分析 本文主要介绍了几则电视上的新闻报道.
第一则报道了强风和大雪袭击了美国东北部,主要公路被关闭,交通瘫痪,人们的出行受到了很大的影响;
第二则报道了在一场雷暴雨中,闪电击中了Mary Ann Kate 的房子使它燃烧,造成了Mary Ann Kate 的死亡;
第三则报道了加利福尼亚遭受了干旱,国家气象局并不认为干旱将很快结束.鼓励人们储存水;
第四则报道了50多名服装设计师从美国纽约展示他们本周的春季系列,来自世界各地的记者都聚集到春季服装的新思路;
第五则报道了比尔盖茨是世界上最富有的人.他刚刚花了8100万美元在西雅图为他和他的家人买了一个20居室的房子;
第六则报道了到加勒比地区游艇旅行的情况.
解答 69.C.细节理解题.根据Yesterday's heavy snow and high winds broke records and tied up traffic all over the northeastern United States.可知暴风雪袭击了美国东北部地区,故选C.
70.B.细节理解题.根据It is obvious that skirts will be longer and tighter.可知裙子会更长和紧身一点.故选B.
71•.A.句意猜测题.根据And green is definitely out.可知这里是说绿色已经过时,故选A.
72.D.细节理解题.根据the house has a swimming pool with music that comes in from under the water,an indoor and an outdoor gym,a movie theatre that seats 20people,and video walls with different monitors.可知这里没有提及美丽的喷泉.故选D.
73.B.推理判断题.根据the National Weather Service has told Californians that it does not think the drought will end soon.可知持续6个月的干旱不会很快结束.故选B.
74.B.推理判断题.通读全文可知,这里主要介绍了几则电视上的新闻报道.故选B.
点评 本文是一篇新闻报道类阅读短文.解答时要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title:The (62)worldIs Getting Smaller | |
| Theme | (63)Communicationbetween people or countries is becoming much easier because of television,telephone,radio and the Internet. |
| Ideas and news of events spread quickly (64)aroundthe world. | |
| Examples (at (66) nowdays) | People can know the results of a vote that is being held in another country within (65) seconds. |
| An international football match comes into the homes of everyone with a TV set. | |
| People from distant countries give their (67) helpwithin hours when they know the news of a disaster like an earthquake or a flood. | |
| (68)Thanks/Due/Owingto modern technology,information goes faster now. | |
| Examples (in the past) | Two(69)centuries ago,communication between the two countries took a long time. |
| The news of peace agreement signed in (70)England took six weeks to reach America. | |
| Conclusion | Now communication takes (71)less time than it did in the past.So it's much easier to communicate with others. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | won't see | B. | haven't noticed | C. | didn't see | D. | don't notice |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com