| Now,many people like to travel and they go to different places.Some of them even want to travel to the South Pole.Should they do that? | |
| Yes | No |
| Lin Zhibin,14,from Zhejiang: I think we should travel to the South Pole.There are many beautiful animals and many other birds.We can't bring them back to the zoos,so I think we can go and see them there.It's good for us to know more about the animals. | Wang Qi,14,from Beijing: I don't think it is good to travel to the South Pole.If we travel there,we will bring so much pollution(污染).Now the ice in the South Pole is melting(融化).We should protect the environment there. |
| Zheng Wen,13,from Shanghai Now there are more and more people in the world.If we can start traveling to the South Pole now,maybe some day we can move to live there. | He Maimai,14,from Shanxi: If we travel to the South Pole,we will make it another America or Asia.Lots of people would want to travel there.It could cause great damage(伤害) to animals there. |
分析 现在,许多人喜欢旅游,他们去不同的地方.他们中的一些人甚至想去南极旅行.这种想法可行吗?短文从正反两方面分别介绍了两组人对这个观点的不同看法.
解答 43.C.细节理解题.根据Lin Zhibin,14;Wang Qi,14;Zheng Wen,13;He Maimai,14,从这里可以看出他们的年龄是13或者14岁,应该处于青少年这个阶段.故选C.
44.D.细节理解题.根据上文Now,many people like to travel and they go to different places.Some of them even want to travel to the South Pole.可知现在,许多人喜欢旅游,他们去不同的地方.他们中的一些人甚至想去南极旅行.所以下面谈论的应该是有关去南极旅行的不同想法.故选D.
45.C.细节理解题.根据Lin Zhibin,14;Wang Qi,14;Zheng Wen,13;He Maimai,14,可知四个人之中有三个人是14岁,3÷4=0.75=75%.故选C.
46.C.推理判断题.根据Yes:Lin Zhibin,可知Lin Zhibin是支持这种观点的人,所以Lin Zhibin thinks people shouldn't travel to the South Pole说法错误;根据Zheng Wen,13,from Shanghai
Now there are more and more people in the world.If we can start traveling to the South Pole now,maybe some day we can move to live there.可知Zheng Wen让我有一天可以去南极居住,所以
Wang Qi thinks people may live in the South Pole one day说法错误;根据I think we should travel to the South Pole.There are many beautiful animals and many other birds.可知我想我们应该去南极点旅行.那里有许多美丽的动物和许多其他的鸟.所以There are many animals and other birds in the South Pole说法正确;根据He Maimai,14,from Shanxi:可知He Maimai,14岁,来自山西,所以The 13-year-old He Maimai comes from Zhejiang说法错误.故选C.
47.B.推理判断题.根据Now,many people like to travel and they go to different places及下文.可知现在,许多人喜欢旅游,他们去不同的地方,从这里可以判断本文是有关旅游的文章.故选B.
点评 在做阅读理解时,可遵循三部曲的原则,即:快速阅读短文;认真逐题作答;复查校对答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com