17.During a football game,having a good goalkeeper (守门员) is very important.A new study has found that what the goalkeeper wears is also important.
The study has found that when a goalkeeper is wearing red,the football player has fewer chances of making a goal(进球).
The color red makes the football player nervous and it could make him play worse,according to the sports experts.
Researchers at the University Chichaster,UK watched how football players played in a test.
They asked 40 university football player to take shots(射门) against the same goalkeeper.Each football player took 10 shots against a goalkeeper,wearing either a blue,yellow,green or red shirt.
On average(平均),the player got seven and a half goals when the goalkeeper was wearing a blue,yellow or green shirt.But only five goals went in when the goalkeeper wore red.
The researchers believed that the color red may have an influence on the football players.
"People say red stands for danger or anger,"said Ian Greenlees,one of the researchers."Red is a color of blood,which we don't often see until something bad happens.Red is usually used in traffic lights and other places to tell people that there is danger."
"When people are under stress,they pay more attention to danger.Red makes the football player nervous."
42.A new study has found the goalkeeper in red makes the football playerA.
A.nervous
B.excited
C.afraid
D.sad
43.Which of the following is true according to the test?B
A.Both the footplayers and goalkeeper wore red.
B.More goals went in when the goalkeeper wore blue,yellow or green.
C.On average the forty player got seven and a half goals.
D.Ten university football players were chosen to have the test.
44.We can learn from the passage thatD
A.the color had a good effect on the football players
B.wering blue can make football player peaceful
C.the players in the test came from 40 universities
D.the color red often reminds people of danger
45.What's the proper title of the passage?C
A.Colors and traffic
B.Sport research and ball games
C.The color red and football match
D.The goalkeeper and football players.
分析 短文讲了红色对足球比赛的影响,通过测试发现红色会使运动员感到紧张,从而会让成功率减小,人们把红色应用在交通灯和其他地方告诉人们有危险,红色对人们的影响很大.
解答 答案:42.A 细节理解题.根据第三段句子The color red makes the football player nervous and it could make him play worse,according to the sports experts.红色使足球运动员紧张,这可能使他发挥更糟糕的是,依据研究.可知一项新的研究发现守门员穿红色的运动员会紧张.故选A.
43.B 细节判断题.根据第六段第一行句子the player got seven and a half goals when the goalkeeper was wearing a blue,yellow or green shirt.当守门员身穿蓝色,黄色或绿色的衬衫的时候,选手会进去七个半球.可知当守门员穿着蓝色、黄色或绿色时有更多的球进去.故选B.
44.D 细节理解题.根据倒数第二段最后一句Red is usually used in traffic lights and other places to tell people that there is danger.红色通常应用在交通灯和其他地方告诉人们有危险.可知我们可以学到红色是经常用来提醒人们危险的标志.故选D.
45.C 主旨归纳题.根据整篇文章内容讲的都是关于颜色和足球的比赛之间的影响,以及最后一句Red makes the football player nervous.红色使足球运动员紧张.可知文章说的是红色和足球比赛的事情.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.