250for non-members.
How to do:simply come to our centre to get an application form (申请表).send your completed form on or before 1lth July,2014(Friday).
Notes:
1.NO FREE LUNCHES ARE PROVIDED because of personal food differences.
Yon may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.
2.Both programs will start l DAY later if there is a warning of rainstorms.
COME AND JOIN US NOW!DONT MISS THE CHANCE!

85.Who can join the three-day summer programs?C
A.A kid of 7
B.A girl of 17
C.A boy of 14
D.A man of 26
86.Free lunches aren't provided becauseB.
A.the lunches cost too much
B.people have different tastes
C.there are many restaurants
D.They may bring lunch-boxes
87.What can we know from the passage?D
A.Youth Explorer is the name of the program.
B.More than 15students are in each program.
C.We can see three kinds of animals in the program.
D.You need to hand in an application for the program.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.(On school morning,after 1000-meter-running training,Li lei is talking with his classmate Hong Jun on the way to the classroom.Li lei=L Hong Jun=H)
L:(72)C.
H:So terrible!I hardly take a breath.I think l will die.What about you?
L:Well,I'm fine but a little tired.(73)A.
H:Almost 5minutes!There's a certain distance away from the standard of running.(74)B.
L:You'd better manage your time,although you are too busy to practice running.The more you practice,the faster you will run.
H:Sounds reasonable!By the way,how many times do you skip rope(跳绳),Li Lei?
L:Just 150times a minute!Is it OK?
H:Not too bad!I hope I can do it better!
L:Er,I do believe!Oh,there goes the bell!(75)E.
H:Oh,my god!I can't move any further!
L:(76)D Don't give up!
H:OK!Let's go!
A.How long did it take you?
B.What should I do?
C.How are you feeling now?
D.Come on!
E.It's time to read English.
F.How is it going?
G.When did you start running?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.在那次地震后,你知道当地政府为那些失去家园的人们提供了怎样的场所安身?
After that earthquake,what places do you knowthe local government provided for those homeless people?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A:(66)C
B:Hi!Lisa.
A:Can you come to my birthday party?
B:Sure,(67)D  (68)E
A:It's at 6:00in the evening on Saturday.
B:I'm sorry,I can't.(69)A
A:Oh,that's too bad.
B:(70)B

A.I have to study for the math test.
B.Thank you for asking.
C.Hi!Simon.
D.I'd love to.
E.When is it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Chinasincerely(真诚地)hopes the world will be peaceful and stable for ever.

查看答案和解析>>

同步练习册答案