精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Have you ever seen the movie Big Hero 6?Baymax(大白)is a main character in the movie.He's a friendly big robot that looks after people's health.If there is a robot like Baymax in our real life,people will get more benefits.The robot will be especially helpful in caring for the old.The health of old people needs greater monitoring and care.
Scientists in America are now working to make Baymax a reality(现实).Actually,they have already produced some health care robots.These robots provide brain video games to improve people's memory.The games can help the old remember things for longer.Besides,these robots provide special apps(应用程序)to help the old manage their health at home.The apps can check the old people's heart rate(心率)and tell them to take their medicine on time.The apps can also record their daily activities.Such collected information helps doctors discover the cause of an illness faster and more correctly.But the health care robots aren't as clever as Baymax yet.
Nowadys,scientists are working on improving the health care robots.They hope the robots can produce electricity by walking across the floor.If they succeed,batteries will not be needed.They also hope the robots can communicate with humans in the daily life so as to make people happier and healthier.
Scientists are trying to realize these dreams.Like Baymax,these health care robots may save people's lives in the future.We are looking forward to them.

根据短文内容选择最佳答案.
46.The underlined word"monitoring"in the passage means"A"in Chinese.
A.监测 
B.娱乐  
C.危险
47.According to the passage,Baymax isC.
A.a friendly small robot that looks after people's health
B.as clever as the health care robots in real life
C.a main character in the movie Big Hero 6
48.In the passage,the health care robots that have been produced by scientistsC.
A.can't improve people's memory
B.can communicate with humans in the daily life
C.can help the old manage their health at home
49.Which of the following is TRUE according to the passage?B.
A.Nowadays the health care robots can produce electricity by walking across the floor.
B.Both the doctors and the old who use the health care robots can get help from them.
C.The health care robots can provide video games to check a person's heart rate.
50.What is the passage mainly about?B
A.It's mainly about the movie Big Hero 6.
B.It's mainly about the health care robots.
C.It's mainly about the importance of health.

分析 全文大意:
你看过电影《超能陆战队》吗?大白是这部电影中的主要角色.他是一个既能照顾人们的健康又友好的大个子机器人.如果在我们现实生活中有像大白一样的机器人,人们将受益更多.机器人对于照顾老人尤其有帮助.老年人的健康需要更多的监测和照顾.美国的科学家正努力使大白成为现实.实际上,他们已经研制出了一些医疗保健机器人.可知这些机器人提供提高人类记忆的大脑电子游戏,这种游戏能帮助老人记东西记得更长.此外,这些机器人提供特殊应用程序帮助老人在家管理他们的健康状况.这些应用程序能检测老人的心率、提醒他们按时服药.这些应用程序也能记录他们的日常活动.这样收集来的信息帮助医生更快更准确的发现致病的原因.但是这些医疗保健机器人还不能像大白那样聪明.如今,科学家们正努力改善医疗保健机器人.他们希望机器人能通过在地板上走动产生电能.如果他们成功了,就不需要电池了,他们也希望机器人在日常生活中能和人类交流从而使人类更快乐、健康.科学家们正努力实现他们的这些梦想.像大白一样,这些医疗保健机器人在将来可能会挽救人类的生命,我们期待他们的出现.

解答 答案:
46、A             词义猜测题        根据划线单词的上文The robot will be especially helpful in caring for the old."机器人尤其有助于照顾老人"以及The health of old people needs greater monitoring and care."老年人的健康需要更多的…和照顾"结合选项,可推知老年人的健康需要更多的监测和照顾,故选A
47、C              细节理解题        根据第一段Have you ever seen the movie Big Hero 6?Baymax(大白)is a main character in the movie"你看过电影《超能陆战队》吗?大白是这部电影中的主要角色"可知大白是这部电影中的主要角色,故选C
48、C             细节理解题         根据第二段 Actually,they have already produced some health care robots.These robots provide brain video games to improve people's memory.The games can help the old remember things for longer.Besides,these robots provide special apps(应用程序)to help the old manage their health at home"他们已经研制出了一些医疗保健机器人.可知这些机器人提供提高人类记忆的大脑电子游戏.这种游戏能帮助老人记东西记得更长.此外,这些机器人提供特殊应用程序帮助老人在家管理他们的健康状况."可知科学家们已经研制出来的机器人可以帮助老人在家管理他们的健康,故选C
49、B               细节理解题       根据第二段These robots provide brain video games to improve people's memory.The games can help the old remember things for longer.Besides,these robots provide special apps(应用程序)to help the old manage their health at home.The apps can check the old people's heart rate(心率)and tell them to take their medicine on time.The apps can also record their daily activities.Such collected information helps doctors discover the cause of an illness faster and more correctly.可知这些机器人提供提高人类记忆的大脑电子游戏.这种游戏能帮助老人记东西记得更长.此外,这些机器人提供特殊应用程序帮助老人在家管理他们的健康状况.这些应用程序能检测老人的心率、告诉他们按时服药.这些应用程序也能记录他们的日常活动.这样收集来的信息帮助医生更快更准确的发现致病的原因.结合选项B的意思Both the doctors and the old who use the health care robots can get help from them."医疗保健机器人既能帮助老人也能帮助医生"与原文相符,故判断该项正确,故选B
50、B               主旨大意题        根据最后一段对全文的总结Scientists are trying to realize these dreams.Like Baymax,these health care robots may save people's lives in the future.We are looking forward to them."科学家们正努力实现他们的这些梦想.像大白一样,这些医疗保健机器人在将来可能会挽救人类的生命,我们盼望着他们."可知本文主要讲述了医疗保健机器人,故选B

