精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Chang'e 3 was sent to space on December 2,2013 and landed on the moon on December 14 with success.The name was from Chang'e,the beauty lives on the moon in an old Chinese story.The moon rover (探月车) was named Yutu,from the rabbit that lives on the moon as a pet of Chang'e.
 The aims of Chang'e 3 and Yutu were to realize China's first landing on the moon,do the survey on the moon and develop key technologies (技术) for the future.
  China has become the first country to land on the Moon in the 21st century and the third country to land on the moon in human history.However,there is still a long way to go to catch up with the developed countries.China's space dream will not stay on the moon,but fly into deep space.
56.When was Chang'e 3 sent to space?On December2,2013
57.Is Yutu the Moon Rover's name?Yes,it is.
58.What are the Chang'e 3 and Yutu's aims?To achieve China's first landing on the moon,do researches on the moon,and develop key technologies(技术)for the future.
59.China is the first country to land on the moon in the 21st century,isn't it?Yes,it is.
60.What is China's space dream?To fly into deep space.

分析 嫦娥3号在2013年12月2日被送入了太空,并于12月14日成功的降落在了月球上.这个名字来源于嫦娥,在一个古老的中国故事里这位美人住在月球上.探月车的名字叫玉兔,它的名字来源于住在月球上的嫦娥的一只宠物兔.
嫦娥3号和玉兔的目标是实现中国第一次登上月球,在月球上做调查和为未来开发关键技术.中国已成为二十一世纪第一个登上月球的国家,在人类历史上第三个登上月球的国家.然而,要赶上发达国家还有很长的路要走,中国的太空梦不只是停留在月球上,而是飞向深空.

解答 56.On December 2,2013.细节理解题.根据Chang'e 3 was sent to space on December 2,2013,可知嫦娥3号在2013年12月2日被送入了太空,故填On December 2,2013.
57.Yes,it is.推理判断题.根据The moon rover (探月车) was named Yutu,可知探月车的名字叫玉兔.故填Yes,it is.
58.To achieve China's first landing on the moon,do researches on the moon,and develop key technologies(技术) for the future.细节理解题.根据The aims of Chang'e 3 and Yutu were to realize China's first landing on the moon,do the survey on the moon and develop key technologies (技术) for the future.可知嫦娥3号和玉兔的目标是实现中国第一次登上月球,在月球上做调查和为未来开发关键技术.故填To achieve China's first landing on the moon,do researches on the moon,and develop key technologies(技术) for the future.
59.Yes,it is.推理判断题.根据China has become the first country to land on the Moon in the 21st century,可知中国已成为二十一世纪以来第一个登上月球的国家.故填Yes,it is.
60.To fly into deep space.细节理解题.根据China's space dream will not stay on the moon,but fly into deep space.可知中国的太空梦不只是停留在月球上,而是飞向深空.故填To fly into deep space.

点评 本篇是一篇新闻报到类阅读短文.解答时要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.He has some trouble understanding what his teacher says because of his poor English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The old woman didn't find _______ at last.(  )
A.where is the bankB.where the bank is
C.where was the bankD.where the bank was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Frank lives a simple life ________ he has lots of money.(  )
A.althoughB.becauseC.soD.if

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Have you ever seen the movie Big Hero 6?Baymax(大白)is a main character in the movie.He's a friendly big robot that looks after people's health.If there is a robot like Baymax in our real life,people will get more benefits.The robot will be especially helpful in caring for the old.The health of old people needs greater monitoring and care.
Scientists in America are now working to make Baymax a reality(现实).Actually,they have already produced some health care robots.These robots provide brain video games to improve people's memory.The games can help the old remember things for longer.Besides,these robots provide special apps(应用程序)to help the old manage their health at home.The apps can check the old people's heart rate(心率)and tell them to take their medicine on time.The apps can also record their daily activities.Such collected information helps doctors discover the cause of an illness faster and more correctly.But the health care robots aren't as clever as Baymax yet.
Nowadys,scientists are working on improving the health care robots.They hope the robots can produce electricity by walking across the floor.If they succeed,batteries will not be needed.They also hope the robots can communicate with humans in the daily life so as to make people happier and healthier.
Scientists are trying to realize these dreams.Like Baymax,these health care robots may save people's lives in the future.We are looking forward to them.

根据短文内容选择最佳答案.
46.The underlined word"monitoring"in the passage means"A"in Chinese.
A.监测 
B.娱乐  
C.危险
47.According to the passage,Baymax isC.
A.a friendly small robot that looks after people's health
B.as clever as the health care robots in real life
C.a main character in the movie Big Hero 6
48.In the passage,the health care robots that have been produced by scientistsC.
A.can't improve people's memory
B.can communicate with humans in the daily life
C.can help the old manage their health at home
49.Which of the following is TRUE according to the passage?B.
A.Nowadays the health care robots can produce electricity by walking across the floor.
B.Both the doctors and the old who use the health care robots can get help from them.
C.The health care robots can provide video games to check a person's heart rate.
50.What is the passage mainly about?B
A.It's mainly about the movie Big Hero 6.
B.It's mainly about the health care robots.
C.It's mainly about the importance of health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.More and more foreign students come to China to learn _______ Chinese.(  )
A.aB.anC.theD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.________bad weather it is!I have to stay at home,(  )
A.WhatB.What aC.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The math teacher got angry with me when I did not         him in class yesterday.(  )
A.look forB.take care
C.pay attention toD.fall asleep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-I wish to study chess and now I've got it!
-Oh,it's wonderful!Your dreamhas come true(实现了).(come)

查看答案和解析>>

同步练习册答案