精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Imagine,one day,getting out ofbed and being at your office in Shanghai in only a couple of hours;and then,after afil11 day at work,going back home to Beijing and having dinner there.
Sounds unusua1,doesn't it?But it's notthat unrealistic,with the deve1opment of China's high-speed railway system.Now it can take us about5 hours to get to Guangzhou,sooner orlater 3 hours to Kunming or Changsha in some months.It's easier for us to trave1.And that's not a1l.China has even greater high-speed railway plan-to connect the counter with Southeast Asia and Eastem Europe.China is negotiating(协商) to extent its own high-speed railway network to up to 17 countries in10 to15 years,even reaching London and Singapore.IfChina's plan for the high_speed railway goes forWard,people could zip(压缩) overfrom London to Beijing in under twodays.The new system would stil1 fo11ow China's high-speed railway standard.And thetrains would be able to go346ki1ometers an hour,almost asfast as some airplanes.
China's bu11ettrain,the one connecting Wuhan to Guizhou,already has the World's fastest average speed.It covers1,069kilometers in about three hours.〇f course,there are some technical changes to overcome.It's important to pay attention to every detail.It'll be win-win project.For other countries,the railway network will definitely create more opportunities(机会) for business,tourism and so on,not to mention the better communication among those countries.With high-speedtrains,people wi11 set up factories and business centers in the west once and
for a11(最终).Andthey'11trade with Centra1 Asian and Eastem European countries.

61.From Beijing to Shanghai,you'11 need a couple ofhours,it'sAfor you to achieve.
A.possible       
B.impossible       
C.unusua1               
D.unrealistic
62.How many hours do we need to arrive in Guangzhou now according to the passage?D
A.Two hours.
B.Threehours.
C.Fourhours.
D.Five hours.
63.What does China havegreater high-speed railway plan?D
A.To connect the counter with SoutheastAsia.
B.To connect the counterwith Eastem Europe.
C.To connect the counter with SoutheastAftica.
D.A and B.
64.How far is it from Wuhan to Guizhou,and how manyhours does it take?B
A.346 kilometers; 3 hours.
B.1,069 ki1ometers; 3hours.
C.346 ki1ometers; 4 hour.
D.1,069 ki1ometers; 4hours.
65.From the passage we canknow.D
A.China is negotiating to extent its own high-speedrailway network to up to17 countries
B.The trains would be almost as fast as some airplanes-346kms an hour
C.People wi11trade with CentralAsian and Eastem European countries withhigh-speedtrains
D.Above a11.

分析 文章大意:文章讲述的是中国正在大力发展的高铁网络,以及高铁对中国以及相关国家带来的好处.

解答 61-65:ADDBD
61题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段Sounds unusual,doesn't it?But it's not that unrealistic,听起来很不寻常,不是吗?但它并不是不切全实际,可知是可能的,故答案是A.
62题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二段Now it can take us about5 hours to get to Guangzhou,可知现在它可以带我们5小时到广州,故答案是D.
63题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第二段China has even greater high-speed railway plan-to connect the counter with Southeast Asia and Eastem Europe.可知中国有更大的高速铁路计划连接南洋和东欧,故答案是D.
64题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段the one connecting Wuhan to Guizhou,already has the World's fastest average speed.It covers 1,069 kilometers in about three hours.一个连接武汉和贵州的国家,已经拥有世界上最快的平均速度,大约三小时驶完了1069公里.可知1069公里,需3小时,故答案是B.
65题答案:D 考查归纳题,根据文中的第二段China is negotiating(协商) to extent its own high-speed railway network to up to 17 countries我们知道国家正在谈判扩展自己的高速铁路网络达到17个国家;A正确.第三段And thetrains would be able to go346ki1ometers an hour,almost asfast as some airplanes.火车几乎将一些飞机的346公里每小时的速度;B正确.第二段China has even greater high-speed railway plan-to connect the counter with Southeast Asia and Eastem Europe.可知中国有更大的高速铁路计划连接南洋和东欧,故C正确.所以选择D.

