精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.An artist went to a beautiful place of the country for a holiday,and stayed with a farmer.Every day he went out and painted from morning to evening.When it got dark,he came back to the farm and had a good dinner before he went to bed.
At the end of his holiday he wanted to pay the farmer,but the farmer said,"No,I don't want money but give me one of your pictures.What is money?In a week it will all be finished,but your painting will be here."
The artist was very pleased and thanked the farmer for saying such kind words.The farmer smiled and said,"I have a son in London.He wants to become an artist.When he comes here next month,I will show him your picture,and then he will not want to be an artist any more,I believe."

31.The artist liked toC near a nice place.
A.sing songs      
B.dance       
C.paint pictures    
D.write something
32.He liked paintingB.
A.in a house                
B.in the open air
C.because he would do well in painting
D.with the most important artist
33.The farmer thought that the artistA.
A.was not good at painting          
B.was really a great man
C.did well in painting              
D.was the most important artist
34.The farmer's son wanted toA some day.
A.be an artist                   
B.become a popular singer
C.write twenty novels            
D.dance around the world
35.The farmerB.
A.was a foolish man                     
B.didn't want his son to be a painter
C.liked the artist's picture very much       
D.couldn't pay for his son about his paintings.

分析 文章大意:本文主要讲述了一位农夫与画家的故事.一位画家来到一个美丽的乡村度假,住在一位农夫家中.他每天早出晚归画画,在他度假结束之后,他要付钱给农夫,但农夫却不想要钱,只需要他的画.画家很是高兴,一直在感谢农夫,但是农夫却笑着说:"我的儿子也想要成为画家,他下个月就要回来了,我只是希望儿子看到这幅画后打消做画家的念头!"多么可怜的画家啊!

解答 31.答案C.细节理解题.根据"Every day he went out and painted from morning to evening"可知每天他都出去从早画到晚,因此他喜欢画画,故选C.
32.答案B.细节理解题.根据"Every day he went out and painted from morning to evening"可知他每天从早到晚出去画画,从"go out"可推断出他喜欢在室外画画,故选B.
33.答案A.理论推断题.根据"I will show him your picture,and then he will not want to be an artist any more,I believe.""可知,农夫将要把画给他想做画家的儿子看,他相信等儿子看了这幅画就不会再想做画家了,由此可推断出农夫认为他的画不好,他不擅长画画,故选A.
34.答案A.细节理解题.根据"I have a son in London.He wants to become an artist"可知他的儿子将来想要成为画家,故选A.
35.答案B.理论推断题.根据"I have a son in London.He wants to become an artist.When he comes here next month,I will show him your picture,and then he will not want to be an artist any more,I believe.""可知农夫不要这个艺术家的钱只要他的画是希望自己的儿子看了这幅画后打消做画家的念头,故可推断出农夫不想让他的儿子成为画家,故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--How about seeing the film Rome Holiday tonight,Mary?--_______(  )
A.Good idea.B.Thank you!
C.You are welcome.D.That's all right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我们确信中国梦一定会在不远的将来实现.
Weare sure the Chinese dream will come true in the near future..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.是时候采取措施治理污染了.
It's time to take measures todealwithpollution.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.我不会去参加这个聚会,除非受到邀请.
I won't go to the partyunless I am invited.(invite)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Mary likes dancing and she wants to be a       .(  )
A.singerB.dancerC.writerD.reader

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Compared with five years ago,our hometowncompletely(complete) changed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.---I thinkthe volunteers who saved people in trouble should be regarded as heroes(那些拯救受困人员的志愿者应该被视为英雄) as well.(regard)
---I agree.

查看答案和解析>>

同步练习册答案