精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.A study found most people use their smart phones for an hour and 52minutes a day.Most of this time is taken up with texting,emails and surfing the web,but only around 20minutes is spent making three calls.
The survey of 2,000people found that social media apps,calculators (计算器),calendars and cameras were
also seen as particularly important functions.Navigation apps (导航应用)such as Google Maps were popular too-with one in six people admitting they would feel unable to travel around an unfamiliar city without one.The study also found checking Facebook and taking pictures of others are carried out more frequently than making calls.Also on the list were the calendar to remember appointments and birthdays,mobile banking and the news are apps that make day-to-day life a little easier.
Tom Barr said:‘The functions on a mobile phone have developed and improved drastically (剧烈) over the past 10years.With so many ways to keep in touch nowadays,people are using the functions that are convenient for them.As we get less and less time to ourselves,we need more convenience in our lives and less difficulty.While calling can be more personal,it doesn't always save your time.'
Scientists at Rice University wanted to see if the latest mobile technology would be used by the students to improve their learning.But a year later,the researchers concluded that it's not enough to give students the right technology,but said they need guidance about how to use it.
32.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.Most people spend nearly two hours texting a day.
B.Most peoplespend about 20minutes making three calls a day.
C.Most people spend mosttime of a day making phone calls.
D.Most time of a day is taken up by surfing the web.
33.Why don't most people make a lot of calls?B
A.Because calling can be more personal.
B.Because it doesn't always save your time.
C.Because social media apps are important functions.
D.Because calling is more convenient.
34.What does the underlined word"one"in the second paragraph refer to (指代)?B
A.Social media apps.
B.Navigation apps.
C.Mobile phones.
D.Particularly important functions.
35.The writer mainly wants to tell usC.
A.navigation apps such as Google Maps were popular
B.checking Facebook is carried out more frequently than making calls
C.the functions on a mobile phone have developed and improved drastically
D.students need guidance about how to use mobile phones.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了移动电话的一些功能以及作者想要告诉我们移动电话的功能已经开发并大幅度提高.

解答 32.B.细节理解题.根据文章第一段:Most of this time is taken up with texting,emails and surfing the web,but only around 20minutes is spent making three calls.可知大部分时间用来发短信,电子邮件和上网冲浪,但只有约20分钟被用来打三个电话.故选B.
33.B.细节理解题.根据文章第三段:While calling can be more personal,it doesn't always save your time.可知当打电话可以更私人化的时候,这并不能总是节约你的时间.故选B.
34.B.细节理解题.根据文章第二段:Navigation apps (导航应用)such as Google Maps were popular too-with one in six people admitting they would feel unable to travel around an unfamiliar city without one.可知导航应用程序也很流行,六分之一的人承认他们会觉得无法周游一个陌生的城市,如果没有导航应用程序,故选B.
35.C.主旨大意题.根据全文以及第三段:Tom Barr said:‘The functions on a mobile phone have developed and improved drastically (剧烈) over the past 10years.可知作者想要告诉我们移动电话的功能已经开发并大幅度提高.故选C.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.现在各行各业都在为建设美丽中国而努力奋斗,请你根据下面图示谈谈以下几种职业是怎样做贡献的.作为学生,你又该怎么做?

要求:
1.短文需包含提示要点,并适当发挥;
2.词数:80词左右(开头已给出,不计入总词数);
3.文中不得出现真实姓名和学校名称.
Now all the Chinese people are making contributions to building beautiful China.      .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Jack,do you know _____ girl in ____red?---No.I'm new here.(  )
A.a,theB./,aC.the,theD.the,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.对他来说照顾动物是很有意思的.
It's interesting for him to look after/take care of the animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.直到上周五汤姆才收到他妈妈的来信.
Tomdidn't hear from his mother until last Friday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
Films in West-city Cinema this week
A WORLD WITHOUT THIEVES
•Chinese film (2004)
•Dircected (导演) by Feng Xiaogang
•Mainly acted by Liu Dehua,Liu Ruoying,Ge You,Li Bingbing
•From Monday to Wednesday,
at 8:00p.m.
•Ticket Price:¥35
KUNGFU HUSTLE
•Chinese Hong Kong  film (2004)•Directed by Zhou Xingchi
•Mainly acted by Zhou Xingchi,Yuan Hua,Liang Xiaolong
•From Wednesday to Friday,at 8:00p.m.
•Ticket price:¥40
HARRY POTTER (III)•American film (2004)
•Directed by Alfonso Cuaron
•Mainly acted by Daniel Radcliffe,Rupert Grint.Emma Waston
•From Friday to Sunday,at 7:30p.m.
•Ticket Price:¥30 (Half on Sunday for children)
TROY
•American film (2004)
•Directed by Wolfgang
Petersen
•Mainly acted by JulianGlover,Brian Cox,Nathan Jones,Adoni Maropis
•From  Tuesday  to  Thursday,at 8:00p.m.
•Ticket Price:¥45
61.You can seeB foreign films in West-city Cinema this week.
A.one          
B.two            
C.three          
D.four
62.If you want to see the film which was directed by Feng Xiaogang,go to the cinema onA.
A.Monday       
B.Thursday        
C.Friday        
D.Saturday
63.Children can pay onlyC when they want to see a film on Sunday.
A.¥5           
B.¥10            
C.¥15            
D.¥20
64.You can see the filmB on Saturday.
A.Troy   
B.Harry Potter  
C.A World Without Thieves  
D.Kungfu Hustle
65.Which of the following is TRUE?D
A.Liu Dehua acted in the film Kungfu Hustle.
B.The ticket price of the four films is the same.
C.All the films start after 8o'clock in the evening.
D.The four films were released in the same year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.(On school morning,after 1000-meter-running training,Li lei is talking with his classmate Hong Jun on the way to the classroom.Li lei=L Hong Jun=H)
L:(72)C.
H:So terrible!I hardly take a breath.I think l will die.What about you?
L:Well,I'm fine but a little tired.(73)A.
H:Almost 5minutes!There's a certain distance away from the standard of running.(74)B.
L:You'd better manage your time,although you are too busy to practice running.The more you practice,the faster you will run.
H:Sounds reasonable!By the way,how many times do you skip rope(跳绳),Li Lei?
L:Just 150times a minute!Is it OK?
H:Not too bad!I hope I can do it better!
L:Er,I do believe!Oh,there goes the bell!(75)E.
H:Oh,my god!I can't move any further!
L:(76)D Don't give up!
H:OK!Let's go!
A.How long did it take you?
B.What should I do?
C.How are you feeling now?
D.Come on!
E.It's time to read English.
F.How is it going?
G.When did you start running?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A:You are late today.
B:I am sorry.I waited for a bus for a long time.
A:(86)Why didn't you drive your car??It is faster than taking a bus.
B:I have sold my car.
A:Really?Are you going to get a new one?
B:(87)No,I'm not..I just want to live without a car.
A:What made you do that?
B:I think our city is badly polluted (88)because of/by the heavy traffic,and I hate to spend lots of time sitting in the car.
A:(36)How are you going to work??
A:I am going to work by bike.
B:good idea.It's also a good way to take exercise.
A:(90)What about/How about you?
B:I go to work on foot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.His house was completely destroyed in the earthquake,which made him very sad.

查看答案和解析>>

同步练习册答案