点评 文章讲述的是中国正在大力发展的高铁网络,以及高铁对中国以及相关国家带来的好处.以细节题的考查为主,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以直接找到.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.There ________ a set of keys on the desk.Some boxes ________ on the desk,too.(  )
A.is; areB.are; areC.is; isD.are; is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Did you have any  interesting dreams last night?Do you know everyone dreams?But not everyone remembers their dreams.A person can usually have up to seven dreams a night,and each dream usually lasts from 10to 40minutes.
Why do we dream?Scientists believe that we dream to remember because dreams come from our memories and they tell us a lot about ourselves.They also help us learn from the past and even help us solve problems.
Different dreams mean differently to people.For example,if you dream about flying,you are probably quite happy.This is a good time in your life.You may feel that other people see you as a leader.And when you dream that you didn't study for a test,it usually means you are worried about an important thing coming in your life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.If you like to check your smartphone from time to time,you are not alone.In fact,using apps(应用程序)has now become part of everyday life.
Changba

Changba,which has been described as"the best mobile karaoke for sound",allows you to sing along to over 2,000songs.You can also share your KTV recordings with friends on social media sites such as Weibo,Wechat,Qzone,etc.The app allows users to create a photo show to go with their songs and comment on other people's songs.Changba can even filter the sound.For example,it can make cat noises sound like a beautiful chorus(合唱).
Moment Cam

Moment Cam brings you some of the most useful features a camera app can have,such as adjusting the flash(调整闪光灯),continuous shots,adjusting the timer,and choosing different sizes for photo-sharing sites.But what sets the app apart from all the others is the choice of simple mini-buttons that you hardly notice are there.
Carrot

Carrot,a to-do list app,is a task manager with a personality,When you succeed in finishing your tasks,for example,Carrot praises you with a message such as"Way to go.Soon you'll be completing other people's to-do lists".But if you fail to perform your tasks,Carrot might say,"I'm angered at your behavior."And it may change its background from white to black to show how angry it is.So,if you need an extra push to finish your tasks,give Carrot a try.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案.
63.Tony is fond of taking photos on his smartphone.Which app might he download?D
A.Carrot.
B.Flash.
C.Changba.
D.Moment Cam.
64.Changba allows users to do the following things EXCEPTA.
A.listing the tasks you need to finish           
B.commenting on ohter people's songs
C.singing along to over 2,000songs           
D.sharing your KTV recording on WeChat
65.The underlined word"filter"probably meansB.
A.分辨                
B.转换            
C.修饰                
D.比对
66.Carrot may change its background from white to black to showC,
A.how sad it is         
B.how happy it is      
C.how angry it is        
D.how lonely it is
67.From the passage,we can infer(推断) thatB
A.it's unpopular to use apps in our daily life
B.Carrot will help to monitor your tasks to do
C.Changba has got better sound effects than karaoke
D.old people prefer a common camera to Moment Cam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A  shop opera called"Tiger Mother and Cat Father"is popular in China now.The tiger mother (acted by Zhao Wei) is pretty strict with her daughter and the little girl is not allowed to watch TV or play computer games.On the other hand,she makes all effort to buy the expensive house near the key school in order to let her daughter have a better education.However,the cat father (acted by Tong Dawei) has an opposite view of how to raise their child.He gives her daughter more independence(独立) and doesn't set many rules for her."Tiger Mother""Cat Father",which one is better?This not only causes argument on the TV show,but also brings a hot discussion around China.
In China,it seems in each family,there is a tiger mother and a cat father,even worse,some families has two tigers.Children can't decide anything for themselves.Three questions are mostly asked by Chinese parents:Is homework done?Why come home so late?Go out with whom,boy or girl?The questions seem to care about their children,but usually make the gap(鸿沟) deeper.What's worse,Chinese mothers believe"key school"will bring a better future to their children.So Chinese children are under too much pressure.This soap opera fully shows us a common problem in China.And maybe it is the real reason why such kind of TV shows can get popular.
Whether the tiger mother or cat father,respecting(尊重) for children and growing together are the keys to family education.Confidence,kindness,honesty and independence are the most important qualities to develop a child,not the grades.Just like a poem said,"Educating children is like walking with a snail(蜗牛),and the steps are gentle and slow."