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要带着问题去读,有针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能作出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Pandas are from China.And Koalas are from Australia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.French ________ in some European countries,but we Chinese________ our native languages.(  )
A.is spoken…speakB.speaks…is spoken
C.Will be spoken…speaksD.was spoken…spoken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18."I have done a good job."Mike said _______.(  )
A.happyB.unhappyC.unhappilyD.happily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--Mum,it's late.Why are you still here?
--Dad hasn't come back yet.I          for him.(  )
A.am waitingB.was waitingC.waited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Chang'e 3 was sent to space on December 2,2013 and landed on the moon on December 14 with success.The name was from Chang'e,the beauty lives on the moon in an old Chinese story.The moon rover (探月车) was named Yutu,from the rabbit that lives on the moon as a pet of Chang'e.
 The aims of Chang'e 3 and Yutu were to realize China's first landing on the moon,do the survey on the moon and develop key technologies (技术) for the future.
  China has become the first country to land on the Moon in the 21st century and the third country to land on the moon in human history.However,there is still a long way to go to catch up with the developed countries.China's space dream will not stay on the moon,but fly into deep space.
56.When was Chang'e 3 sent to space?On December2,2013
57.Is Yutu the Moon Rover's name?Yes,it is.
58.What are the Chang'e 3 and Yutu's aims?To achieve China's first landing on the moon,do researches on the moon,and develop key technologies(技术)for the future.
59.China is the first country to land on the moon in the 21st century,isn't it?Yes,it is.
60.What is China's space dream?To fly into deep space.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.China's first woman astronaut Liu Yang,together with her two mates Jing Haipeng and Liu Wang boarded the Shenzhou-9 spacecraft on June 16,2012 at the Jiuquan Satellite Launch Center in northwestern China to finish China's first manned space docking mission(对接任务).
"I am grateful(感激的) to the motherland and the people.I feel very proud to fly into the space"said Liu Yang."When I was a pilot,I flew in the sky.Now I am an astronaut"Liu said.She said many tasks were arranged(安排) for the space trip."I have experienced the fantastic environment in space and appreciated the beautiful Earth and our homeland from the space."Liu Yang kept a record of her feelings and experiences and shared with scientists and future astronauts when she came back to the earth.She also expressed her gratefulness to all the people.Liu said that she worked well with her teammates to finish the space task.
All three members are former(早前的) pilots of the People's Liberation Army.They are all members of the Communist Party of China.Liu was born in Zhengzhou,Henan Province in 1978,and she joined the army in 1997.Liu was a pilot with 1,680 hours of flying experience before being an astronaut.After two years of training,Liu did so well in testing that she was chosen as a member of the Shenzhou-9.
71.How many astronauts boarded the Shenzhou-9 spacecraft?C
A.One.
B.Two                           
C.Three
72.How did Liu Yang feel as China's first woman astronaut?A
A.She was thankful to all the people.
B.She was not willing to fly in the spacecraft.
C.She was very terrified of her space trip.
73.The underlined word"appreciated"can be replaced byA.
A.had a good look at                
B.helped to protect            
C.took good care
74.What is the correct order of the following events?C
①Liu became a woman astronaut.
②Liu joined the People's Liberation Army.
③Liu did well in testing.
④Liu was trained for two years.
A.②③①④
B.③④①②
C.②④③①
75.Which is the best title of the passage?B
A.The Launch of Shenzhou-9 Spacecraft   
B.China's First Woman Astronaut to Fly in Space
C.A Pilot with 1,680 Hours of Flying Experience.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.You lookslimmer (苗条的) and more fashionable in so charming a dress.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.To write a great news story,you have to make sure it is correct,relevant (相关的) and fresh.
For a start,all the information in a story must be correct.Not only the spelling and grammar,but also the facts.
Any mistakes that appear (出现) in a story can get a newspaper into big trouble.
For example,if a newspaper said that Yang Liwei was the first man to go into space,it would be wrong.He wasn't the first.The newspaper would probably lose lots of readers because of that mistake.
A news story is not only correct,but also relevant to its readers.People are mostly interested in news that happens near to them.That is why you care more about what happens at your school that at American schools.It is also why newspapers in Beijing don't talk about much news in Shanghai or Hong Kong.
Finally,news must always be fresh.When you pick up your evening newspaper,you want to read about news that happens that day.You don't want to read about news from last week!
So,now you know what makes a good news story.Have a good look at our newspaper and see if it is full of good news.you can try writing a news story for our
newspaper like a real reporter.

46.The writer mentionsB main factors (因素 )to make a news story really great.
A.two        B.three    C.four     D.five.
47.According to the second paragraph,the correct information in a story includesC.
A.translation and facts.
B.spelling and pronunciation.
C.spelling grammar and facts.
D.Listening to English more can help you realize your dream.
48.According to the writer,newspaper in Liaocheng should talk much about news inA
A.Liaocheng           B.Hong Kong.
C.Shanghai.D.Beijing.
49.Which of the following is true?C
A.A small mistake can't get a newspaper into trouble.
B.A lot of people like reading about news from last week.
C.The passage doesn't tell us who was the first man to go into space.
D.People are mostly interested in news that happens far away from them.
50.The passage mainly talks aboutD
A.why to be a good reporter.
B.where to find interesting news.
C.when to choose a good newspaper.
D.how to write a great news story.

查看答案和解析>>

同步练习册答案