56.In the soap opera,the little girl isn't allowed toA.
A、watch TV or play computer games
B、eat vegetables
C、get any grade less than an"A"
D、go to the"key school"
57.The  father is called"Cat Father"becauseC.
A、he enjoys eating fish just like a cat
B、he is afraid of his wife
C、He gives her daughter more independence and doesn't set many rules for her
D、he always stays up late just like a cat
58.Why does such kind of TV shows get popular?B
A.Because it is acted by two famous stars.
B.Because it shows people a common problem in China
C.Because it brings us a lot more fun.
D.Because many Chinese mothers are tigers
59.According to the article,which of the following sentences is WRONG?B
A.Some Chinese parents don't give their children enough independence.
B.This soap opera brings a hot discussion only because it is acted by famous actors.
C.In some Chinese families,both mother and father are strict.
D.Most Chinese mothers want their children to go to"key school".
60.We can infer(推断) from the last paragraph that the writer thinks it's good toA.
A、slow your steps and grow together with your children
B、take a walk with your children often
C、be strict with your children like"Tiger Mother"
D、make all effort to buy an expensive house near the"key school"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Do you know the TV play Mother Tiger and Father Cat?It is an interesting play. The little girl Qianqian is only seven years old. She is in Grade One. Her mother wants her to study hard. She takes her daughter to all kinds of after-schools classes,such as math,piano and swimming. She doesn't let Qianqian go to the zoo or the amusement park. In a word,she keeps her daughter studying all the time.
But Qianqian's father thinks happiness is more important than study,He usually plays with her. Sometimes,he even does homework for her.
Who do you like better,Mother Tiger or Fahter Cat?Do you think who is right?If you want to be happy and get good grades in your study,what would you do?
56.What is Mother Tiger or Fahter Cat?It's a TV play
57.What grade is Qianqian's in?She is in Grade One
58.What does Qianqian's mother want her to do?She wants her to study hard.
59.In Qianqian's father's opinion,what is more important?Happiness
60.Are your parents like Qianqian's mother or father?Qianqian's father/Qianqian's mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.During a football game,having a good goalkeeper (守门员) is very important.A new study has found that what the goalkeeper wears is also important.
The study has found that when a goalkeeper is wearing red,the football player has fewer chances of making a goal(进球).
The color red makes the football player nervous and it could make him play worse,according to the sports experts.
Researchers at the University Chichaster,UK watched how football players played in a test.
They asked 40 university football player to take shots(射门) against the same goalkeeper.Each football player took 10 shots against a goalkeeper,wearing either a blue,yellow,green or red shirt.
On average(平均),the player got seven and a half goals when the goalkeeper was wearing a blue,yellow or green shirt.But only five goals went in when the goalkeeper wore red.
The researchers believed that the color red may have an influence on the football players.
"People say red stands for danger or anger,"said Ian Greenlees,one of the researchers."Red is a color of blood,which we don't often see until something bad happens.Red is usually used in  traffic lights and other places to tell people that there is danger."
"When people are under stress,they pay more attention to danger.Red makes the football player nervous."
42.A new study has found the goalkeeper in red makes the football playerA.
A.nervous  
B.excited 
C.afraid  
D.sad
43.Which of the following is true according to the test?B
A.Both the footplayers and goalkeeper wore red.
B.More goals went in when the goalkeeper wore blue,yellow or green.
C.On average the forty player got seven and a half goals.
D.Ten university football players were chosen to have the test.
44.We can learn from the passage thatD
A.the color had a good effect on the football players
B.wering blue can make football player peaceful
C.the players in the test came from 40 universities
D.the color red often reminds people of danger
45.What's the proper title of the passage?C
A.Colors and traffic                       
B.Sport research and ball games
C.The color red and football match           
D.The goalkeeper and football players.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.Mary is going to listen to music  next Sunday.(对划线部分提问)
WhenisMary going to listen to music?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.____ is hungry and thirsty on the train.(  )
A.All of usB.All boys and girls
C.WhoD.Everyone

查看答案和解析>>

同步练习册答案